macellove pisze:Nie wiem jak jest w innych rejonach będących po modernizacji,ale ja oceniam ten fakt negatywnie.Jestem abonentem sieci P4 korzystającym z infrastruktury TM na terenie miasta Koszalina.Modernizacja skończyła sie oficjalnie 30 czerwca ale raczej nie skończyła sie optymalizacja.Praktycznie codziennie rozmowy są rozłączane,pojawia się komunikat "Błąd sieci".Na chwile obecną całą modernizacje oceniam negatywnie.Zmiana operatora roamingowego nie wchodzi w moim przypadku w rachubę gdyż na terenie zakladu pracy tylko TM ma zasięg a mój charakter pracy wymaga ciągłego kontaktu telefonicznego.Pożyjemy,zobaczymy.
Po pierwsze kto Ci napisał, że 30 czerwca skończyła się modernizacja? OK, jeśli mowa tylko o swapie to zapewne tak, ale po tym jest jeszcze swap w okolicznych klastrach i optymalizacja. Co z tego, że w samym mieście są już tylko nowe stacje jak kilka kilometrów dalej dopiero robią. Poczekaj aż większy obszar będzie już wyswapowany i zoptymalizowany to wtedy powinieneś być zadowolony.
Z drugiej strony z tego co widzę, to narzekasz na TMobila, ale i tak z nich korzystasz po piszesz, że mają najlepszy zasięg, więc chyba nie jest aż tak źle.
No i trzecia sprawa: telefon only 2G to już przeżytek, przesiądź się na coś z U2100/U900/LTE to będziesz mógł korzystać w pełni z dostępnej techniki.