Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
Pytam o opcje z TVMila89 pisze:30Mb/s za 60zl 3 miesiace za 0zl umowa na 12 miesiecyWiksa11 pisze:Co te opcje mają w sobie? Jest możliwość czegoś takiego jak 3 miesiące za darmo w UPC?
60Mb/s za 70zl 3 miesiace za 0zl umowa na 12 miesiecy
To napewno mozna dostac
Zle nie tylko ze ja teraz mam 3 x 0 + 9 x 60 = 540 złWiksa11 pisze:Powiedziałeś wprost przez telefon, że tego nie chcesz oraz co i w jakiej opłacie by Cię interesowało?
W sumie zapłacisz mniej: 3 x 0 + 9 x 70 = 630 zł
630 zł : 12 miesięcy = 53 zł/miesięsznie za szybszy internet, no i umowa tylko na rok.
Źle nie jest.
Oczywiscie ze zlozylem... ta oferte dostalem przed zlozeniem wypowiedzenia i co jest najdziwniejsze rowniez PO ZLOZENIU WYPOWIEDZENIAWiksa11 pisze:Złożyłeś wypowiedzenie? Jeśli tak to dość dziwne.
Jeśli nie: miałem to samo, płaciłęm 103 zł za słabiutką ofertą i nigdy nie zaoferowali mi nic tańszego. Net szybszy, kanałów więcej ale nawet jak pytałem o niższą kwotę to konsultant mówił, że nic nie ma i chwalił się tym, że dla mnie jest obniżka 5 zł od normalnej ceny abonamentowej
Chodzi o to wlasnie ze takiej oferty jak 30Mb/s za 60zl i 3 miesiace za 0zl NIE MA pisalem kiedys ze jest ale to byla moja pomylkadivhashmorex pisze:Przeciez masz 30 mbps za 60 zł i 3 miesiace za 0 zł.
Mnie interesuje minimum 60 Mbps (z uwagi na upload), ale 70 zł miesięcznie to niech sie w dupe pocałuja
Nie lepiej zamontować antenę, dekoder i odbierać bezpłatną cyfrową telewizje? Jest tam aktualnie już ponad 20 kanałów, w tym wszystkie "podstawowe".wiosnalato pisze:Witam
Mam internet 10 mb za 39,90zł. chce do tego tv. Wystarczą mi podstawowe kanały, nie potrzebuję 123 czy 200 kanałów.
Takie wspomnienie nic nie dajeZaznaczam, że już wspominałem pani, że chce wypowiedziec umowę.
Jest oferta korzystniejsza od opcji 2(ale mnie dalej nie zadowala)seal pisze:Ja dziś rozmawiałem z DUK.
Obecnie miałem ofertę 64zł za 30mbit na czas nieokreślony, wysłane wypowiedzenie.
Pierwsza oferta to 60mbit za 59zł na 12 mcy z czego 2 pierwsze miesiące po 29zł. Odrzuciłem powiedziałem że niech się nie wysilają - umowę mam wypowiedzianą mam dwóch innych opów w budynku więc alternatywa jest.
Druga oferta to 60mbit za 50zł przy umowie na 18 miesięcy - żadnych dodatkowych kosztów.
Powiedziałem że przemyślę i prosżę o telefon jutro... chyba wezmę tą ofertę bo cena za internet godna, prędkość też (został bym przy 30 mbit ale tu upload większy mnie interesuje).
Czy ma ktoś jakieś inne alternatywy?
Dla mnie różnica w sumie już żadna czy 12 czy 18, poza tym na tej 18mcy jest zapis że potem umowa przechodzi na czas nieokreślony z zachowaniem rabatu czyli potem mogę zostać na tej ofercie jak nie będzie nic ciekawszego.Mila89 pisze:
Jest oferta korzystniejsza od opcji 2(ale mnie dalej nie zadowala)
70zł za 60Mb w umowie na 12 miesiecy i w tym 3 miesiace za 0zl(efektywny koszt za 1 miesiac wynosi 52zl brutto) a umowe zamiast na 18 miesiecy masz na 12
Mam dekoder i tv naziemną z anteny zbiorczej na bloku. Odkąd podłączono mi internet upc, to MUX-3 czyli wszystkie programy TVP zniknęły. Powiedzieli mi monterzy i technicy, że internet nadaje na tych samych częstotliwościach co MUX-3 i albo internet albo tv naziemna.Wiksa11 pisze:Nie lepiej zamontować antenę, dekoder i odbierać bezpłatną cyfrową telewizje? Jest tam aktualnie już ponad 20 kanałów, w tym wszystkie "podstawowe".wiosnalato pisze:Witam
Mam internet 10 mb za 39,90zł. chce do tego tv. Wystarczą mi podstawowe kanały, nie potrzebuję 123 czy 200 kanałów.Takie wspomnienie nic nie dajeZaznaczam, że już wspominałem pani, że chce wypowiedzieć umowę.oferty zwykłych konsultantów różnią się od ofert działu utrzymania klienta i Ci pierwsi nie często nie mają możliwości "manipulacji" ceną.
... kiedyś (dwa lata temu) mieszkałem w bloku gdzie UPC miało swoją magistralę równolegle do instalacji AZART w budynku i podłączenie do UPC oznaczało wyłączenie kabla do mieszkania z instalacji AZART i podłaczenia do instalacji UPC zatem jak był sam internet to traciło się TV - wiem od instalatora że wtedy można było zwrócić się do UPC że jako "odcieli" TV naziemną to podstawowy pakiet oferowali za 1 PLN /mc. Mnie TV nie była potrzebna więc nie skorzystałem ale taka opcja była. Może Ty to samo możesz załatwić u siebie?wiosnalato pisze: Mam dekoder i tv naziemną z anteny zbiorczej na bloku. Odkąd podłączono mi internet upc, to MUX-3 czyli wszystkie programy TVP zniknęły. Powiedzieli mi monterzy i technicy, że internet nadaje na tych samych częstotliwościach co MUX-3 i albo internet albo tv naziemna.
Dlatego próbuję cos od nich wywalczyć.
Cała rozmowa była przeprowadzona z panią z DUK.
Udało się, dostałem pakiet 125 kanałów za... 10,00 zł /mc + internet w tej samej cenie czyli 10mb w cenie 39,90zł.seal pisze:... kiedyś (dwa lata temu) mieszkałem w bloku gdzie UPC miało swoją magistralę równolegle do instalacji AZART w budynku i podłączenie do UPC oznaczało wyłączenie kabla do mieszkania z instalacji AZART i podłaczenia do instalacji UPC zatem jak był sam internet to traciło się TV - wiem od instalatora że wtedy można było zwrócić się do UPC że jako "odcieli" TV naziemną to podstawowy pakiet oferowali za 1 PLN /mc. Mnie TV nie była potrzebna więc nie skorzystałem ale taka opcja była. Może Ty to samo możesz załatwić u siebie?wiosnalato pisze: Mam dekoder i tv naziemną z anteny zbiorczej na bloku. Odkąd podłączono mi internet upc, to MUX-3 czyli wszystkie programy TVP zniknęły. Powiedzieli mi monterzy i technicy, że internet nadaje na tych samych częstotliwościach co MUX-3 i albo internet albo tv naziemna.
Dlatego próbuję cos od nich wywalczyć.
Cała rozmowa była przeprowadzona z panią z DUK.