Jak ostatnio wspominałem na forum o moich problemach z zasięgiem sieci Orange po modernizacji sieci,zrobiłem 2 zgłoszenia do BOK w związku z zaistniałą sytuacją .Dostałem odpowiedz na @,jak i dzwoniła konsultantka . Odpowiedz była taka że mój rejon jest już po modernizacji ,i czasami bywa tak że działa to gorzej jak przed modernizacją z powodu różnych czynników,i niestety obecnie nic z tym nie da się zrobić ,nie mam na co liczyć ( kontaktowała się z działem technicznym ) ,i po prostu mnie olali ,bo sobie pewnie myślą wiocha ,szkoda zachodu ! Problemy zgłaszałem ponad rok temu,wtedy była mowa że będzie modernizacja,trudno myślę przeżyje,odliczałem miesiące no i się doczekałem ! Spaprali i Orange i T-mobile ,obie sieci działają gorzej jak przed modernizacją,wczoraj wieczorem miałem 3 połączenia ,2 się rozłączyły po odebraniu,na 3 nie mogłem się dogadać bo druga strona mnie nie słyszała,musiałem się " przykleić do okna " aby rozmawiać ,niby jakiś zasięg na telefonie jest,ale po odebraniu spada momentalnie do zera ! U rodziców jest jeszcze gorzej ( ta sama wieś ) ,tam dopiero wyzywają,w większości domu nie ma wcale zasięgu,wczoraj byłem osobiście bo przez telefon nie dało się rozmawiać .W moim regionie mam 3 nadajniki,jeden był przed modernizacją Orange,a 2 T-mobile,i na nie liczyłem po modernizacji,przeliczyłem się,łapię praktycznie tylko z jednego,który jest jakieś 7 km od mojego domu,drugi jest jakieś 6 ,a trzeci jakieś 4 km,tylko co z tego jak nie ma nadajnika w moją stronę ustawionego,a łapie tylko częściowo z tego co jest najdalej,kto to ustawia i zarządza nie wiem,ale mądry to on nie jest ! Tłumaczyłem,dlaczego nie założą nadajnika na najbliższej stacji w kierunku mojej miejscowości,nic nie potrafiła mi pani odpowiedzieć,tyle że modernizacja została skończona,i nic się nie zmieni póki co ! Żenująca firma,mam ich już dość,stwierdziłem ze będę ich zasypywał zgłoszeniami,tylko co to da.Problem jest większy,bo przenieś się już nie mam gdzie,przed modernizacją po testach działał najlepiej T-mobile,teraz działa tak samo badziewnie jak Orange,o reszcie nie ma co wspominać,Plus śladowy zasięg a Play macierzystego zasięgu u mnie nie ma wcale ! Uroki mieszkania na zadupiu !