• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #727099  autor: Eryk42
 23 cze 2014, 15:44
Witam
Ciekawi mnie jedna rzecz. Jak wygląda dokładnie sprawa zestawienia połączeń gdy korzystam z połączenia konferencyjnego w telefonie z powiedzmy dwoma innymi osobami. Czy w tym przypadku konferencja jest tworzona gdzieś w systemie a ja utrzymuję tylko jedno połączenie z systemem, do którego są podłączeni pozostali czy to telefon utrzymuje jednocześnie 2 połączenia?
Ciekawi mnie to z pewnego względu:
Powiedzmy rozmawiam z tymi osobami, jestem w trasie, nagle wjeżdżam gdzieś do lasu i spada mi siła sygnału ale nie na tyle by zerwać połączenie.
W pierwszym przypadku jakość połączenia miedzy nimi nie powinna się zmienić a jedynie ze mną. W drugim przypadku wszyscy wszystkich powinni zacząć gorzej słyszeć.

#727218  autor: MaciejM
 23 cze 2014, 23:13
Połączenie zestawiane jest w systemie. Telefon zużywa tyle samo zasobów jak dla jednego połączenia.

#727609  autor: Krzych
 25 cze 2014, 12:57
Mnie zawsze zastanawiało jak bilingowane jest połączenie konferencyjne.
Czy jak zainicjuję, podłączę kilka osób i się rozłączę to połączenie trwa dalej i płacę za nie czy jest automatycznie rozłączane?

#727641  autor: matteo
 25 cze 2014, 15:01
zwariowany.kurczak pisze:- Sieć w systemie łączy rozmowy
- Płacisz za wszystkie połączenia do tych osób, one tylko odbierają.
- Ty zarządzasz dodajesz/ujmujesz rozmówców
- Ty się rozłączysz/stracisz zasięg, wszystko się rozłączy.

*Nowe taryfy jak i "bezlimity" mają * iż połączenia konferencyjne są taryfikowane osobno poza pakietem :) Pół biedy jeśli są taryfikowane z cennikiem, a osoby z konferencji w tej samej sieci co Ty, do które masz za darmo :)
Na szczęście w P4 połączenia konferencyjne liczone są w no-limicie.

#727642  autor: myslak12
 25 cze 2014, 15:06
w red bull mobile jak są liczone połączenia konferencyjne?

#727664  autor: Eryk42
 25 cze 2014, 16:42
w NJU z rachunkiem również konferencyjne mieszczą się w no-limit (w przypadku karty nie).
W regulaminie RBM nie ma nic wyszczególnione by konferencyjne były liczone dodatkowo poza abonamentem.

#727668  autor: zajadacz
 25 cze 2014, 16:50
Eryk42 pisze:w NJU z rachunkiem również konferencyjne mieszczą się w no-limit (w przypadku karty nie).
To w nju na kartę w ogóle są dostępne połączenia konferencyjne? Z tego co wiem to w każdej taryfie prepaid Orange nie ma połączeń konferencyjnych (na pewno nie ma połączeń oczekujących).

Zdjęcia stacji bazowych
Mapa stacji bazowych na podstawie UKE

#727670  autor: Eryk42
 25 cze 2014, 17:01
zajadacz pisze:
Eryk42 pisze:w NJU z rachunkiem również konferencyjne mieszczą się w no-limit (w przypadku karty nie).
To w nju na kartę w ogóle są dostępne połączenia konferencyjne? Z tego co wiem to w każdej taryfie prepaid Orange nie ma połączeń konferencyjnych (na pewno nie ma połączeń oczekujących).
Na stronie odnośnie konferencyjnych napisali: "Usługa działa tylko w ofercie nju z rachunkiem"
Ja sugerowałem się regulaminem NJU na kartę gdzie widnieje punkt:
"Do limitu za wydatki na połączenia głosowe nie są wliczane połączenia z numerami specjalnymi, 501 80
8080, *888, 501 800 800, z numerami skróconymi *610, *620, *630, przekierowanie połączeń, połączenia
na koszt odbiorcy, połączenia międzynarodowe, połączenia w roamingu, połączenia o podwyższonej opłacie
(tzw. „Rozmowy Premium”), wideo rozmowy, połączenia konferencyjne, które są naliczane zgodnie z
Cennikiem usług w ofercie nju na kartę. "