Wybudowana stacja w Konstancinie-Jeziornie, o której już była mowa zyskała LTE. Orange (26003) ID: 14820 Konstancin-Jeziorna, Warszawska 101
Test obok stacji, na parkingu Lidla. Niestety ale stacja sieje stosunkowo słabo. Spodziewałem się, że to będzie typowa stacja do zagęszczenia sieci jednak miałem nadzieję, że mocno poprawi zasięg w okolicy. Jednak ustawienie anten oraz obecność innych stacji wokół powoduje, że zasięg tej stacji to głównie około 600-800m wokół. Także owszem zasięg poprawił się mocno ale mniej więcej w tej odległości od stacji. Także ikonka EDGE jest nadal obecna w niektórych miejscach w środku domów i budynków.
Zobaczymy, może UMTS900MHz pomoże, oby. O ile w ogóle tutaj będzie
[ Dodano: 2014-07-08, 08:01 ]
Spacedust pisze:
Dzisiaj odpalono UMTS900 w Poznaniu na stacjach:
ul. Piątkowska 94/3C
ul. Słowiańska 78
ul. Dożynkowa 9c
ul. Warzywna 17
To chyba nie są obrzeża miasta ani peryferia? Czyżby fala uruchomień ruszyła?
[ Dodano: 2014-07-08, 08:11 ]
Horacy pisze:Zachód warszawy, pow. Sochaczewski ta wielka biała plama, nie wiem jak duży obszar.
Obrazek
W końcu! Zasięg na A2 od Wiskitek do Strykowa to porażka. EDGE i to słaby. Pewnie wzięli się za cały klaster. To już nie są obszary o dużym zagęszczeniu także ilość nadajników do modernizacji nie jest tak duża jak w aglomeracjach. Zresztą mogą teoretycznie wysłać więcej ekip bo obszarów do modernizacji jest już dużo mniej.