• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 118 z 140
  • 1
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 140

#737388  autor: słoneczny
 03 sie 2014, 13:33
Póki nie będzie wymogów od regulatora, to wszelką migrację będą raczej utrudniać.
Umówmy się, że VM to spadochron dla zorientowanych freszowców, ale Play woli skubać ludzi w nowych taryfach i nie promować już RWK.

Swoją droga miło byłoby gdyby regulator trochę to usprawnił i nakazał przechodzić krótkimi kodami, choćby między markami tego samego operatora... Nawet niech by to kosztowało zerowanie konta tak jak w Orange/NJU, albo nawet 10-15zł za przejście w jedną stronę. Zawsze to szybsze i prostsze niż kombinacje z przenoszeniem numeru.

#737389  autor: bazooka
 03 sie 2014, 13:37
ak00101111, zgadzam się poniekąd z Twoim tokiem myślenia...
Musisz jednak wiedzieć, że niektórzy użytkownicy w żadnym wypadku nie napiszą złego słowa o P4, a takim byłoby uznanie Twojego wywodu za słuszny, czyli porównanie RedBull/P4 vs nju/orange.
Najprościej byłoby jednak wyjść z założenia, że stwierdzenie:
divhashmorex pisze:Czerwony Byk nie jest operatorem wirtualnym. Jest marką P4
...nie jest prawdziwe.
Przesłanki do takiego myślenia daje chyba zakładka O NAS na stronach RedByka...
Potem przeczytajmy O VIRGIN i już w zasadzie możemy się domyślać, że:
ak00101111 pisze:Rzecznik P4 wspiera blogowo RBM a bywało, że podczas prezentacji statystyk wspominał o VM.
...a robi to tylko dlatego by reklamować infrastrukturę P4 - profity z istnienia marek są niewątpliwe i dla P4 więc dlaczego miałby głosić co innego.

#737401  autor: lee
 03 sie 2014, 13:58
to ze do nju mozna zmigrowac... coz ktos zamiast sie wyniesc z orange bo za drogo sprobuje potestowac nowa tansza marke...

a apropo dwoch taryf w vm to pewnie bedzie jak w rbm beda chwile dwie a potem ciach... xd

#737431  autor: ciekawy
 03 sie 2014, 16:31
czy będzie ciach to się okaże,
mnie bardziej ciekawi co jeśli ludzie będą chcieli zostać w starej taryfie czyli czy sieć może np zabrać bonus 50% więcej doładowania żeby zmusić ludzi do zmiany ?

#737433  autor: DanielR
 03 sie 2014, 16:43
A tu macie odpowiedź na swoje kilkustronicowe spekulacje
Virgin Mobile Polska pisze:Szymi, nie wierz plotkom. Informacje na temat naszej niespodzianki są pilnie strzeżone. Ujawnimy je w odpowiednim momencie. :)

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#737438  autor: ciekawy
 03 sie 2014, 16:58
mogliby chociaż napisać od kiedy wchodzi oferta

#737441  autor: darek638
 03 sie 2014, 17:01
Po co?

Nigdy więcej Play.

#737444  autor: ciekawy
 03 sie 2014, 17:03
żeby ludzie wiedzieli kiedy się zapoznać z nową ofertą i zdecydować czy się zmieni taryfe ?

#737445  autor: darek638
 03 sie 2014, 17:08
Nawet jakby napisali od kiedy to nie koniecznie można by się z nią zapoznać.

Nigdy więcej Play.

#737449  autor: ciekawy
 03 sie 2014, 17:11
zapoznać kiedy wejdze, a żeby było wiadomo kiedy wejdzie to mogliby podać datę wejścia

#737450  autor: darek638
 03 sie 2014, 17:13
komu zależy ten na pewno się doczeka. Warto będzie.

Nigdy więcej Play.

#737461  autor: Blank
 03 sie 2014, 18:03
ak00101111,
Nieee.

Pisałem, że P4 nie umożliwia migracji pomiędzy Play, a Red Bull Mobile. RedBull jest bowiem MARKĄ (można to ew. nazwać "taryfą", ale na pewno nie MVNO). Powodem jest to, że Play nie musi i NIE CHCE takiej migracji umożliwić.
Sytuacja z Nju i Orange jest dokładnie taka sama, z tym, że Orange uznało, iż udostępni taką możliwość. Nie musi tego robić, ale zdecydowało się wprowadzić.

W wypadku operatorów wirtualnych, sytuacja jest inna. Play nie może blokować migracji z Play do Mobile Vikings, czy Virgin Mobile, bo mimo, iż sieci te współpracują z P4, to stanowią odrębne przedsiebiorstwo.sebusy,
taka prośba, nie wprowadzaj w błąd. Red Bull mobile to międzynarodowy operator komórkowy, który w Polsce działa jako marka P4, co oznacza w uproszczeniu, iż "uzyczył" nazwy P4. Wszystkie umowy podpisywane w ramach oferty RBM podpisywane są w związku z tym z P4. Jest to DOKŁADNIE taka sama sytuacja jak w wypadku Orange i nju, T-Mobile i Heyah.

