Zadzwoniłem do SUK.
Abonament za 29.99zł, który był widoczny na stronie okazał się błędem - nie ma takiego w ofercie.
Zaproponowano mi standard - za 49.99zł= no limit rozmowy, sms, mms i 250MB (brak zniżki na abo), a do tego Xperie M lub Ace 3 LTE za 1zł, Xcover2 za 209zł, albo Xperię M2 za 320 (o ile db pamiętam). Co ciekawe przez iboa Xperia M2 jest za 198zł. Niestety po przeczytaniu, że telefon ma niewymienną baterię odpadł... Zastanawiam się, czy jest sens podpisywać aneks. W tej chwili mam umowę bezterminową z abo 25zł = 100min wymienne na sms/mms/MB + 500sms/mms do wszystkich, oraz no limit sms/mms do T-mobile. Dopłacić bym musiał 25zl x 24mc, a więc za telefon typu Xperia M, czy Ace 3 LTE wyszłoby 600zł = cena sklepowa.
Sam nie wiem... Może lepiej poczekać, aż pojawią się jakieś upusty na abo?
Xperię M znam - korzystam w pracy i nie mam większych zastrzeżeń. Może poza pamięcią, aczkolwiek nie wygrywam tony programów, nie gram w gry. Przesiąść się na Samsunga? Ace 2 trochę muli... nie wiem jak będzie z Ace 3 LTE... Nakładka Mki mi odpowiada, konstrukcja też - wygodnie się go obsługuje, przewija ebooki... Dylemat