• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#70928  autor: Benkok
 30 kwie 2006, 20:52
Telefony te są bardzo podobne technicznie do siebie. Moim zdaniem z minimalną przewagą w strone Samsunga. Przeważa Sagema tym że ma radio, emaila, więcej pamięci wbudowanej i jest mniejszy. Jeśli kupujesz w abonamencie to napewno w orange, bo tylko tam jest Sagem dostępny(przynajmniej z tego co mi wiadomo), napewno będzie miał orange menu, które zamula telefon. Samsungowi natomiast brakuje irdy, ma gorszy zoom i polifonie. Ja bym wybrał Samsunga(aparat to nie wszystko, polifoni nie będziesz używał,a już wszystkie nowe telefony mają bt), ale jak już wcześniej napisałem są to telefony bardzo podobne do siebie. Ja bym wybrał Samsunga, ale z Sagema też byś był zadowolony :D

#70952  autor: Dragon
 30 kwie 2006, 22:06
jasne ze Smasung, przemawia za nim lepsza jakosc wykonania oraz lepszy ekran do tego Sagem lubi sobie zamolic

#71082  autor: Orange
 01 maja 2006, 14:55
To oczywiste że Samsung X700. Jest wizualnie lepszy od sagema. Jest także mniejszy co poprawia swobodę użytkowania. Samsung będzie lepszym wyborem. choć zapłacisz za niego do 200,- więcej niż za Sagema. Ale jak chcesz mieć coś lepszego to lepiej dołożyć. Pzdr

together we can do more

#71098  autor: szczeka
 01 maja 2006, 16:48
uwazam, jak poprzednicy
Samsung bedzie lepszym wyborem, o sagemie sie za duzo zlego naczytalem, a sam tez go troche uzywalem, zeby go polecic..z samsungiem nie mialem kontaktu, ale z tego, co slyszalem nie ma z nim zadnych problemow.

#71164  autor: kameT
 01 maja 2006, 18:40
I ja również nie będę oryginalny i polecę Ci SAMSUNGA. Wyświetlacz i złącze kart pamięci przemawiają za tym telefonem. Chyba już nie masz co się dłużej zastanawiać... ?^_^?

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#71551  autor: deejay
 03 maja 2006, 14:09
wystarczy wizyta do salonu i wez do reki oba te fony i je odpal a zobaczysz ze X700 bedzie twój !!!
p.s on tez ma radio :) i spoko stereo bo z wycietymi górnymi czestotliwosciami czyli nie drazni ucha
polecam
pozdr

#71701  autor: Bobb
 04 maja 2006, 11:19
kameT pisze:I ja również nie będę oryginalny i polecę Ci SAMSUNGA. Wyświetlacz i złącze kart pamięci przemawiają za tym telefonem. Chyba już nie masz co się dłużej zastanawiać... ?^_^?

Hmmm.... Sagem tez ma zlacze kart pamieci...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#72099  autor: mkforever1
 06 maja 2006, 18:34
Jak dla mnie to tylko X700 :) Ja już wybrałem i jestem zadowolony. Wybrałem go ze względu na mp3 i radio no i ten wygląd :) Samsungi to w moim przekonaniu jedne z najładniejszych telefonów.

Pozdrawiam,

#72100  autor: Frasio
 06 maja 2006, 18:37
Powiem ci, że chyba jedyna osobą, która poleci ci sagema będzie kamil1221. ;)

Ja oczywiście polecam samsunga. ;)

#72132  autor: Przemek
 06 maja 2006, 20:19
Zdecydowanie Samsung :wink: :wink:
Sagem odpada w przedbiegach.
Pisać za dużo o tym nie trzeba.Samsung jest lepszy jakościowo,lepszy wyświetlacz,godny polecenia :wink:

#72243  autor: Dragon
 07 maja 2006, 12:09
dobra chlopaki, w tym temacie wszyscy sa zgodni wiec juz chyba mozna uznac za zamkniety :)

#72249  autor: kamil1221
 07 maja 2006, 12:21
Frasio pisze:Powiem ci, że chyba jedyna osobą, która poleci ci sagema będzie kamil1221. ;)
Oczywiscie ze polece, ale tutaj samsung bedzie lepszy i z tym sie zgodze.
Samsung jest mlodszy wiec mieli czas na odpowiedz - ja nie wybralbym samsunga bo nie jestem do nich przekonany, ale patrzac na dane tech. i wyglad nie jest zle w skali od 1do10 dam mu 8,5 - czyli wysoko.
Sagemowi w tej sytuacji dam 7. :smt006

#72400  autor: Tragedya
 07 maja 2006, 23:30
Samsung jest zdecydowanie ładniejszy. Mnie w samsungach wkurza tylko wyglad i układ menu... Z X700 nie miałem do czynienia, ale podczas korzystania z E350 myślałem, ze zwariuje, bo nie mogłem sie połapac co i gdzie... swoja droga to ja sie chyba starzeje :?

#72516  autor: sledz92
 08 maja 2006, 17:46
Nie marnuj czasu na SAGEMA ! ! ! Bierz samsunga x 700 to najlepszy telefon,który wymieniłeś :P (wymieniłeś tylko 2 )
Dla sagema mogę dać 6,5
A dla Samsunga 9,0

Czat na telepolis.pl
Telepolis.pl strona główna>>INNE>>Telepolis.pl>>Telepolis na IRC'u(...)