• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #728318  autor: Ata1978
 28 cze 2014, 09:43
witam
od ok 2 tyg w mojej miejscowości mam ogromne problemy z siecią Orange. Nagle tracę zasięg i nie mam go nawet przez 2-3 dni. Co za tym idzie- nie mam żadnego kontaktu tel ze światem. Prowadzę działalność,wiec taka sytuacja jest niedopuszczalna. Problem dotyczy wszystkich czterech telefonów ktore posiadam. I teraz pytanie- wszystkie modele telefonów działają wyłącznie w trybie 2G- czy jeśli zakupię telefony działające również w trybie 3G jest szansa na zasięg? Czy to wyrzucenie pieniędzy w błoto? Jestem niestety laikiem w tej kwestii,dlatego będę wdzięczna za podpowiedzi i sugestie

#728320  autor: KA
 28 cze 2014, 09:47
Sprawdź najpierw u kogoś na telefonie z 3G. Przełóż swoją kartę - to najprostszy sposób.
Najbardziej pomogłaby zmiana sieci z tego czegoś (Orange) na normalną (każda inna) - jednak rozumiem, że nie jest to możliwe z dnia na dzień, bo numery są abonamentowe. W przyszłości przed zmianą na inną sieć także przetestuj, a nie opieraj się jedynie na teoretycznym zasięgu z map lub reklam.

#728322  autor: Ata1978
 28 cze 2014, 09:54
Dziekuję za opdowiedź, w sieci ORANGE jestem od kilkunastu lat i nigdy nie było takich "akcji" jak te ostatnie. Przypuszczam,że jak się umowa skończy trzeba będzie zmienić operatora

#728324  autor: Niezgodna7
 28 cze 2014, 10:10
Ata. Najwyraźniej coś modernizują / zmodernizowali.
Zalecam niezwłocznie zadzwonić do Orange, przedstawić się, że masz tyle, a tyle numerów abonamentowych, i opisać problem, który powstał tydzień /dwa /miesiąc temu.
Nie pytaj się tam przypadkiem o 3G, tylko to co napisałem.

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#728395  autor: kaspeed
 28 cze 2014, 15:12
Jakie województwo adres kolego napewno problemy dotyczą modernizacji sieci...U mnie już dostałem sms ze od 27lipca będą problemy;D na miesiąc przed ( numer w abonamencie firmowym)

#731104  autor: Orange Ekspert
 08 lip 2014, 14:07
Czy problem nadal występuje? Jeśli tak to czy możesz podać miejscowość oraz ulicę (tutaj lub w wiadomości prywatnej)? Sprawdzę jak wygląda sytuacja z zasięgiem w Twojej okolicy.

Pozdrawiam
Tomek