Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Ale ping wyższy. W Warszawie spokojnie <30ms.mcore pisze:Test sieci LTE Orange na stacji LTE od NSN ( Łomża), stacja T-Mobile
widać ze sprzęt EnodeB NSN działa inaczej - na początku prędkość idzie na max a potem spada. W przeciwieństwie do sprzętu HUAWEI EnodeB gdzie prędkość powoli narasta do góry od zera. W związku z tym speedtesty na NSN EnodeB wychodzą znacznie lepsze, ponieważ istotny jet czas w którym pomiar jest dokonywany. Dla EnodeB Huawei w zadanym czasie transmisja nie zdąży się nawet rozpędzić...
Ja już nie wiem czy jest na co czekaćSpacedust pisze:W Poznaniu UMTS900 będzie na przełomie lipca i sierpnia
Cały czas w Słupsku na Banacha coś robią wnoszą do góry sprzęt. Były dzisiaj zaniki sygnału, internet trochę szwankował i brak kanału 50torture pisze:W Sianowie k/Koszalina już mamy integrację. Orange miał bardzo słabe 2G od zawsze i jeszcze pod koniec zeszłego tygodnia, dziś już jest 3G (sieje ze "starego" nadajnika U2100 T-M)
To czemu mi potrafić łapać UMTS900 ze stacji oddalonej o 16 km siedząc w domu, a obok mam stację z UMTS2100.Mixiorek pisze:Ja już nie wiem czy jest na co czekaćSpacedust pisze:W Poznaniu UMTS900 będzie na przełomie lipca i sierpniapo tym jak się naczytałem o tym, że UMTS900MHz w Networks ma dwie cechy:
1. Włączy się tylko przy niemal całkowitym braku UMTS2100
2. Ma słaby zasięg
Za to w sąsiednim Dzierżoniowie uruchomiono na 4 nadajnikach.ystian pisze:Ruszyło LTE w mieście Bielawa (powiat Dzierżoniowski).
Dodam, że niestety przez tylko jeden nadajnik Networks w Bielawie telefon łapie zasięg LTE na ok 1/4 powierzchni miasta na zewnątrz budynków także większość mieszkańców nie skorzysta z tej technologii bo na największych osiedlach zasięgu brak.
U mnie zaś od jakiegoś czasu znacznie się poprawiło w tej kwestii. Do u900 wrzuca tylko jak u2100 spadnie poniżej -100dbm. Może dlatego że u900 odpalono u mnie już rok temu. Przetestuje to ktoś w innych rejonach?Mixiorek pisze: 1. Włączy się tylko przy niemal całkowitym braku UMTS2100
Ja mam info, że na wszystkich nadajnikach czyli na 5lzur pisze:Za to w sąsiednim Dzierżoniowie uruchomiono na 4 nadajnikach.ystian pisze:Ruszyło LTE w mieście Bielawa (powiat Dzierżoniowski).
Dodam, że niestety przez tylko jeden nadajnik Networks w Bielawie telefon łapie zasięg LTE na ok 1/4 powierzchni miasta na zewnątrz budynków także większość mieszkańców nie skorzysta z tej technologii bo na największych osiedlach zasięgu brak.
Wiesz tak samo w Bielawie nie ma pozwolenia a LTE uruchomiono. A wg niedawnej informacji w BOKu Orange to LTE w Bielawie i Dzierżoniowie jest planowane do maja 2015 roku, i w Dzierżoniowie ma być 5 nadajników także te plany zostały mocno wyprzedzonelzur pisze:Na 100 % na Kościelnej 7 nie ma LTE. Zresztą w wykazie UKE tam nie ma pozwolenia na LTE.ystian pisze: Ja mam info, że na wszystkich nadajnikach czyli na 5