• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #724841  autor: szyman12
 12 cze 2014, 21:09
Witam

Od czasu przejścia z oryginalnego Androida 4.3 na 4.4 mój Nexus 4 zaczął "świrować" - tzn. mam problemy z wifi (raz działa, a raz nie), z siecią (nagle traci zasięg, ponowne wybranie sieci - błąd, dopiero restart telefonu pomaga) oraz już dwa razy oprogramowanie zdechło (trzeba było zawieść do serwisu LG). Wczoraj oprogramowanie po raz kolejny (czyli trzeci) zdechło przez co mam już dosyć tego telefonu :evil: Ponieważ oprogramowanie jeszcze trochę żyje to pytanie jest czy wgranie np. Cyanogenmoda 11 zamiast oryginalnego Androida 4.4 może wyleczyć bolączki tego telefonu?

#724883  autor: wook
 13 cze 2014, 07:00
Co do oprogramowania to ja bym raczej podejrzewał, że kość pamięci się odkleiła albo zaczyna padać, oddał bym na gwarancję bo to niekoniecznie musi być soft, może być też hardware.

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#724890  autor: slawekt
 13 cze 2014, 08:50
szyman12 pisze:Ponieważ oprogramowanie jeszcze trochę żyje to pytanie jest czy wgranie np. Cyanogenmoda 11 zamiast oryginalnego Androida 4.4 może wyleczyć bolączki tego telefonu?
Mam również LG Nexus'a 4 i nigdy nie miałem podobnych do Twoich przypadłości. Obecnie system zauktualizowany do "czystego" 4.4.3. W tzw. "międzyczasie" instalowałem Cyanogen'a i też działał bez zastrzeżeń... W obu przypadkach jednakowo było stabilnie i bezproblemowo.
Spróbować instalacji nowego systemu oczywiście możesz, ale podejrzewam że u Ciebie występuje (jak wook powyżej) jednak uszkodzenie sprzętowe, a nie software'owe. Jak Nexus jest jeszcze na gwarancji, to odeślij go do serwisu, niech naprawiają.
Chyba że jest już "po ptakach", to tym bardziej instaluj, nie masz wszak nic do stracenia. Dodatkowo zyskach w 100% pewność, czy to soft, czy hard Cię zawiodło ;-)

#724937  autor: szyman12
 13 cze 2014, 13:28
Może i macie racje, lepiej oddać go na gwarancje. A jest opcja, aby odzyskać dane z pamięci, bo pewnie serwis wszystko skasuje wgrywając nowe oprogramowanie :/ (telefon zawiesza się na tych kręcących się kółkach)?