• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 19 z 71
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 71

#731890  autor: Kryniczanin
 11 lip 2014, 13:07
U mnie to samo.

#731893  autor: macc
 11 lip 2014, 13:22
porwierdzam u mnie też nie ma tego paska.Może no limit 19zł na wszystkie połaczenia stacjonarne+komórki a 29zł dodatkowo z pakietem internetu?

#731895  autor: user_delete27
 11 lip 2014, 13:35
macc, Byłoby miło z ich strony.
edit.
Koledzy działa wam normalnie internet w nju? U mnie leży internet i mms,a w przeglądarce komunikat :
Obrazek

#731921  autor: Eryk42
 11 lip 2014, 16:16
mamy przyjemność poinformować Cię,
że z dniem 13 sierpnia 2014 roku w ofercie nju z rachunkiem zostanie bezpłatnie zwiększona ilość GB z 1GB na 3GB
w ramach limitu wydatków na transfer danych, który dalej pozostaje niezmieniony, czyli 19 zł.

W związku z powyższym zmianie ulegną
zapisy Regulaminu Promocji w ofercie "nju z rachunkiem" oraz Regulamin promocji planu nju tymczasowy.
Szczegóły znajdziesz w załączniku.
Pozdrawiamy,
Zespół nju mobile

#731927  autor: ManiekOL
 11 lip 2014, 16:32
19 zł za 3 GB w sumie super sprawa jak ktoś dużo potrzebuje. dla reszty pakiet 700 MB. fajnie to zrobili ale chyba powoli odchodza od koncepcji - płać za co korzystasz i ida w stronę płać wincyj to wincyj dostaniesz.

#731967  autor: Vero
 11 lip 2014, 19:01
Nju zwiększa od 13 sierpnia ilość GB w ramach oferty z 1 GB do 3 GB.

#731968  autor: okti51
 11 lip 2014, 19:09
Wie ktoś , jaka jest opłata za przeniesienie numeru do innej sieci (z abonamentu) bez zachowania okresu wypowiedzenia? Np. okres rozliczeniowy jest do 13, a składasz wniosek o przeniesienie numeru z dniem 16?

#731988  autor: macc
 11 lip 2014, 21:33
"b) Zostanie dodany nowy punkt 13.5 o następującej treści:
13.5. „W ramach oferty Abonent nie może wykonywać połączeń (...) VoIP (ang. Voice over Internet Protocol –Głos przez Protokół Internetowy). (...)
Może to ktoś przetłumaczyć na prostszy język polski?

#731990  autor: Micho
 11 lip 2014, 21:50
Czyli nie będzie można rozmawiać przez komunikatory używające internetu co jest popularne w rozmowach międzynarodowych-tak na chłopski rozum :)

U mnie jest pasek od połączeń stacjonarnych. I korzystając z okazji, ja po 4 miesiącach w NJU jestem zadowolony, dobra jakość, sygnał w niektórych miejscach lepszy niż w T-mobile albo taki sam. I zero problemów z naliczaniem kosztów.

#731991  autor: macc
 11 lip 2014, 21:59
o teraz zrozumiałem,dziekuje

#732015  autor: buba1234
 12 lip 2014, 00:15
hmm te 3gb to odpowiedź na to, że w minimaxie pojawił się własnie pakiet 3gb za 20zł.

Natomiast jakby nju z rachunkiem chciał odpowiedzieć analogicznie na rewelacyjną ofertę red bulla to musieliby dač w abo nju 3gb za 0zł.

#732107  autor: Xavi
 12 lip 2014, 15:14
Dalej nie macie tego paska na stacjonarne bo u mnie jest normalnie widoczny?

ponieważ jestem kiepawy z matmy to niech mi ktoś inteligentniejszy wyliczy :)
Pakiet 350 mb jest po 5 zł. jesli nie wykupię pakietu tylko normalnie zużyje według standardowego naliczania (zgodnie z tą nową ofertą 3gb za 19) własnie 350 mb. To ile dopłacę do rachunku? Więcej jak 5 w pakiecie czy mniej?

