• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #723736  autor: NokiaUser
 08 cze 2014, 19:28
No to teraz coś na deser... choć to - w gruncie rzeczy - niezły pasztet dla mieszkańców miejscowości Budry na Mazurach, walczących od... 3 miesięcy z gigantem telekomunikacyjnym Orange. Będzie i głuchy telefon, i kosmiczna Misja Klient... nasz wróg. Zapraszamy na niezłe kino w wykonaniu Piotra Czabana.

Zobacz reportaż "Blisko ludzi"!
http://ttv.pl/walcza-z-orange,125114,n.html

Nieźle urządzili tego rolnika :?

#723741  autor: NokiaUser
 08 cze 2014, 19:49
20 minut temu założyłem dokładnie taki sam wątek :mrgreen:

#723745  autor: goral2099
 08 cze 2014, 19:59
Dziwne...tyle "dobra" leży na ziemi tak długo, a podwórkowi stalkerzy jeszcze się tym nie zaopiekowali? Najbardziej podobał mi się tekst o MISJI KLIENT. :D

#723746  autor: KA
 08 cze 2014, 20:00
Dłuuugo (kiedyś) miałem nr w Orange, więc to mnie nie dziwi, wszystko w normie, jak z tą tzw. modernizacją i "konsolidacją" sieci po której jakość Orange w pewnych miejscach się pogorszyła (np. u mnie pomiędzy Wolumenem a Sokratesa w Wa-wie), a T-mobile za to w ogromnej części PL jest NumberOne. Takie cuda tylko w Orange.pl !!!

#723747  autor: user_delete27
 08 cze 2014, 20:09
A czy w nocy jakiś "tajemniczy" klient nie mógłby przypadkiem przeciąc w kilku miejscach tego kabla? Skoro nie można po dobroci to trzeba sposobem :twisted:

#723748  autor: user_delete27
 08 cze 2014, 20:11
Napisałem w tamtym temacie to napiszę i w tym ;)

A czy w nocy jakiś "tajemniczy" klient nie mógłby przypadkiem przeciąc w kilku miejscach tego kabla? Skoro nie można po dobroci to trzeba sposobem :twisted:

#723764  autor: tiger93
 08 cze 2014, 21:10
Ja od roku walczą o demontaż PCM na linii. Jak grochem o ścianę.

http://www.speedtest.net/result/2572992339.png

#723946  autor: Xy
 09 cze 2014, 19:08
Widzę, że Orange dalej ostro kontynuuje swoją politykę by być jak najbardziej źle kojarzącą się siecią... W sumie nie dziwi mnie to. W moim mniemaniu (i nie tylko moim) Orange to synonim tandety, szajsu, fatalnej jakości usług, drożyzny i mocno skomplikowanych, nieczytelnych ofert...

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71
 #725448  autor: orson_dzi
 15 cze 2014, 19:52
Cześć,
na początek zacznijcie od seansu filmowego http://ttv.pl/walcza-z-orange,125114,n.html
A następnie wyraźcie swoją opinię, co myślicie na ten temat i jakie są Wasze odczucia po obejrzeniu materiału.
Za kilka dni wrócę i skonfrontuję Wasze przemyślenia z rzeczywistym przebiegiem wydarzeń ;) .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#725479  autor: NokiaUser
 15 cze 2014, 21:44
Też jestem za scaleniem. Najlepiej wszystkie posty wrzucić do mojego wątku, bo byłem pierwszy :mrgreen:
orson_dzi pisze:z rzeczywistym przebiegiem wydarzeń
Brzmi ciekawie, czyżbyś wiedział coś więcej na ten temat?

#725523  autor: orson_dzi
 15 cze 2014, 23:48
O mamusiu, to pojechałem. Widać kto często jest na forum :P .
NokiaUser pisze:Brzmi ciekawie, czyżbyś wiedział coś więcej na ten temat?
Pewnie, że tak. Stąd temat. Ale najpierw liczę na rozwinięcie dyskusji przez 2-3 dni ;) .

