Od jakiegoś czasu leci mi bezterminowo "Firma 25". Płacę 30,13 brutto miesięcznie i mam do wykorzystania te złotówki na minuty/sms + pakiet 1GB internetu.
Chciałbym teraz wziąć telefon LG G3, ale koniecznie z ubezpieczeniem od kradzieży/przypadkowego uszkodzenia/zalania itp. Dzwonili do mnie z Play XX razy, najlepsze co mogą mi zaoferować to nolimit rozmowy/smsy do wszystkich i na stacjonarne + 3GB Internetu za 73,90 brutto, i do tego jakieś ubezpieczenie podobno 20 zł/msc, ale kobita w BOK nie może mi go i tak załadować do oferty, bo to gdzie indziej trzeba. Za telefon w tej ofercie wyjdzie mi 1290 brutto, umowa na 24 miesiące. Jak dla mnie oferta tragiczna.
Czy w ogóle play na abonament ze smartfonem i ubezpieczeniem (brane na firmę) ma sens? Dla porównania w T-Mobile w punkcie zaoferowali mi G3 za 999 Brutto, do tego abonament nolimit sms/minuty na stacjonarne i do wszystkich, nolimit do UE, 200min/sms w roamingu, jakiś tam dysk 5GB na pliki, ubezpieczenie za 8zł/msc i nawigacja NaviExpert.
Powiedziałem o ofercie od TMobile babce z BOK Playa, ale powiedziała, że co najwyżej może mi zaoferować wyższy abonament i wtedy telefon będę miał tańszy.
Znajdę coś lepszego niż ta oferta w T-Mobile?
Teraz wychodzi mi 80zł/msc brutto za nolimit+1gb internetu (dodatkowe 1gb=10zł) z ubezpieczeniem telefonu i telefonem LG G3 za 999 brutto.
Prawdopodobnie lepiej by mi wyszła umowa bez telefonu i kupić osobno, ale wtedy już nigdzie nie dostane tak taniego ubezpieczenia (w Komputroniku za telefon+ubezpieczenie jednorazowe na 2 lata chcieli jedynie 3200zł brutto

)