Osobiście, chciałbym, by P4 udostępniło możliwość swobodnej migracji pomiędzy Red Bullem, a Playem, ale trzeba zrozumieć, że najwyraźniej uważają, iż się im to nie będzie opłacać, a nie są do tego zmuszeni.
To, że jeden operator (orange) udostępnił taką możliwość, nie oznacza, iż pozostali muszą to robić.
Kwestia tego, czy to słuszne, czy mają rację, czy to etyczne, itp. stanowi indywidualną opinię.
Od pewnego czasu zastanawiam się nad detalami "współpracy" dwóch głównych MVNO (VirginMobile i RedbullMobile) z P4
Tak wyglądała pierwsza wypowiedź użytkownika. Odniosłem się do tego, iż RedBull nie jest MVNO, zaś VM stanowi osobne przedsiębiorstwo. Gdzie gubię się w zeznaniach?

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#737467  autor: bazooka
 03 sie 2014, 19:09
darek638 pisze:Po co? (...) komu zależy ten na pewno się doczeka. Warto będzie.
Trudno podać mi inny przykład, ale czy fanpage Orange zdradzał o kolejnej edycji Wakacyjnego Pakietu 6GB :?:
NIE - przecieki pojawiły się, gdy na jakimś wydruku z terminala zamieścili taką reklamę, oficjalnie w dniu wejścia w życie rzecznik ogłosił to i jest.
Po kiego grzyba "pionki" (tak nazwał obsługujących fanpage ludzi jeden z użytkowników fb :) ) piszą wciąż o tym, że już niedługo pojawi się nowa oferta :?:
Zwroty typu "już za chwilę, w odpowiednim czasie, cierpliwości" są tak prymitywne, że można do nich pałać nienawiścią jak do Premiera ...jeśli faktycznie wejdzie coś we wrześniu to 2 miesiące nie będzie: "chwilą" :!:
To co pozwalają robić tym "pionkom" moderującym fanpage to dziecinada i na pewno nie zyskają przez to nowych klientów - a więc tylko niesamowita oferta, może ich uratować, dlatego też tak sobie spekulujemy.

OT
divhashmorex, przyznam, że nie ogarniam tego...ale na pewno nikogo nie chciałem wprowadzić w błąd stąd użyte słowa w moim poprzednim poście:
Najprościej byłoby jednak wyjść z założenia, że stwierdzenie:
divhashmorex pisze:Czerwony Byk nie jest operatorem wirtualnym. Jest marką P4
...nie jest prawdziwe.
Absolutnie nie mam zamiaru się z Tobą prześcigać w interpretacji, bo być może byłeś tam i tu i słyszałeś więcej - sięgając jednak po prostsze środki np STĄD należałoby Ci przyznać rację jednak dlaczego utrudniona jest migracja z Play do RBM, tego akurat nie rozumiem skoro tu i tu "przez użytkownika zawierana jest umowa z P4" :?:
koniec OT

#737469  autor: Braymer
 03 sie 2014, 19:28
darek638,
daj już spokój z tym "warto będzie czekać", "wkrótce będzie fajnie, miodzio",
jeśli znasz jakieś szczegóły to się nimi podziel, albo o nich nie wspominaj i siedź cicho :-) ,
tylko proszę Cię, nie pisz tekstów typu "wiem, ale nie powiem".

#737473  autor: ciekawy
 03 sie 2014, 19:56
zastanawia mnie co Virgin musiałoby dać do oferty żeby było tak atrakcyjnie, żeby to była konkurencja dla innych sieci, np no limit komórki i stacjonarne za 15-19 zł + utrzymanie netu lejka za 0 zł, dla tych którzy nie chcą no limitu stawka 9 gr za minute, 1 zł no limit w sieci Virgin, 1 zł no limit sms w Virgin, poza Virgin 5 zł no limit sms, a przedewszystkim rok ważności konta i bonusy po doładowaniu, inaczej wątpię, żeby nowa taryfa była jakąś rewolucją

#737483  autor: Flash999
 03 sie 2014, 21:02
ciekawy,
Chyba żartujesz... Może jeszcze nowy smartfon za doładowanie 50 zł?

To, że jest to MVNO nie znaczy, że wszystko będzie za darmo...

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#737485  autor: ciekawy
 03 sie 2014, 21:20
a czy ja pisałem o dodatkach ? nie, więc sama oferta tylko sim taka jak wcześniej napisałem byłaby ciekawa, a jeśli zmiany mają być tylko małe korekty to może wyjść na to że to bez znaczenia czy ma się starą czy nową taryfe

#737628  autor: Emsi
 04 sie 2014, 13:07
Ale po co kolejny no limit? Chcecie no limitów, proszę: Nju, Play Mini-max (+ jakieś abonamenty formuły 4.0 etc.), RBM w abonamencie i Heyah. Mało?!
Ja czekam na nową sieć / ofertę , która dałaby coś naprawdę przełomowego. Np. bezpłatne SMS-y do wszystkich sieci z opcją RWK. Nie wiem czy to opłacalne, czy możliwe, ale to byłby swego rodzaju boom, a nie kolejna kopia kopii. Dziś utrzymanie prepaidu jest tak tanie, że jak ktoś potrzebuje no limitu to wrzuci sobie tego Nju do drugiego slotu w Dualu, a Virgin będzie miał np. dla lejka, albo odbierania połączeń z P4 od znajomych.
  • Strona 118 z 140
  • 1
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 140
  • 1
  • 116
  • 117
  • 118