Gdzieś od połowy lipca robią wreszcie wschodnią część woj. łódzkiego (powiaty: rawski, skierniewicki) oraz np. Mszczonów (to już woj. mazowieckie) - m.in. w ciągu drogi nr 8 i S8. W pierwszych dniach klienci Orange nie mieli dostępu do stacji T-mobile i na odwrót, teraz już to się zmieniło.
Tam, gdzie jest DCS, Orange działa w trybie Common BCCH, T-mobile broadcast.
Doszedł DCS no i standardowo nośna 10639 na stacji T-mobile w Zawadach (skrzyżowanie dróg S8 i 70; wcześniej GSM900+UMTS2100). Na innych pewnie też trzecia nośna.
Stacje typowo wiejskie nadal mają tylko GSM900, ale z innymi cyferkami

Po jakim czasie w innych regionach uruchamiano UMTS900?
Z innej beczki: wcześniej ktoś pisał o problemach z Field Test na LG G2 mini. Jest całkiem znośne menu serwisowe
3845#*620#, które pozwala np. wybrać samo pasmo UMTS900 albo GSM1800.
Uwaga: uważajcie co robicie, jest tam sporo opcji, a jeśli wymusicie jakieś pasmo w menu serwisowym to nie ma możliwości cofnięcia zmian z poziomu normalnie dostępnego menu telefonu - trzeba wybrać Automatic tylko w tym menu serwisowym 3845#*620#. Liczba 620 w kodzie to jest model telefonu, dla innych LG będzie pewnie co innego. Ja znalazłem ten kod dla innego modelu z czymś innym zamiast 620, ale odczytałem u siebie 620, wstawiłem i działa.
Kolejna rzecz to, że w żaden sposób nie moge wybrać sieci LTE. Ani na automacie jak mam zaznaczone LTE/WCDMA/GSM, ani jak wymuszam LTE. Zasięg mam na 100%. Gdy wyszukam sieci to znajduje mi LTE - jak wybiorę albo pokazuje brak zasięgu albo korzysta z 3G. Ktoś wie o co chodzi?