• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 10 z 37
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 37

#737299  autor: ahmed
 02 sie 2014, 23:30
Kochani, co do przenoszenia numeru z nju - ok.
Dlaczego jeden z Was przenosił numer z nju, kiepska oferta ?
Co do konkurencyjnego abonamentu, interesuje mnie oferta z minutami.
i sms-ami no limit, internet niekoniecznie z umową na czas nieokreślony.
Wydawało mi się że nju ma najtaniej - czy jest jakaś tańsza oferta w play, orange, plus i czy jakość i zasięg nju jest taki jak w orange ?

#737301  autor: macc
 02 sie 2014, 23:35
ahmed pisze: Dlaczego jeden z Was przenosił numer z nju, kiepska oferta ?
zabrałem trudniejszy numer do zapamiętania i przeniosłem do virgin a w tym miejscu mam w nju numer łatwy cyfrowo do zapamiętania
czy jakość i zasięg nju jest taki jak w orange ?
tak

#737316  autor: zygikuleczka
 03 sie 2014, 08:05
Co do oferty po rezygnacji z T-mobile: Plus mnie wssysa bo daje 6 M za free, potem no limit na kom i stacjonarne za 37. Jedynie umowa na dwa lata ale średnio cena 27zł więc daje radę. Nie wiem czy da się taniej za samo dzwonienie
dzwonienie. Esow i netu nie trza w pakiecie,więc to chyba najlepiej wyjdzie.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2014, 08:10 przez zygikuleczka, łącznie zmieniany 1 raz.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#737317  autor: molibden
 03 sie 2014, 08:06
Dlaczego jeden z Was przenosił numer z nju, kiepska oferta ?
Nju opłaca się przede wszystkim tym którzy tylko rozmawiają bo można mieć za 19zł no limit na komórkowe. Jak ktos doda jeszcze stacjonarne to wyjdzie mu no limit do wszystkich za 29zł i to już jest moim zdaniem oferta standardowa. jesli jednak kto potrzebuje dużo neta i śle dużo mms/sms to sa już lepsze oferty. W nju nie ma nic strasznego - sieć jak każda inna. Minusem lub plusem(zależy jak na to spojrzeć ) jest to że to umowy na czas nieokreślony więc zarówno ty możesz uciec niemal natychmiastowo jak i operator może szybko zmienić dotychczasowe, atrakcyjne przyznajmy. warunki. Ot cała zagwozdka.

#737464  autor: ahmed
 03 sie 2014, 18:43
Dzieki zigi. Molibden - w tmobile umowa na czas określony a mimo to najpierw tłumacza ze prawo pozwala zmienić warunki a potem ze tmobile to korporacja no i wie Pan.... Tak mi tłumaczyli. Biedni ci konsultanci. Ogólnie to skandal. Ja za zerwanie umowy mam karę 1900zl a oni zero. Wracając do pytania najbardziej podoba mi sie redbull ale zapis o 90 dniach na numerze tymczasowym jest troche dziwny. Poza tym co oznacza youtube za darmo ? Nie ciągną transferu z2gb? Prosze jeszcze o opinie PRAKTYCZNE na temat tej sieci.

#737466  autor: thonka
 03 sie 2014, 19:04
ahmed pisze:Prosze jeszcze o opinie PRAKTYCZNE na temat tej sieci.
nie ten temat.
ahmed pisze: zapis o 90 dniach na numerze tymczasowym jest troche dziwny.
to jest maksymalny czas jaki operator biorca czeka, aż operator dawca zwolni numer. Po tym czasie numer tymczasowy staje się głównym.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#737470  autor: ciekawy
 03 sie 2014, 19:36
wysyłacie do T papier, że się nie godzicie na nowe warunki czy wybraliście przeniesienie numeru od razu bez informowania T o powodzie rozwiązania umowy ?
pytam z ciekawości o drogę jaką wybraliście mając na uwadze to wszystko o czym pisałem wcześniej,

ahmed, działa jak Play, dobrze, jak masz zasięg Play albo roamingowe zasięgi to nie ma problemu,
tak, na no limit yt nie ciągną z limitu 2GB, wcześniej musisz aktywować kodem,
do moderatorów
wiem, że trochę nie a temat ale jeśli to problem to usuńcie ten fragment, a nie wlepiajcie od razu ostrzeżenia za to, że staram się komuś pomóc odpowiadając na pytanie

#737513  autor: Dodo84
 03 sie 2014, 23:00
Witam!
Dostałem parę dni temu list że podnoszą mi abonament o 5 zł (z 30 na 35zł). Dzwoniąc do t-mobile nie oferują mi specjalnie nic ciekawego ( to co można znaleźć na ich stronie internetowej).

