• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 112 z 140
  • 1
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 140

#731416  autor: cyanoone
 09 lip 2014, 15:17
Mi już włączyli 1024 mb. Testował ktoś już prędkość tego internetu? Jestem ciekaw prędkości, ponieważ niektórzy playowcy twierdzą, że nowe pakiety zdjęły im widełki 7/1.
Pozdrawiam ;)
PS Sam nie mogę przetestować z uwagi na słaba infrastrukturę (na razie, N! modernizuje) w moim miejscu zamieszkania.

#731419  autor: bolek2004
 09 lip 2014, 15:30
Powiem szczerze że chyba Virgin już nie ma z czego zejść tak naprawdę, uważam że nie można liczyć że z każdą nową ofertą będą obniżać ceny bo już i tak jest tanio. Fajnie że obniżyli ceny tych dwóch pakietów netu, pamiętajmy że w profilach play fresh nadal 1gb kosztuje tylko 25zł, a 500MB 15zł więc nie ma co narzekać. 1gb za 12zł to bardzo dobra cena biorąc pod uwagę że jeszcze jest 50% do doładowania.
Bardziej bym się martwił tym żeby oferty stopniowo nie pogarszali niż czekał na kolejne obniżki.

#731426  autor: DanielR
 09 lip 2014, 16:07
Może się narażę tą wypowiedzią co poniektórym, ale czasem wręcz irytuje mnie postawa osób, które twierdzą, że operator sieci X ciągle wręcz musi wprowadzać coś nowego do oferty lub obniżać stawki, by w ich mniemaniu być atrakcyjnym. Pamiętam, gdy sam tego bardzo oczekiwałem, jednak moim zdaniem są pewne granice. Obecnie jest po prostu naprawdę tanio. Mamy też wybór różnorodnych ofert. Także każdy znajdzie sobie dopasowane pod siebie "widełki".
Dla mnie liczy się przede wszystkim stabilna i atrakcyjna oferta. Ciągłe zmiany nie są wcale gwarantem jej dalszego uatrakcyjnienia. Często wręcz odwrotnie. :wink:

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#731428  autor: bolek2004
 09 lip 2014, 16:20
Jedyne co Virgin może poprawić to wprowadzenie jakiś darmowych rozmów po własnej sieci w pakiecie tak jak jest to w play, ale to też pewnie jest opłacalne dla sieci przy jakimś tam minimum abonentów.

#731430  autor: słoneczny
 09 lip 2014, 16:24
Wszystko zależy jak się spojrzy.
Jakby zrobili nielimitowane do Play za 9zł, to z jednej strony będzie to podwyżka, z drugiej obniżka. Wszystko zależy jak kto korzysta z telefonu i promocji.
Jedni będą narzekać, inni będą się cieszyć.

Myślę, że na takim pakiecie by nie stracili, a wręcz zarobili. Co oczywiście nie oznacza, że go wprowadzą.
Na pewno jakieś ruchy są jeszcze możliwe, ale raczej dotyczące większych pakietów, a nie stawek podstawowych.

#731442  autor: bolek2004
 09 lip 2014, 17:37
Jeśli wprowadzili by jakiś pakiet do wykupienia po sieci własnej to przecież nikt by nie stracił bo jak ktoś nie chce to nie musi go aktywować.

#731448  autor: Sig
 09 lip 2014, 17:54
Ofercie VM, którą uważam za bardzo atrakcyjną (choć cała otoczka mi się nie podoba) teraz naprawdę brakuje tylko pakietu na połączenia wewnątrz sieci (czyli do Play, tak jak z pakietu w Play można do ich wirtualnych dzwonić). Pozostałe stawki są bardzo niskie, szczególnie z uwzględnieniem bonusu 50%. Nie sądzę jednak, żeby taki pakiet zostałwprowadzony, bo oferta byłaby wtedy zbyt dużym zagrożeniem dla ofert na kartę Play.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#731473  autor: bazooka
 09 lip 2014, 20:02
Sig pisze:Nie sądzę jednak, żeby taki pakiet zostałwprowadzony, bo oferta byłaby wtedy zbyt dużym zagrożeniem dla ofert na kartę Play.
Teoretycznie masz rację, jednak przez 4 miechy jakoś ludzie tłumem nie przenosili się z Play na kartę, gdy było 2014minut po P4, a przecież zawsze potem można było wrócić.
Każdy dodatkowy pakiet to jednak odejście od "prostoty oferty", która miała być atutem Virgina.
Sądzę, że to co ewentualnie dadzą teraz to znów jakaś chwilowa promocja, którą będzie można aktywować np. do końca lipca. Jakoś przestałem wierzyć w jakikolwiek pakiety, bo ile można zwlekać...?

#731480  autor: słoneczny
 09 lip 2014, 20:29
Dokładnie. Skoro Vikingi nie zagrożą Playowi, to i Virgin by nie zagroził.
Są to oferty na tyle niszowe, że to nie ma żadnego znaczenia.
Zawsze można dać 2014 minut zamiast typowego no limitu po sieci i w ten sposób zrobić taki hamulec dla nadmiernie korzystających ze stanu darmowego.

