Z gory przepraszam, jesli takowych tematow byly setki, ale owe przeniesienie chcialbym zrealizowac w dniu dzisiejszym po pracy, tak wiec glownie pospiech przeze mnie przemawia
Mam wiec takie pytanie. Jestem od paru lat w PLAY, generalnie jestem zadowolony i w ogole, oprocz paru rzeczy.
Mieszkam w centrum Warszawy i w najrozniejszych czesciach Warszawy czasem randomowo trace normalny zasieg. Tzn. wewnatrz budynkow albo laduje w 3G, a czasem nawet w zwyklym 2G.
Dodatkowo jakis czas temu wkopalem sie w masakrycznie duzy abonament, co troche psuje moj domowy budzet.
Generalnie sprawa wyglada tak, ze chcialbym w trybie natychmiastowym przeniesc numer do innej sieci
na abonament z telefonem. Telefon mi tak naprawde nie potrzebny, jednak chcialbym go wziac, aby moc splacic kare, ktora dostane w PLAY'u. Abonamenty w innych sieciach z telefonami i tak sa tansze o 30-40 zl od tego, co ja teraz place w PLAY'u.
No i tutaj moje pytanie - jaka siec? Znam sie na kwestiach technicznych i "siedze" troche w temacie, jednak chcialbym w 100% wybadac sytuacje zanim podejme decyzje.
Wiem, ze odpada Plus (Posiadam iPhone, a Plus nie jest nawet oficjalnym partnerem Apple, wiec nie bedzie LTE. Dodatkowo chyba nawet cenowo oferte maja najgorsza).
Drugi w kolejnosc jest T-Mobile, ktory chyba tez odpada z racji tego, ze w abonamencie nie ma
zadnych telefonow w sensownych cenach.
No i trzeci w kolejnosci jest Orange u ktorego chyba wyladuje. Problemow z zasiegiem raczej miec nie bede, wariujacego roamingu krajowego tez nie.
Jakie sa plusy i minusy przejscia do Orange z PLAY'a? Co strace, co zyskam?
Czy w Orange nadal jest kompresja obrazkow? Czy nie ma problemow z zasiegiem?
Wszystkich "wirtualnych" operatorow odrzucilem na poczatku z dwoch powodow. Po pierwsze przede wszystkim w wiekszosci nie oferuja telefonow (NJU, Heyah chyba tez?), a poza tym raczej nie pasuja mi wirtualni operatorzy. Czasem lubie isc do salonu i nie usmiecha mi sie na przyklad czekanie tydzien na nowa karte SIM, gdy stara mi sie uszkodzi.
Pomozcie prosze ktora siec bedzie w moim przypadku najlepsza!