-Składał już ktoś może wypowiedzenie umowy w związku z w/w sytuacją?.
-Co po wysłaniu wypowiedzenia proponują konsultanci?.
-Czy w ogóle warto składać wypowiedzenie?

PS. Przeczytałem gdzieś info że w salonie mogą robić problemy przy składaniu wypowiedzenia umowy. Można w ogóle u nich składać te wypowiedzenia?.

https://www.speedtest.net/result/a/9816264223.png
LTE 800+1800+2100+2600

https://www.speedtest.net/result/a/10179036140.png
LTE+ 5G 3500

#737514  autor: ahmed
 03 sie 2014, 23:15
1. To co robi TM to precedens i temat naprawdę ciekawy. 2. Mozna składać w salonie firmowym np. Gdansk galeria baltycka. 3. Liczą średnia z twoich rozmów z 6 miesięcy i tak wyceniają nowa ofertę . 4. Miałem czwarty abonament na 80zl free na 12 mcy. Wczoraj przyszła podwyżka na 85zl. Powiedziałem ok przechodzę na Jump do końca września a potem rozumiem ze na czas nieokr. Piwiedzieli ze nie bo umowa i tak sie niedługo kończy i moge owszem za 44,90 ale na 2 lata. 5. Powiedzieli ze dopłacało do moich abonamentów po 35 zł i do abonamentu premium i w ogóle Urząd Relekomunikacji podniósł im jakieś stawki. Po prostu nie idzie tego słuchać. Ściągnęli klientów a teraz liczą ze emeryci zostaną. Cwaniaki. Trzeba wypowiedzieć i czekać na nowa ofertę konkurencji. Jeśli nie bedzie zmowy jest szansa ze play cis tańszego wprowadzi.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2014, 23:20 przez ahmed, łącznie zmieniany 1 raz.

#737515  autor: ciekawy
 03 sie 2014, 23:17
czytaj strone 10, tam masz gotową treść jaką trzeba wysłać do T i czekać na odpowiedź,

salony i konsultanci T chcą zatrzymać klientów w sieci przez predłużenie umowy i wtedy klient już nie ma opcji odejścia bez kary,

jak chcesz rozwiązać umowe bez kary musisz wysłać swój papier treść na stronie 10, bo salony mogą nie mieć szablonów pism rozwiązania umowy bez kary, standardowe mogą mieć ale tu jest pułapka kara umowna, a rozwiązanie umowy bez kary z powodu niezgodzenia się z nowymi warunkami nie jest standardową sytuacją

#737519  autor: Dodo84
 03 sie 2014, 23:26
Mi zależało by żeby zostać w t-mobile ( na ich usługi nie mogę narzekać w porównaniu chociażby do Play) tylko żeby ugrać coś atrakcyjnego ( w tej chwili 240 min do wszystkich sieci komórkowych i stacjonarnych oraz sms) a oni mi oferują za 29,99 250 minut tylko na komórki i brak w tym sms co dla mnie jest kpiną z ich strony.

https://www.speedtest.net/result/a/9816264223.png
LTE 800+1800+2100+2600

https://www.speedtest.net/result/a/10179036140.png
LTE+ 5G 3500

#737523  autor: newbieone
 03 sie 2014, 23:37
Mam szybkie pytanie, czy wiadomo coś o takiej akcji dla abonamentów wzietych wraz z telefonem? Bo nie chce przechodzić na lipnego Jumpa ani dopłacać więcej do abonamentu i po prostu ucieć od różowego operatora, aktualnie posiadam taryfe R170

#737543  autor: thonka
 04 sie 2014, 03:31
newbieone, twoje niedoczekanie. Bardzo dobrze wiedzieli co robią. Akcja nie dotyczy umów terminowych z telefonem.

