Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
no to ponawiam pytaniedan7 pisze:Sorry przeczytałem batony. Batony są ważne do końca sierpnia a bony to nie wiem.
uściślijmy - piszesz jak wycofają bony to już z nich nie skorzystasz - tzn. jeśli dziś kupię 5 bonów ważnych do końca roku a oni we wrześniu je wycofają to co wtedy z bonami które mam, są przecież ważne do końca roku? przepadają? nie da się nimi zasilić konta bonusowego?bolek2004 pisze:Można tak robić i będzie to działać, problem polega tylko na tym że w międzyczasie mogą wycofać bony ze sprzedaży. Na bonie masz datę ważności albo do końca tego roku, albo do następnego tyle że jak wycofają bony to już z nich nie skorzystasz. Było tak niedawno że nie można było zakupić bonów i potem powróciły ponownie.
hmm... tu kilka stron wcześniej pisali coś zupełnie innego... że nabijasz batonami wbijasz bon 500 MB i masz 30 dni na użycie całości GB (batony+bon)adik pisze:Bony nie przedłużają czasu ważności tych 5 GB z batonów Lion,sumuje się wielkość pakietu ale niestety nie czas ważności.Czas ważności obu tych pakietów jest na dwóch różnych subkontach a nie na jednym koncie i dlatego zawsze z lionów będzie max 48h ważności,nie ma ograniczenia co do ilości wbitych kodów,możesz nawet te 200 GB mieć, tylko pytanie po co jak będziesz miał 48h na wykorzystanie tego.
Jak chcesz tani pakiet od orange to za niecałe 10 zł w OFnK ( abonament ) masz darmowy transfer przez noc.
Bony będą ważne tak długo na jaki mają termin ważności,i będzie ważne nawet jak wycofają w międzyczasie te bony z sprzedaży.lluukk pisze:uściślijmy - piszesz jak wycofają bony to już z nich nie skorzystasz - tzn. jeśli dziś kupię 5 bonów ważnych do końca roku a oni we wrześniu je wycofają to co wtedy z bonami które mam, są przecież ważne do końca roku? przepadają? nie da się nimi zasilić konta bonusowego?
to co się dzieje z bonami jakie kupię w sierpniu z ważnością do 31.12.2014 a oni ot tak sobie np. 5 września wyłączą możliwość jego użycia ? i co kasa mi przepada ? mimo ważności bonu do końca roku? to chyba byłoby wyłudzenie ? (sprzedamy coś ważnego 6 miesięcy i za tydzień wyłączymy możliwość użycia)bolek2004 pisze:Tak przy założeniu że nie wycofają promocji z bonami bo mimo że kupisz sobie na zaś więcej bonów to jak wycofają promocje z bonami to mogą na przykład wyłączyć możliwość wysłania kodu z bonu na dany numer, czyli możliwość aktywacji bonu, więc to że masz ich kilka nie oznacza że je wykorzystasz oczywiście przy założeniu że orange zakończy tą promocję z bonami.
mylisz sie, mozna przedluzyc i bedzie dzialac.adik pisze:Bony nie przedłużają czasu ważności tych 5 GB z batonów Lion,sumuje się wielkość pakietu ale niestety nie czas ważności.
to wtedy mozna maszerowac do Orange o zwrot kasy, oczywiscie ilosc bonow*15zl, nie stanu subkontabolek2004 pisze:Tak przy założeniu że nie wycofają promocji z bonami bo mimo że kupisz sobie na zaś więcej bonów to jak wycofają promocje z bonami to mogą na przykład wyłączyć możliwość wysłania kodu z bonu na dany numer, czyli możliwość aktywacji bonu, więc to że masz ich kilka nie oznacza że je wykorzystasz oczywiście przy założeniu że orange zakończy tą promocję z bonami.
nie zrobia tak, poprzednie bony, ktore zostaly wycofane z uzycia caly czas mozna aktywowac.lluukk pisze:to co się dzieje z bonami jakie kupię w sierpniu z ważnością do 31.12.2014 a oni ot tak sobie np. 5 września wyłączą możliwość jego użycia ?
to znaczy, że jeśli potrzebuję 35 GB w smartfonie (dual sim) do końca roku to ryzykuję tylko koszt kilku batonów - bo za bony jak coś odzyskam kasę? a jak będzie działać bon to będę je (te GB) miał do dyspozycji za 15 zł miesięcznie - tak?to wtedy mozna maszerowac do Orange o zwrot kasy, oczywiscie ilosc bonow*15zl, nie stanu subkonta
Golarz Filip pisze:Uściślę od swojej strony,bo jeden wpis adika spowodował trochę zamieszania.Pisałem o tym chwilę wcześniej.Możesz sobie już dziś zrobić skarbonkę z batonów Lion- nawtykać ile się da i przedłużyć okres ważności całej zgromadzonej kwoty +30 dni bonem 500 MB.
Jest to jedno i to samo konto
Następnie kupujesz powiedzmy już dziś czy kiedy tam masz kasę powiedzmy 7 sztuk bonów 500 MB,doładowując co 30 dni kolejny bon i tym samym na 8 miesięcy masz spokój.
Gdyby się zdarzyła sytuacja,że bony wycofują ze sprzedaży,jak ktoś pisał wcześniej,nie powoduje to zaprzestania działania samej promocji ( jak to miało miejsce kilka miesięcy wstecz). Gdyby jednak skończyła się możliwość doładowania zakupionym już bonem,piszesz reklamację,że zakupiłeś X bonów a one nie działają.Skanujesz dowód zakupu ( który warto zachować wraz z kwitami doładowań ) i Orange kasę Ci zwróci a Tobie pozostaje jedynie zmartwienie,co robić dalej
Bony które ja zakupiłem w znacznej ilości, mają ważność do końca 2015 roku,także jestem spokojny.