#731488  autor: KC-KARLOS
 09 lip 2014, 20:45
Virgin w końcu się obudził :) Cieszy obniżka cen 500 MB i 1 GB :)
Przy doładowaniu bonusowym 50% i gratisowym 100 MB od 10 zł, oferta dla często korzystających z neta w smartfonie, RWK, lejkiem i cennikowym 19 gr/min dla niezbyt dużo dzwoniących, to idealna opcja, nawet dla dual-SIMów, którzy chcą jeszcze bardziej obniżyć koszty.
Czekamy na dalsze ruchy w ofercie!

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#731505  autor: lee
 09 lip 2014, 21:47
z tym bonusem to dzieje sie cos niedobrego....

jutro muszr kolejna reklamacje napisac w tej sprawie

mialem dostac bonus a tu lipa xd

#731507  autor: mxgts
 09 lip 2014, 21:54
a jak można skorzystać z tych dodatkowych rabatów na np smartfona taniej w komputroniku czy 10 zeta na pizze ?? :mrgreen:

#731568  autor: Dziedzic Pruski
 10 lip 2014, 08:55
W porównaniu z Play i RBM gdzie niewykorzystane dane z pakietów bezpowrotnie przepadają po miesiącu w Virgin dane się sumują, a ich ważność można przedłużyć o miesiąc doładowaniem za 10 zł lub pakietem za 1,3 zł. To rewelacja.
Mam też RBM i przy moim niewielkim zapotrzebowaniu zamiast kupić 3GB za 20 zł, to wolę kupić trzy pakiety Virgin za 3x8=24 zł.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular

#731600  autor: lee
 10 lip 2014, 11:51
Jak to przepadaja? Nie da sie ich innym pakietem przedluzyc?

#731618  autor: mi80
 10 lip 2014, 12:51
Innym nie wiem, ale przedłużanie tym samym pakietem w ostatnim dniu obowiązywania starego, zazwyczaj działało.

Zresztą pewnie niedługo Play wprowadzi też pakiety cykliczne (gdzie niewykorzystane przepadną, za to nie będzie trzeba pamiętać o przedłużaniu), bo jest ostatnim z W4, który tego nie oferuje, a w Play24 przez moment taka opcja była już widoczna.

#731641  autor: Emsi
 10 lip 2014, 13:58
Pojawiła się nowa opcja, którą - nie wiedzieć czemu - VM się nie chwali. Podobno można doładować teraz dowolną kwotą (jak w Play), a nie tylko nominałami jak było do tej pory.

Podobno mają być do tych doładowań normalnie dodawane bonusy 50%. Może stąd te problemy w ostatnich dniach wynikały. Próbowałem doładować przez mobilną apkę ING, ale tylko nominały. Zobaczę później jak przez stronkę ING.

#731654  autor: Dziedzic Pruski
 10 lip 2014, 14:42
lee pisze:Jak to przepadaja? Nie da sie ich innym pakietem przedluzyc?
Przedłużasz środki promocyjne np. premię z doładowań. Nie słyszałem o przedłużaniu pakietów netu.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular

#731660  autor: Liquid
 10 lip 2014, 14:55
Dziedzic Pruski pisze:w Virgin dane się sumują, a ich ważność można przedłużyć o miesiąc doładowaniem za 10 zł lub pakietem za 1,3 zł. To rewelacja.
Po Twoim poście i kolejnych nieco się zamotałem. Rozumiem że jeżeli mam wykupiony przykładowo pakiet 1 GB który ważny jest 30 dni i w 29 dniu obowiązywania pakietu (zostało mi przykładowo jeszcze 300 MB) wykupię najtańszy pakiet w ofercie to te pozostałe 300 MB + dane z nowego pakietu zsumują się i będą ważne kolejne 30 dni? Jeżeli tak to rewelacja i bardzo cenna informacja. Wtedy karta aero2 ląduje w koszu a kartę Virgin wkładam w tablet po skończeniu pakietu wakacyjnego 6GB w Orange.

#731664  autor: cyanoone
 10 lip 2014, 15:19
Wiślak, Do tej pory było tak, że pakiety neta się sumowały. Nie słyszałem, żeby coś się zmieniło. Wszystkie pakiety lądują na jednym koncie tak jakby.
Pozdrawiam ;)

Plus-->Play (2015) -->Plus (2018)
Klucz-->Orange-->Lajt (2017)

#731665  autor: KC-KARLOS
 10 lip 2014, 15:21
Wiślak, VIRGIN ma taką samą platformę billingową, co Play. Zasady przedłużania pakietów wykupieniem kolejnego są identyczne, jak w Play. Tu nie ma żadnego w tym zaskoczenia :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
  • Strona 112 z 140
  • 1
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 140
  • 1
  • 110
  • 111
  • 112