• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 67 z 136
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 136

#732282  autor: buba1234
 13 lip 2014, 12:34
Jak rozmawia dużo na stacjonarne i komórkowe. to nju na kartę z wlaczoną uslugą Miesio
Jak dużo i nieregularnie (niecodziennie) dzwoni do samych komórkowych to nju nq kartę z włączona uslugą "do komórkowych"
Jak rozmawia poniżej 220 minut do komórkowych i stqcjonarnych to wybiwra virgin mobile.

W Virgin mobile jest roczna ważność konta po jakimkolwiek doladowaniu, a w nju na kartę można ładować 5zł co pol roku.

#732302  autor: wojtek_stg
 13 lip 2014, 14:55
W MV przemawia na korzyść fajny lejek (idzie oglądać strony www) nie wiem jaki lejek jest w Lubie To!....

poza tym proste i przejrzyste zasady poza tym efektywnie w mc można tam mieć za 48zł 252 minuty do wszystkich sieci zaznaczam z roczną ważnością środków a w Lubie To za 50zł tylko 172 minuty i to na dany okres....

gdzieś czytałem jakieś pogłoski o rzekomym podniesieniu pakietu danych w MV , czy ktoś coś wie więcej na ten temat?

sam nie wiem co wybrać ...wiem że jest 10za5 i 30za6 tylko ciekawe na jak długo jeszcze ? w Play jest fajne jeszcze to że można kupić taniej doładowanie chociażby przez alleg...

p.s.
czytałem coś o tej promo w Orange... ale chyba zostanę jednak w P4 pół rodziny ma tam telefony

a może dual-sim i w nim umieścić tego orange/ewentualnie aero ? tylko to już dla mnie koszty. Są jakieś warte polecenia dual-simy minimum 4.7 cala + lampa błyskowa ? do 600 zł używka.

#732312  autor: KC-KARLOS
 13 lip 2014, 15:38
wojtek_stg pisze:W MV przemawia na korzyść fajny lejek (idzie oglądać strony www) nie wiem jaki lejek jest w Lubie To!....
Taki sam - 32 kbit/s. :)
wojtek_stg pisze:poza tym proste i przejrzyste zasady poza tym efektywnie w mc można tam mieć za 48zł 252 minuty do wszystkich sieci zaznaczam z roczną ważnością środków a w Lubie To za 50zł tylko 172 minuty i to na dany okres....
Jednodniowe promocje doładowań potrafią zdziałać cuda - ostatnio było darmowe 100 minut do wszystkich za zasilenie od 26 do 50 zł.
wojtek_stg pisze:gdzieś czytałem jakieś pogłoski o rzekomym podniesieniu pakietu danych w MV , czy ktoś coś wie więcej na ten temat?
Nic mi o tym nie wiadomo.
Ale dzięki MV wiemy, jakie maksymalne wolumeny prędkości w LTE posiada Play - ich partner biznesowy.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#732323  autor: kakadd
 13 lip 2014, 16:18
reszta informacji o których pisał kolega sig:

-ten sam numer musi pozostać, obojętnie jaka sieć(byle można było przenieść numer).
-wykonywane wyłącznie rozmowy, bez wysyłania sms i korzystania z internetu.
-telefonowanie głównie do sieci komórkowych(play, t mobile, plus itp)
-ilość minut wykorzystanych w miesiącu, około 30.
-mieszkam na śląsku w Rybniku, tak więc zasięg chyba jest dobry.
-co do preferowanych sieci hmm, nie znam się na tym proszę o dorady:))

#732328  autor: macc
 13 lip 2014, 16:43
kakadd pisze:reszta informacji o których pisał kolega sig:

-ten sam numer musi pozostać, obojętnie jaka sieć(byle można było przenieść numer).
-wykonywane wyłącznie rozmowy, bez wysyłania sms i korzystania z internetu.