#732116  autor: bolek2004
 12 lip 2014, 15:33
Wygląda to tak że standardowo masz 19gr/1MB więc za 19zł masz 100MB, a dopiero potem włączy się ten pakiet 3gb. Także lepiej wykupić pakiet za 5zł jeśli ci tyle wystarczy miesięcznie MB niż lecieć cennikowo.
Dokładnie to 100MB a potem 2900MB.

#732228  autor: macc
 13 lip 2014, 00:01
reklama nju :wink:
Obrazek

#732229  autor: manyaky
 13 lip 2014, 00:04
Skąd to? Mam nadzieję, że nie będzie żadnej dennej kampanii z gwiazdami.

#732242  autor: plustik
 13 lip 2014, 00:37
witam,
Byłem ostatnimi czasy w Orange prepaid i przeszedłem smsem do nju prepaid.
Telefon w Orange był zarejestrowany.

1 Teraz myślę nad przejściem do nju z rachunkiem i jak myślicie ile to może potrwać?
2 Jak jest z tym numerem tymczasowym? Czy będę pierwszy okres rozliczeniowy miał niepełny i opłata pierwsza będzie pomniejszona?
3 co to jest "nju buzz" > jeżeli jest to nju na abonamnet to czy jak pozaznaczam opcję 19zł do komórkowych to taki będę miał abonament i nic więcej?
4 Mam również starą kartę SIM Orange i czy nju wysyła swoje karty lub czy wymiana takiej karty jest bezpłatna?
5 Jak jest z obsługą klienta poprzez infolinię? Wiem że infolinie są płatne więc jak najlepiej za free komunikować się i rozwiązywać ewentualne problemy z nju?
6 W jaki sposób można przejść z nju z rachunkiem NA nju na kartę?

Dziękuję za odpowiedź :-)

#732245  autor: manyaky
 13 lip 2014, 01:14
plustik pisze:Dziękuję za odpowiedź :-)
Chyba wszystkie odpowiedzi już tu były. :wink:
plustik pisze:1 Teraz myślę nad przejściem do nju z rachunkiem i jak myślicie ile to może potrwać?
1) Zależy kiedy kurier przyjedzie i jak wyrobią się z aktywacją. :P
plustik pisze:2 Jak jest z tym numerem tymczasowym? Czy będę pierwszy okres rozliczeniowy miał niepełny i opłata pierwsza będzie pomniejszona?
2) Numer tymczasowy jest do momentu aktywowania nju buzz. W tym okresie zapłacisz, tyle ile wykorzystasz (nie funkcjonują minimalne i maksymalne kwoty).
plustik pisze:3 co to jest "nju buzz" > jeżeli jest to nju na abonamnet to czy jak pozaznaczam opcję 19zł do komórkowych to taki będę miał abonament i nic więcej?
3) nju buzz to inna nazwa właściwej oferty nju z rachunkiem (z progami kwotowymi); tak - nie więcej - jeśli skorzystasz z rozmów na stacjonarne/data/sms, ale być może mniej, jeśli nie wydzwonisz 100 minut do komórkowych (min. 9zł)
plustik pisze:4 Mam również starą kartę SIM Orange i czy nju wysyła swoje karty lub czy wymiana takiej karty jest bezpłatna?
4) Nie wymienia się karty SIM, działa ta z Orange. Oczywiście jest taka opcja i kosztuje, jak w Orange - 25zł.
plustik pisze:5 Jak jest z obsługą klienta poprzez infolinię? Wiem że infolinie są płatne więc jak najlepiej za free komunikować się i rozwiązywać ewentualne problemy z nju?
5) facebook, zakładka zgłoszenia
plustik pisze:6 W jaki sposób można przejść z nju z rachunkiem NA nju na kartę?
6) złożyć rezygnację formularzem dostępnym po zalogowaniu i odesłać na adres nju