Dodo84, Innych taryf w T-Mobile po prostu już nie mają. Zaoferowali Tobie najniższą możliwą taryfę.
Ciężko Ci będzie cokolwiek dobrać w tej kwocie. Orange bez telefonu daje bodaj 440 minut wymiennych na wiadomości przy przeniesieniu za średnio 26,25zł.
ahmed pisze: 5. Powiedzieli ze dopłacało do moich abonamentów po 35 zł i do abonamentu premium i w ogóle Urząd Relekomunikacji podniósł im jakieś stawki.
nie słuchaj tego gadania, konsultant powie każdą głupotę, byle żeby uzasadnić tą podwyżkę. Do niczego nie dopłacają skoro dali taką ofertę to wiedzieli co robią.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#737550  autor: molibden
 04 sie 2014, 08:11
Słuchajcie... czy jest możliwośc przeniesienia numeru który jest przypisany do firmy na kartę? Nie mam pojecia ale brat chciał uciec od t-mobile i on ma tam numer firmowy. Dostał info o podwyżce i jest okazja. Najprostszą droga byłoby przeniesienie numeru na kartę i potem do innego operatora. Myślę nad RBM bo w nju nie można miec numeru na firmę chyba. Ponoć w rbm można ale jeszcze nie sprawdzałem. Mógłby ktoś pomóc jak rozwiazac ta kwestię? Zależałoby mu żeby zostac z tym numerem ale podejrzewam ze sprawa będzie kłopotliwa

#737562  autor: AKURAT
 04 sie 2014, 09:21
Przeglądnijcie oferty orange. Na grouponie jest znizka 20% na abo (SmartPlanHalo II i SmartPlanMultiII), więc się opłaca.

#737568  autor: ahmed
 04 sie 2014, 09:43
3 wyjaśnienia po przeczytaniu kilku postów:

1. przejście na JUMP nie powoduje wydłużenia umowy, chyba że kończy się wcześniej niż za 6 m-cy.
2. wypowiedzenie należy złożyć do 1 września 2014 - kara umowna do końca okresu rozliczeniowego (np. 28 września) - nie jest wtedy za te 28 dni proporcjonalnie naliczana.
3. Nie ryzykowałbym przejścia do innego operatora w czasie braku akceptacji "Podwyżki" tylko po przeniesieniu do prepaid po rozwiązaniu/braku akceptacji podwyżki 5zł.

#737575  autor: user_delete54
 04 sie 2014, 10:15
Podzielę się moimi doświadczeniami:
1. Wysłałem w dniu 01.08 pismo o nie zaakceptowaniu podwyżki. Pismo datowane na 31.07
2. 31.07 podpisałem nową umowę z Play na przenisienie umowy, dołączyłem ksero pisma jakie wysłełem do T oraz porosiłem aby wniosek o przeniesienie w raz tym kserem poszedł z Play dopiero dzisiaj czyli 04.08.
3. Przeniesienie nastąpi na koniec następnego okresu rozliczeniowego czyli tak samo jak zakończenie umowy w T więc daty nie było trzeba wpisywać jak UKE zalecała.

Podsumowyjąc podpisy i pisam są datowane na 31.07. Wypowiedzenie wysłane z datą 01.08 (data stempla pocztowego) a wniosek 04.08 więc wszystko zgodnie z zasadami. Czekam na reakcję T. Postaram się Wam dać znać co wymyślili.

Ja straciłem po 11 latach zauwafnie do T dlatego przenoszę wszystko co można do innych operatorów. Na razie poszły dwa numery czekają jeszcze dwa :)

#737576  autor: horas
 04 sie 2014, 10:19
hej,
rozumiem, że wersję papierową oświadczenia wysłać pod ten adres:

T-Mobile Polska S.A.
ul. Marynarska 12
02-674 Warszawa

ps.
mail ze skanem do BOA już poszedł 8)

pozdr.
horas

#737580  autor: user_delete54