-telefonowanie głównie do sieci komórkowych(play, t mobile, plus itp)
-ilość minut wykorzystanych w miesiącu, około 30.
-mieszkam na śląsku w Rybniku, tak więc zasięg chyba jest dobry.
-co do preferowanych sieci hmm, nie znam się na tym proszę o dorady:))
przy takim korzystaniu to tylko
virgin mobile albo klucz mobile

#732329  autor: janekt
 13 lip 2014, 16:57
Jak po kosztach, to po kosztach. ;)
Taryfa: T-Mobile Frii (na kartę oczywiście).
Pakiet 30 minut do wszystkich sieci za 5 złotych miesięcznie (lub 60 minut za 10 złotych na miesiąc). Poza pakietem, minuta kosztuje 29 groszy.
http://www.t-mobile.pl/pl/dlaciebie/obs ... iety-minut
Te minuty są do wszystkich sieci komórkowych w Polsce oraz na stacjonarne.
Proponuję tutaj wybrać opcję "0 zł za rozmowy w T-Mobile i Heyah", dzięki czemu za darmo bez limitów można dzwonić na numery w tych sieciach (w sumie to w jednej, ale mniejsza o to). Za tę usługę się nie płaci- wystarczy mieć ważne konto na połączenia wychodzące.
Problem w tym, że żeby mieć ważne konto na połączenia wychodzące przez miesiąc, trzeba doładować kwotą 25 zł.
Lub:
Wersja "Rok ważności konta". Doładowanie kwotą 50 złotych wystarczy na 6 miesięcy. 8)
Tutaj zakładam, że będzie włączony ten pakiet 30 minut za 5 zł oraz do tego opłata za ważność konta 3 zł/miesiąc. Bez włączonego pakietu minut, za rozmowy (hipotetyczne 30 minut) wychodziłoby 8,7 zł w ciągu miesiąca, dlatego też wydaje mi się, że lepiej tutaj będzie z pakietem.
Czyli wychodzi razem 8 złotych miesięcznie. Raczej nie da się taniej. :-D

JanekT

#732336  autor: NokiaUser
 13 lip 2014, 17:42
A ja proponuję Play Online na Kartę 4G LTE, tym bardziej, że teraz jest promocja doładowań. Doładujesz teraz, to znaczy w wakacje, za 125 zł i dostaniesz bonus 40 GB zamiast standardowych 20 GB. Konto po takim doładowaniu jest ważne 5 miesięcy, więc za 25 zł miesięcznie masz bardzo dużo Internetu i średnio 86 minut do wszystkich sieci. Po tych 5 miesiącach znowu doładujesz za 125 zł, tym razem dostaniesz bonus 20 GB i również średnio 86 minut do wszystkich sieci. Możesz też doładowywać niższymi kwotami, ale będziesz musiał robić to częściej i będziesz dostawał mniejsze bonusy. Minus jest taki, że Play Online na Kartę 4G LTE działa tylko w sieci 3G i LTE Play.

#732407  autor: perdos1
 14 lip 2014, 00:17
W virgin za te 30 min zaplaci 4 zl wiec da sie taniej.

#732413  autor: ?T
 14 lip 2014, 00:35
W Erze TM włączasz RWK, kasuje za pierwszy miesiąc, pod koniec miesiąca wyłączasz RWK, ale ważność konta zostanie. Wtedy żaden profil, bo przy użyciu około jednej minuty dziennie jest niewielki sens chyba.
Albo Virgin/klucz, 30 minut po 19 groszy sztuka to 5,7, ale jest RWK, więc będzie sporo taniej niż dotychczas. (W Virgin realnie wyjdzie nieco mniej (ok 4zł) dzięki bonusowi 50% dla klubowiczów VM).

#732432  autor: bazooka
 14 lip 2014, 06:24
Wstrzymałbym się z przenosinami dosłownie jeszcze tydzień lub dwa, aczkolwiek faktycznie przy takim korzystaniu (30min) stawiałbym na wybór VM albo Klucz.
Obie te sieci MVNO są tuż przed zmianami (wprowadzeniem pakietów), jeśli Virgin wprowadzi coś darmowego po P4 to tu zeszłoby się jeszcze bardziej z kosztów, jednak jeśli Klucz wprowadzi pakiety np 30 min / ważne 30dni to może okazać się to jeszcze korzystniejszym wyborem...a już na pewno jeśli kogoś znajomego z tych, do których mama dzwoni, dałoby się też do Klucza przenieść (u nich darmówki po sieci są) - wygoda doładowania raz na pół roku 50zł (8,33 / m-c)
Na razie jednak w takiej sytuacji, jeśli się Wam spieszy VM będzie lepszym wyborem, ze względu na brak konieczności kumulowania środków na koncie (robienia skarbonki) - z klubem doładowanie raz na 2 m-ce po 10zł załatwiło by sprawę, a może nawet co 3 m-ce :)

