• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #730710  autor: mjez1978
 07 lip 2014, 10:15
Witam.
Czy ktoś się orientuje czy kupując internet np.w plusie na abonament i podając swoje dane ,sciagajac torentem pliki narazamy się nanamierzenie przez organizacje antypirackie jak przy internecie stacjonarnym np. UPC czy jesteśmy bezpieczni i nie ma możliwości namierzenia takiego ip( zmieniając je dość, często).
Ostatnio glosno było o precedensowych oskarżenia o piractwo przy ściąganiu rodzimych filmów.

#730719  autor: user_delete27
 07 lip 2014, 10:39
Zdecydowanie tak, dane ip przydzielane jest z puli w danej chwili dla twojego numeru więc w nie jest problemem zdobycie namiarów na ciebie. Swoją drogą - znasz kogoś kto zapłacił taką karę ? Bo ja nie. Ostatnio dzwonił do mnie mój dostawca internetu i powiedział że otrzymał mail od columbia pictures z treści którego wynikało że z mojego adresu ip jest udostępniany film spiderman 2, na tym cała sprawa się zakończyła no bo i jak bez nakazu prokuratury Columbia może dostać moje dane? Raczej nijak. Nawet na forum prawnym radzą żeby nie płacić tym baranom z pseudo kancelarii którzy rozsyłają wezwania zapłaty.

#730853  autor: bazooka
 07 lip 2014, 17:50
CIEKAWA LEKTURA
w poruszonym wyżej temacie.

#730934  autor: mjez1978
 07 lip 2014, 22:03
Czyli zostaje tylko korzystanie z internetu na karte niezarejestrowaną i doładowaia np. kodami z liona albo liczyć na to że przedłużą promocje RBM Lte która jest do końca roku. Nie chcialbym kiedyś miec problemów z organami scigania i konfiskaty komputera przez policję.

#730936  autor: KR2615
 07 lip 2014, 22:08
Nie, wystarczy nie udzielac sie na publicznych trackerach gdzie dzialaja te automaty lapiace

#732290  autor: ganc2
 13 lip 2014, 13:46
krzys pisze:Nie, wystarczy nie udzielac sie na publicznych trackerach gdzie dzialaja te automaty lapiace
na prywatne trackery za to dostać się ciężko, a ruch tam jest znikomy o wiele mniejszy niż na publicznych. Prywatne mają również liczne wymogi, na publicznych każdy jest anonimowy i gdy przestaniesz seedować po pobraniu (metoda hit & run) , nie czekają cię żadne konsekwencje

ja bym nie chciał tracić uploadu łącza na rozsyłanie i seedowanie niczym matka Teresa z Kalkuty, mógłbym niezjedzony transfer poświęcić go np. na upload własnych danych do chmury.

Prywatne trackery to nie jest rozwiązanie idealne.

#732304  autor: user_delete34
 13 lip 2014, 14:58
ganc2 pisze:na prywatne trackery za to dostać się ciężko
Czasem na /g/ można spróbować szczęścia, ale tylko z mailem tymczasowym.