#725532  autor: kolorowyjarmark
 16 cze 2014, 00:25
orson_dzi, Arku daj spokój odnośnie tej sprawy obaj wiemy jak ten "reportaż" odnosi się do rzeczywistości w sam raz do kategorii baśnie Sc-Fi. Dwóch Panów, którzy darli się na ochronę...

Nie ma co rozdrapywać i się tłumaczyć, ludzie wiele dopowiedzą, przekręcą i dopowiedzą jeszcze inaczej, może się obrócić tak, że Ty będziesz najgorszy.

Lecz wątek zostawić można, ciekawe co ludzie mają dopowiedzenia w tej sprawie, jak oni odbierają ten "reportaż"

PS: Na litość boską nie tłumacz się !!!
 #725596  autor: babeo
 16 cze 2014, 12:26
orson_dzi pisze:Za kilka dni wrócę i skonfrontuję Wasze przemyślenia z rzeczywistym przebiegiem wydarzeń ;) .
Jestem ciekaw, czyja racja będzie mojsza niż twojsza.

#725713  autor: manyaky
 17 cze 2014, 00:40
Też pan reporter pomógł tym rolnikom... Faktycznie pani kierownik call-centre podwykonawcy operatora może tyle, że rzeczywiście uzasadnionym było udanie się do jej biura.

orson_dzi, daj znać co tam z tymi słupami. Mam nadzieję, że materiał poszedł na samą górę i jakoś sprawa rozwiązana.

#726855  autor: orson_dzi
 22 cze 2014, 15:09
Jestem z powrotem.
Po co w ogóle ten temat? Przyznam, że pierwszy raz zobaczyłem na własne oczy jak łatwo jest manipulować faktami w mediach i chciałem się tym podzielić.

Na wstępie warto zaznaczyć, że te słupy leża tam (o ile dobrze pamiętam) od ponad trzech miesięcy :!: . Oczywiście było to zgłaszane, sprawdzane i co najlepsze, ekipa już tam dawno pojechała. Skutek wizyty był taki, że rolnik odmówił wstępu ciężkiego sprzętu na swoje pole/łąkę/posesje. W związku z tym słupy dalej leżą, bo przecież nie zajadą tam dwie osoby na rowerach z łopatami i tego nie sprzątną.

Sytuacja z filmu faktycznie miała miejsce, z jednym małym "ale". To mi się z resztą najbardziej podobało - cztery dni bez odzewu. Telefon do BOK miał miejsce w piątek, wspomniany czwarty dzień, to poniedziałek. Oczywiste, że nikt przez weekend nic nie zrobi, ale brzmi to ładnie.

O co w tym wszystkim chodzi? Jak zawsze o pieniądze. Rolnik za wszelką cenę chce mieć kable puszczone pod ziemią. Trzeba mu będzie rozkopać łąkę i za to oczywiście zapłacić. O to jest ten cały cyrk, a sytuacja w mediach wygląda kolorowo.

#726861  autor: goral2099
 22 cze 2014, 15:26
Czyli bardzo jednostronnie przedstawiona sytuacja. Manipulacja i tyle. Ciekawe czemu nikt z Orange nie zabrał głosu? Czy może zabrał, a nie zostało to przedstawione w materiale?
orson: Skąd masz takie info?

#727046  autor: Orange Ekspert
 23 cze 2014, 11:32
Po osiągnięci porozumienia z właścicielem działki, sprawa została zakończona pozytywnie 11 czerwca.

#728030  autor: orson_dzi
 26 cze 2014, 23:41
goral2099 pisze:Ciekawe czemu nikt z Orange nie zabrał głosu? Czy może zabrał, a nie zostało to przedstawione w materiale?
Po trochu wszystkiego. W końcu nikt nie chciał rozgłosu. Ale wg mnie można to było inaczej załatwić.
goral2099 pisze:Skąd masz takie info?
Pracuje w pokoju obok.