#732264  autor: Vero
 13 lip 2014, 10:42
manyaky pisze: 2) Numer tymczasowy jest do momentu aktywowania nju buzz. W tym okresie zapłacisz, tyle ile wykorzystasz (nie funkcjonują minimalne i maksymalne kwoty).
Ograniczenie maksymalne do 29 zł za komórkowe i stacjonarne w planie tymczasowym obowiązuje ! ! !, tak samo jak w planie nju buzz. Mówi o tym pkt. 5.1 Regulaminu promocji planu nju tymczasowy. Nie można w tym planie dokonać podziału na komórkowe (19 zł) i stacjonarne (10 zł).
plustik pisze: 2 Jak jest z tym numerem tymczasowym? Czy będę pierwszy okres rozliczeniowy miał niepełny i opłata pierwsza będzie pomniejszona?
Okres rozliczeniowy jest przydzielany losowo, nawet może być przydzielony od daty wcześniejszej niż otrzymałeś numer w Nju. Nie ma to żadnego znaczenia, bo w okresie przejściowym (plan tymczasowy) nie obowiązuje dociążenie rachunku do 9 zł, a więc niezależnie od tego jak przydzielą ci okres rozliczeniowy, i tak zapłacisz tylko za tyle rozmów ile faktycznie wygadałeś, ale nie więcej niż 29 zł.
plustik pisze: 3 co to jest "nju buzz" > jeżeli jest to nju na abonamnet to czy jak pozaznaczam opcję 19zł do komórkowych to taki będę miał abonament i nic więcej?
Jak wyżej napisano "nju buzz" to nazwa planu taryfowego obowiązującego w nju z rachunkiem, ale to nie zupełnie jest tak, że wybierając opcję 19 zł taki będziesz miał abonament. W Nju obowiązuje zasada: "płacisz tyle ile wydzwonisz, ale nie więcej niż 29 zł i nie mniej niż 9 zł". Opcja 19 zł zmienia ten plan w ten sposób, że te 29 zł rozbija na dwie osobno rozliczane kwoty: 19 zł za dzwonienie do komórkowych i 10 zł za dzwonienie do stacjonarnych (w sumie 29 zł). Czyli zaznaczenie opcji 19 zł oznacza, że dzwoniąc tylko do komórkowych zapłacisz minimum 9 zł a maksimum 19 zł. Można więc powiedzieć, że twój abonament to 9 zł, bo tyle zapłacisz nawet gdybyś w ogóle nie dzwonił.

#735003  autor: macc
 25 lip 2014, 13:33
NJU Mobile 80 tys. nowych użytkowników w drugim kwartale 2014 roku ,użytkownicy marki NJU Mobile do końca wakacji będą mogli korzystać z technologii LTE.
 #735018  autor: Braymer
 25 lip 2014, 14:30
Jak to jest z tym napisem ,,nju" na ekranie telefonu?

1)Po zmianie taryfy na nju na kartę:
-na karcie Orange POP z 2007 roku nie mam tego napisu,
-na karcie ,,wybierz swój numer" też go nie ma,
-na karcie SIM Orange Cash (z czarnej koperty od przeniesienia numeru) też go nie ma,
(tu przysłali smsa, że będzie logo nju po włączeniu telefonu - jednak nie ma).

2)Tak się zastanawiam czy to logo nju będzie na :
-na w miarę nowej karcie Orange Yes/One,
-na zwykłej karcie z czarnej koperty od przeniesienia numeru do Orange.

3) Czy na starterze nju na kartę z njumobile.pl po zmianie na Orange One będzie logo Orange?

Może ktoś rozwieje moje wątpliwości :D

PS. Dobrze że w końcu wspomnieli coś o tym LTE :)
  • Strona 19 z 71
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 71
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19