Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
Też już ten wątek był poruszany. Obecnie migrować mogą tylko Klienci prywatni. Jeżeli masz numer na działalność to nie zmigrujesz. Nie wiadomo kiedy będzie taka opcja dla biznesu i czy w ogóle będzie.jakub10193 pisze:Cześć!
Byłem dzisiaj w salonie T-Mobile (Gdańsk, Podwale Grodzkie 5) dowiedzieć się w sprawie migracji na JUMP!
I tak miła pani mi przedstawiła mi warunki jakie muszę spełnić:
- Właściwa taryfa
- minimum trzy miesiące po przedłużenia
I co wyszło? Wg systemu mój numer się nie kwalifikuje, bo jest wciągnięty na działalność gospodarczą, a nie jest na osobę fizyczną. W systemie brakowało jakiegoś segmentu migracja na Jump, dlatego nie jest możliwa migracja.
Usiu, St. Konsultant wiecie coś więcej na ten temat? Bo nie ukrywam że Jump S/M (bez telefonu) jest lepszy od R60
Internet się całkowicie wyłącza. Można wtedy dokupić kolejny limit albo czekać do nowego okresu rozliczeniowego.piogol0002 pisze:st.konsultant
A jak jest z internetem? Biorę JUMP S za 49 zł i 250mb. Czy po upływie tych danych odblokowuje mi się płatna paczka, czy po prostu prędkość spada.
To weźcie ustalcie spójną wersję wydarzeń. Po rozmowie z SUK wiem, że jest lejek 16 kbit/s, bo się właśnie o to między innymi pytałem.st.konsultant pisze:Internet się całkowicie wyłącza. Można wtedy dokupić kolejny limit albo czekać do nowego okresu rozliczeniowego.
Co się unosisz? Z nikim niczego nie będę ustalał bo piszę na tym forum w swoim imieniu a nie firmy. Żeby rozwiązać swoje wątpliwości wystarczyło spojrzeć na regulamin promocji (na prawdę polecam czytać regulaminy).janekt pisze:To weźcie ustalcie spójną wersję wydarzeń. Po rozmowie z SUK wiem, że jest lejek 16 kbit/s, bo się właśnie o to między innymi pytałem.st.konsultant pisze:Internet się całkowicie wyłącza. Można wtedy dokupić kolejny limit albo czekać do nowego okresu rozliczeniowego.
W zeszłym tygodniu ten telefon kosztował w JUMP S 49 zł, ale za dobrze schodził i szybko podnieśli cenępiogol0002 pisze:Spoko, zamówiłem sobie Huawei Ascend G6 4G za 150 zł w JUMP S. usiu, st.konsultant, dzięki za pomoc
Ja się teraz nie unoszę, ale jedna pani konsultantka dzisiaj ode mnie "dostała" za natręctwa i inne.st.konsultant pisze:Co się unosisz? Z nikim niczego nie będę ustalał bo piszę na tym forum w swoim imieniu a nie firmy. Żeby rozwiązać swoje wątpliwości wystarczyło spojrzeć na regulamin promocji (na prawdę polecam czytać regulaminy).
Poważnie? To w takim razie te niedouki mi proponowały zazwyczaj Samsunga Galaxy Trend za około 100 albo Xperię M... Only if I knew...st.konsultant pisze:W zeszłym tygodniu ten telefon kosztował w JUMP S 49 zł, ale za dobrze schodził i szybko podnieśli cenę.
Razio1 pisze:Jestem po rozmowie z SUK odnośnie migracji na JUMP S z wymianą telefonu. Wszystko wygląda tak jak opisywał usiu i st.konsultant. Oprócz jednego...
A jednak dało się wynegocjować bezpłatną wysyłkę i kartę micro
Ja także dostałem bezpłatną wysyłkę i microRazio1 pisze:Jestem po rozmowie z SUK odnośnie migracji na JUMP S z wymianą telefonu. Wszystko wygląda tak jak opisywał usiu i st.konsultant. Oprócz jednego...
