• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #63517  autor: szczeka
 26 mar 2006, 18:15
potrzebuje programiku do robienia screenow z telefonu :) za linka/nazwe programu bede baardzo wdzieczny.

niestety x65screen0.15 nie dziala, wykrywa telefon tylko z portu com1, com2- ja niestety mam pod com3 (usb)

od IreQ: zapoznaj się z zasadami pisania tematów
Ostatnio zmieniony 26 mar 2006, 18:49 przez szczeka, łącznie zmieniany 1 raz.

#72625  autor: elorap
 08 maja 2006, 22:24
[url=http://piotrkow_2000.w.interia.pl/x65PapuaUtilsPL051_by_Lopez.rar]Papua Utils 0.51 PL[/url]
[url=http://piotrkow_2000.w.interia.pl/screen.rar]Shoot x65[/url]

#72693  autor: szczeka
 09 maja 2006, 15:44
jak tym pierwszym programem zrobic screena?

#72703  autor: Klusek
 09 maja 2006, 16:38
ąPapua nie służy do robienia screenów, tym programem wyliczysz kody potrzebne do połączenia z Shootem (i wieloma innymi programami)

Obrazek
Obrazek

#72778  autor: szczeka
 09 maja 2006, 19:27
to po kiego grzyba elorap dal do niego linka? %-) hrhrh.

#72792  autor: Klusek
 09 maja 2006, 19:45
No właśnie po to, że żeby skorzystać z programu shoot x65 musisz mieć wyliczone kody a kody te wyliczysz właśnie m.in. przy pomocy Papua.

Obrazek
Obrazek

#72826  autor: elorap
 09 maja 2006, 22:25
więc prosiłes o to żebym napisał jak sie robi screeny no to spróbuje
1 podłączasz telefon do kompa i wyłączasz telefon
najpierw właczamy Papua
2 zakładka Ustawienia - musimy telefon wprowadzić w Service Mode więc klikamy Service Mode i po chwili czerwoną słuchawkę . Gdy wszystko przebiegnie ok to w ekraniku obok pojawi się informacja o tym że telefon jest w trybie serwisowym.
3 zakładka Kody -powinno być wszystko wypełnione - Najważniejsze to Skey. Gdy fon jest w trybie serwisowym to klikamy na Wprowadź SKey do telefonu . Fon jest w Factory Mode (okienko obok ).
4 Wychodzimy z Service Mode klikając Ustawienia - Service w normal . W ekraniku obok pojawi się info o tym że telefon jest teraz w trybie normalnym.
teraz włączamy Shoter X65
5 wybierasz port jaki ci odpowiada
6 klikasz Connect
7 Teraz telefon w dłoń i szukasz miejsca z którego chcesz zrobić screena ( np.tapeta , zakładka Moje )
8 wciskasz Shot Display(takie dwie czerwone karteczki w lewym górnym rogu nowo otwartego okienka ) i zobaczysz na ekranie zrzut tego co wybrałes ^^
9 Klikasz Save as ( dyskietka obok tych kartek )
10 teraz wybierasz gdzie ma być zapisany screen , w jpg lub bmp i klikasz Zapisz
Koniec
Potem możesz jeszcze usunąć Skey z telefonu.

#72833  autor: Klusek
 09 maja 2006, 22:41
Dwa błędy. Po pierwsze jeśli w telefonie soft jest wyższy niż v36 to do wyliczenia kodów potrzeba jeszcze midletu px65v4. A po drugie po kiego grzyba usuwać klucze z telefonu? Żeby za każdym razem kiedy chcemy zrobić screena wyliczać i wprowadzać je jeszcze raz? Ale jak komuś się nudzi to czemu nie :smt005

Obrazek
Obrazek

#72837  autor: elorap
 09 maja 2006, 22:55
Klusek pisze:Dwa błędy. Po pierwsze jeśli w telefonie soft jest wyższy niż v36 to do wyliczenia kodów potrzeba jeszcze midletu px65v4. A po drugie po kiego grzyba usuwać klucze z telefonu? Żeby za każdym razem kiedy chcemy zrobić screena wyliczać i wprowadzać je jeszcze raz? Ale jak komuś się nudzi to czemu nie :smt005
no to pierwsze to nie błąd tylko dodatkowe info o którym zapomniałem :) no a co do drugiego to napisałem Możesz :) czyli jak mu sie nudzi to niech usunie