• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#727166  autor: Bolfri
 23 cze 2014, 19:50
Tak czytam i czytam, i nadal nie rozumiem dlaczego z góry odrzuciłeś opcję programów do darmowego dzwonienia/SMSowania tylko dlatego, że masz Symbiana? Z tego co wiem to zarówno Skype, jak i Viber, i parę innych darmowych programów jest dostępny na ten system.

Źródło: http://en.softonic.com/s/free-call-symb ... re:symbian

Dzięki tego typu programom nie musisz się martwić o to u jakiego operatora masz najtańsze wysyłanie/odbieranie połączeń międzynarodowych, wystarczy mieć dostęp do internetu/wifi i gotowe.

Swoją drogą osobiście polecam Vibera :) W moim przypadku sprawdza się naprawdę świetnie.

#727177  autor: Pijo
 23 cze 2014, 20:36
Moja propozycja:

Osoba w USA: ultra.me - Plan 29$ -
-Nielimitowane rozmowy w USA,
-Nielimitowane SMSy w USA i do Polski,
- 1000 minut na połączenia do 90 krajów, w tym do Polski na stacjonarne i komórkowe (smsy do Polski obejmuja te sieci : CYFROWY POLSAT, P4 (Play), Polkomtel (Vodafone Poland), PTK Centertel)
-250 MB danych (można używać FB, Vibera, Whatsapp do komunikacji tekstowej, bo smsy z Polski do USA będą kosztować ~50-60gr/szt)

Z Polski: cokolwiek z paczką danych - via FB, Viber, Whatsapp dajesz znać osobie w USA, żeby do Ciebie dryndnęła.

#728299  autor: spik3r
 28 cze 2014, 00:14
a skad wziac te ultra me ? Czy to w stanach wszystko trzeaba kupowac na bonamenty jakies za 29 dolcow?

da sie kupic tam darmowa karte lyca bym ja dzwonil za darmo do niej, bo z tego co wiem nie moze kupic sobie zwyklej lyca tylk ow jakies plany musi sie bawic

#728516  autor: Pijo
 29 cze 2014, 07:44
spik3r pisze:a skad wziac te ultra me ?
Na stronie www jest opcja "Find a store". Na ebay dostępne są tez startery.
spik3r pisze: Czy to w stanach wszystko trzeaba kupowac na bonamenty jakies za 29 dolcow?
To jest opcja prepaid. Nie trzeba podpisywać żadnej umowy. Z tym, że co msc trzeba zapłacić te 29$ za pakiet usług(plan)

Tu najważniejsze info jak to można zrobić:
Prepaid Monthly Account Questions
Do I need to sign a contract?

Nope. Ultra Mobile does not believe in contracts. All of our plans are prepaid. Find the right plan for you on our plans page.

Do you charge an activation fee?

Ultra Mobile does not charge any activation fees.

How long does my monthly plan run for?

Your monthly plan is good for 30 days from activation or your monthly recharge date. Monthly recharge takes place at 12:00 AM Pacific Time each night. If you activate your plan on June 1st, then it will be good through June 30th and renew on July 1st at 12:00 AM Pacific.

We will send you SMS reminders ahead of your renewal date.

How can I pay my monthly bill?

There are several ways you can pay your monthly service charge:

Online: You can pay online via credit card by logging into your account. Look for the Recharge link in the left menu.
In Stores: You can use cash to instantly recharge your monthly plan by visiting any of our retailers that offer recharge. Use our Store Locator tool to find a retailer near you.
Over The Phone: You can use an Airtime Recharge Card or your credit card to recharge your plan over the phone. Dial 222 from your mobile or 888-850-5977 to recharge by phone.
Can I set my plan up to renew automatically?

Yes. If you enter your credit card on our website, you can have your plan renew each month automatically.

What happens if I do not renew my plan on time?

If you do not pay your bill before your renewal date, we will suspend your account. When your account is suspended you will not be able to make or receive calls or SMS and you will not be able to use data. Emergency calls to 911 and calls to our 611 customer care line will still work.

How long will my account be in suspend if I don’t pay my bill?

You have 30 days to make your payment after your account goes into suspend. After 30 days, we cannot guarantee that your number will still be assigned to your account. After 60 days, your number will be hard deleted from our system and not retrievable.

#729238  autor: spik3r
 01 lip 2014, 18:39
A czy bys mogl mi wyjasnic po polsku jak zrobic te ultra me, jaki ja mam miec tutaj srater itp ??

I czy by ktos mogl wyjasnic jak zorbic, gdzie kupic te lyce, by wszystko gralo, bo moja kobieta szuka i nie moze nic znalezc, nie moze poradzic z zakupieniem starteru LYCA
. Tutaj wsyzstko fajnie w plsce mozna do oporu miec a tam jest problem. Czy mozecie pomoc bo nie mam kontaktu procz skype/??