A jednak dało się wynegocjować bezpłatną wysyłkę i kartę micro
pawel.pietrasz pisze:U mnie obecnie 2 taryfy rodzinne negocjowane z SUK:
1) 450 min do wszystkich, rodzinna 3 osoby, 500 Mb i dokupione 100 sms
2) 250 min do wszystkich, sms bez limitu, t-mobile rozmowy bez limitu i 500 Mb
Dostałem propozycję migracji obu numerów na Jump 69 zł , w tym rabat 10 zł na drugi abonament, ze względu na migrację obu numerów czyli 69 i 59 i wstępnie się zgodziłem, byłem umówiony na drugi dzień na telefon bo miałem tylko potwierdzić jakie telefony mnie interesują i nikt od kilku dni nie dzwoni, nie rozumiem takiego podejścia konsultantów
Aneksy podpisywałem 31.01.2013, a drugi o ile pamiętam pół roku później, co do współdzielenia paczki to faktycznie słabo, i w chwili obecnej raczej nie zrobię migracji, mając taryfy rodzinne mam na każdym tel po 500 a jak przekroczę to za 10 zł 1,5 Gb, na LTE mi nie zależy więc zostaję przy obecnych taryfach, no chyba że wzrosną nieco limity danychst.konsultant pisze:Hehe....ta zniżka nie do końca wynika z faktu, że bierzesz 2 telefony. Mając 2 taryfy JUMP można współdzielić pakiet internetowy (w przypadku JUMP M<69,99> to 500 MB), dzięki czemu na jednym numerze abonament obniża się o 10 zł, a na drugim pojawia się opłata 2 zł. Opłatę 2 zł ma numer, który zarządza pakietem. Coś na zasadzie sieci rodzinnej. Także bądź świadomy, że nie dostaniesz wtedy 2x500 MB tylko 1x500 MB podzielone na 2 numery.pawel.pietrasz pisze:U mnie obecnie 2 taryfy rodzinne negocjowane z SUK:
1) 450 min do wszystkich, rodzinna 3 osoby, 500 Mb i dokupione 100 sms
2) 250 min do wszystkich, sms bez limitu, t-mobile rozmowy bez limitu i 500 Mb
Dostałem propozycję migracji obu numerów na Jump 69 zł , w tym rabat 10 zł na drugi abonament, ze względu na migrację obu numerów czyli 69 i 59 i wstępnie się zgodziłem, byłem umówiony na drugi dzień na telefon bo miałem tylko potwierdzić jakie telefony mnie interesują i nikt od kilku dni nie dzwoni, nie rozumiem takiego podejścia konsultantów
Kiedy wymieniałeś telefony ostatnio? Migrację na JUMP z telefonem można zrobić dopiero po 12 miesiącach od wcześniejszej wymiany aparatu. Może konsultant tego nie sprawdził, albo zaproponował Ci coś, z czego jednak skorzystać się nie da i teraz boi się oddzwaniać
Noo taka oferta dla mnie wręcz idealna, paczka 1,5 GB, no limit, na telefonie mi nie zależy więc zadz i powiem, że interesuje mnie migracja bez telefonu,arte1k pisze:Wczoraj zrobiłem migrację przez BOA z Rodzina 40 na JUMP L bez telefonu.
- abonament 59.99 zł,
- no limit na połączenia i sms
- LTE 1.5 GB + kolejne 1.5 GB za 10 zł
- 60 minut do UE i 60 w UE.
Umowa do końca poprzedniego abonamentu czyli 11 miesięcy. Tak mi mówił konsultant i w sumie powtórzył jeszcze ze 2 razy. Rozmowę oczywiście nagrali i ja też nagrałem żeby być pewnym co powiedział. W iBOA pokazuje mi, że mam pakiet 1 GB więc jak dostanę pisemne potwierdzenie migracji to złożę reklamację i będę czekał na odpowiedź.