• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #732289  autor: ganc2
 13 lip 2014, 13:40
Mam do przeniesienia z telefonu starszej generacji dużo zdjęć. Telefon nie ma Bluetooth, nie ma irdy, nie mam kabla, ani ładowarki.

Do głowy przychodzą mi tylko MMSy, ale to droga zabawa. Albo włączyć pakiet internetowy i wysłać jako załączniki do emaili (tylko że ten telefon - Motorola v235 - nie posiada wbudowanego klienta e-mail, a te javowe... nie mają opcji dodawania załącznika, albo zawieszają się przy dodaniu zdjęcia większego niż64kb). Co zatem mam zrobić, móc przesłać zdjęcia na komputer? Ma ktoś jakiś pomysł?
 #732295  autor: Tomash
 13 lip 2014, 14:06
Telefon jest w stanie otworzyć jakąś lekką stronę poczty? Może spróbować wysłać przez webmail. Inna opcja to otworzenie strony do uploadu plików - przesyłania dużych załączników i wypchnięcie tych zdjęć (pewnie pojedynczo) na serwer.

Choć to i tak dużo roboty. W nju z tego co wiem, ewenualnie proszę o poprawienie mnie - przynajmniej w abonamencie - mmsy liczą się do pakietu 9 zł, więc interes nie byłby tak drogi ;)

#732303  autor: user_delete34
 13 lip 2014, 14:56
Tomash pisze:otworzenie strony do uploadu plików
Co, jak zakładam, będzie osiągnięciem równym cudowi.

Jeżeli tylko jest taka możliwość, kup kabel, szkoda nerwów, też miałem kiedyś podobny problem przy Nokii 3100. Co prawda zdjęcia (taaak, doczepiany aparat) nie były istotne, więc mogłem większości się pozbyć, ale MMSy z pozostałymi takie tanie nie były.

#732308  autor: saleen
 13 lip 2014, 15:23
Kabel USB do niej na Allegro jest za 4,99

Jesli nie to, to pozyczyc na pare godzin od kogos kto ma nielimitowane MMSy abonamentowa karte SIM i ręczna zabawa...

#732310  autor: user_delete34
 13 lip 2014, 15:33
saleen pisze:kto ma nielimitowane MMSy
Bodajże w Plusie było to wciskane (oczywiście, MMSy do Plusa) jeśli nie chciało się e-faktury - taka podpowiedź. Nadal jednak lepiej kabel, bo przynajmniej wszystko przejdzie.

#732313  autor: ganc2
 13 lip 2014, 15:39
a co, jeśli - załóżmy - że mam na to tylko parę godzin, i z pewnością nie zdążę zamówić kabla - co wtedy?

#732319  autor: saleen
 13 lip 2014, 15:58
To tak jak napisalem, zostają ręcznie MMSy zdjecie po zdjeciu, pytanie czy tak stary telefon nie zmniejszy ich z automatu do np 176x220px...
Markadiusz pisze:
saleen pisze:kto ma nielimitowane MMSy
Bodajże w Plusie było to wciskane (oczywiście, MMSy do Plusa) jeśli nie chciało się e-faktury - taka podpowiedź. Nadal jednak lepiej kabel, bo przynajmniej wszystko przejdzie.
Ja w Playu Formuła 4.0 Unlimited mam nielimitowane SMS/MMS do wszystkich sieci

#732320  autor: user_delete34
 13 lip 2014, 16:07
ganc2, jeśli to jest na tyle pilne (a nie chodzi o rozładowanie baterii) - po ptokach, nic nie wyczarujesz.