asystolia pisze:We wtorek 29.07 otrzymałam pismo dot. zmian w umowie Blueconnect, wczoraj dot. abonamentu Rodzina 110 (no limit). Umowę o internet już wypowiedziałam w salonie, teraz zastanawiam się co zrobić z abonamentem. Obecnie płacę 49,99 zł za no limit komórkowe, SMS/MMS i 2 GB internetu- nie zamierzam im płacić 5 zł więcej, zwłaszcza że chciałam dokupić jeszcze no limit stacjonarne.
Negocjować z T-mobile, czy uciekać do innej sieci (jakiej?)?
mam tą samą taryfę, zaproponowano mi 129zł w JUMP, 5zł podwyzki lub zerwanie umowy.
pojechałem do salonu, babka była w szoku, powiedziała, że najlepiej doplacić 5zł, bo nowa umowa z 2 GB netu to 150zł.
W pozostałych taryfach po 35zł i 1GB i 800minut prom. zaproponowano no limit i 50zł, ale zamiast 1GB - 0,5GB.
Powiedziała mi też że np. koleś zerwał umowę za 50zł bez tel. i wziął za 50 z telefonem LG.
Oczywiście dla zasady warto zerwac umowy.
I jeszcze 2 istotne rzeczy:
1. nie przenoście umowy do innego operatora przed końcem rezygnacji - potraktują to jako zerwanie umowy.
2. powiedzieli że owszem jak przeniosę numer do nju będzie umowa na czas nieokreslony, ale nju nie odda potem numeru przy rezygnacji - czy ktoś może to potwierdzić ??? Czy z redbull też ciężko wydostać się

z własnym numerem ?
Podajcie konkurencyjne oferty minutowe w plus i play i orange (tych tradycyjnych) - bez heyah, nju redbull, virgin itp.