Spacedust pisze:Patrzcie na to - co kretyn to konfigurował - trzyma sobie UMTS2100, nagle wywala do EDGE po czym loguje się do UMTS900, takie coś po prostu zabija baterię !
Tego właśnie się obawiałem. Mam nadzieję, że to jeszcze kwestia konfiguracji i optymalizacji. Musi to wszystko płynnie i z głową funkcjonować czyli nie przy odcięciu UMTS2100MHz handover na UMTS900MHz a nieco wcześniej. Przejście przez EDGE to już w ogóle odlot.
Często używam radia internetowego czy to w w aucie w trasie, czy w podróży innym środkiem lokomocji albo podczas biegania, jazdy na rowerze. Przed modernizacją w Orange było słabo, tzn. radio przestawało grać albo podczas zmiany LAC albo przy innej okazji. Teraz jest o niebo lepiej. Jednak by to działało w skali kraju jak trzeba to handover 3G między pasmami 900MHz i 2100MHz musi dobrze funkcjonować.
[ Dodano: 2014-07-13, 13:18 ]
zajadacz pisze:Niestety u mnie (Szczecin) to też jest standard. Ustawienie telefonu w tryb tylko GSM pomaga nieznacznie. Próg przełączenia na U900 jest zbyt nisko, powinno być co najmniej rzędu -108 dBm.
Masakra, jeżeli to ma być standard
Przy okazji test LTE Orange. Modem huawei e3276, sygnał 4/5, Warszawa/ Natolin, karta abonamentowa BE:
Super ping i upload, download taki sobie jak na LTE.