#732437  autor: macc
 14 lip 2014, 06:54
Calm7 pisze:Żadne virginy.
Tak jak kolega Janek napisał, zostaje mama w ErzeTM, opcja druga, z roczną ważnością konta.
Hej.
żadne EryTM
tylko moja opcja virgin mobile/klucz mobile ,koszt 30 minut to odpowiednio 4,00zł. lub 5,7zł, roczna ważność konta gratis
Hej.

#732475  autor: Sahim
 14 lip 2014, 12:00
Popieram kolegę macc. "Mamy" zazwyczaj nie mają czasu bawić się w pilnowanie terminów i promocyjnych doładowań. W Virgin syn zapisze mamę do klubu i mama będzie płaciła 13gr za minutę rozmowy do wszystkich a doładowywała konto będzie kiedy będzie chciała.

#732518  autor: perdos1
 14 lip 2014, 14:47
Sahim pisze:W Virgin syn zapisze mamę do klubu i mama będzie płaciła 13gr za minutę.
Kupując doładowania w necie można zejść do 11 gr/minutę, taniej chyba już się nie da.

#732528  autor: macc
 14 lip 2014, 16:00
perdos1 pisze:
Sahim pisze:W Virgin syn zapisze mamę do klubu i mama będzie płaciła 13gr za minutę.
Kupując doładowania w necie można zejść do 11 gr/minutę, taniej chyba już się nie da.
No proszę nawet nie pomyślałem o tym ,że kupując doładowanie przez net może być jeszcze taniej. No to 11gr/min to naprawdę taniocha z roczną ważnością konta.

#732591  autor: buba1234
 14 lip 2014, 19:30
13gr/min. w virgin jest najlepsze, jednak gdy czasem zdarzy się dłuższa rozmowa choćby i raz na miesiąc to lepsze będzie nju na kartę z usługą "do komórkowych" koszt usługi to srednio 3zł/miesiąc a mamy nolimit minut za max 99gr/dzień - jak wygadamy mniej to płacimy za mniej po stawce 19gr/min łatwo obliczyć że jak danego dnia mama wyrozmawia np. 100 min i zapłaci 99gr to wyjdzie wtedy stawka mniej niż1gr/min. a możliwe, że dzięki tej taniej i elastyczniej taryfie mama zacznie więcej rozmawiać a na pewno nie będzie drżała przy jakiejś dłuższej rozmowie że zbraknie środków na koncie.

#732593  autor: Sahim
 14 lip 2014, 19:48
macc pisze:No proszę nawet nie pomyślałem o tym ,że kupując doładowanie przez net może być jeszcze taniej.
A ja o tym zapomniałem i to jest dowód na to jak rzadko można doładowywać konto (mam u nich numer tak zwany leżak - na jakiś czas).
 #732671  autor: tokz
 15 lip 2014, 08:40
Dzień dobry,
mój ojczym potrzebuje do tableta internetu. Jest taksówkarzem i potrzebuje jakiegoś porządnego i dużego pakietu w rozsądnej cenie. Porusza się w Warszawie i okolicach więc raczej nie powinno być problemów z łapaniem sieci. Zastanawia mnie tylko co mu polecić, żeby go nie zawodziło albo robiło to jak najrzadziej.
Do tego potrzebny mu będzie duży limit pakietu (nawiagacja, przyjmowanie zleceń).

Z góry dziękuję za pomoc :)

#732682  autor: Horacy
 15 lip 2014, 09:50
Hmm Heyah/T-Mobile z pakietem 6 GB za 30 zł?

#732683  autor: perdos1
 15 lip 2014, 10:00
Do wymienionych przez ciebie zadań wcale nie jest potrzebny tak duży pakiet internetu. Poza tym, w orange w abonamencie masz za 19,95 5GB a za 24,95 10GB więc jeśli jednak duży pakiet jest potrzebny skierowałbym się do którejś z tych opcji.

#732686  autor: tokz
 15 lip 2014, 10:28
Bardzo dziękuję za pomoc.
  • Strona 67 z 136
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 136
  • 1