• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #72276  autor: RafalM
 07 maja 2006, 14:16
Witam! Przyszedł czas wymienić wysłużoną nokię 3100 mającą dwa lata na coś nowszego. Mam do wydania 650 zł. Oto warunki :
:arrow: Aparat
:arrow: Odtważacz mp3
:arrow: Dobry wyświetlacz
:arrow: Najlepiej było by gdyby to był samsung lub nokia i może sony ericsson siemensy odpadają
:arrow: telefon nie musi być nowy

#72281  autor: orB
 07 maja 2006, 14:43
Może Motorola V635? Ma wszystko czego chcesz no i zostanie Ci jeszcze na słownik ortograficzny :F

#72282  autor: kameT
 07 maja 2006, 14:44
W tej cenie powinieneś już znaleść Nokię 6230i (ewnetualnie dodasz kilkanaście zł :D)
[center]Ale warto !!![/center]

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#72283  autor: Przemek
 07 maja 2006, 14:47
Może Nokia 6230i.Jak poszuaksz to używaną znajdziesz :wink:

Może jeszcze SE K600i :wink:

Oba spełniają warunki :wink:

#72290  autor: Lesiu_gda
 07 maja 2006, 15:16
z tych dwoch, se czy nokia, zdecydowanie polecam nokie. Nie tylko dlatego ze sam taka mam, ale poprostu jest lepszym telefonem, solidniejsza, bardziej elegancka.
Nawet dodatki do niej sa bardziej dostepne.

#72300  autor: Przemek
 07 maja 2006, 15:59
Zgadzam się z przedmówcą :mrgreen:
K600i jedyne w czym przewyższa 6230i to UMTSem,którego pewnie i tak nie wykorzystasz :-D hmm...może jeszcze jakieś telefony przyjdą mi do głowy,ale to potem coś wpiszę 8)

#72304  autor: sledz92
 07 maja 2006, 16:28
Tak jak wspomniał orB motorola V635 no,a moja PROpozycja to e770v.Oczywiście bardziej opłaci Ci się kupić NOKIE.MA m.in. lepszy aparat,jest solidniejsza i napewno łatwa w obsłudze,gdyż takie telefony tworzy najlepsza firma na świecie (domyślnie NOKIA) A ten aparat to może być VGA(640x480) czy taki z dużo wyższej półki,np. 1.3Mpix,lub 2.0Mpix ? ? ?

Czat na telepolis.pl
Telepolis.pl strona główna>>INNE>>Telepolis.pl>>Telepolis na IRC'u(...)

#72307  autor: szczeka
 07 maja 2006, 16:52
sagem myx6-2 spelnia wymagania, ale nie jestem do niego przekonany- nie wiem, jak Ty.

sx1 rowniez i jest tani (400zl), ale ma aparat tylko vga..z tym, ze to siemens.. ale ja bym na to nie zwracal uwagi.

#72310  autor: Przemek
 07 maja 2006, 16:59
sledz92 pisze:Tak jak wspomniał orB motorola V635 no,a moja PROpozycja to e770v.Oczywiście bardziej opłaci Ci się kupić NOKIE.MA m.in. lepszy aparat,jest solidniejsza i napewno łatwa w obsłudze,gdyż takie telefony tworzy najlepsza firma na świecie (domyślnie NOKIA) A ten aparat to może być VGA(640x480) czy taki z dużo wyższej półki,np. 1.3Mpix,lub 2.0Mpix ? ? ?
:lol:
Nie przesadzaj z tą Nokią :wink: najlepsza to ona nie jest od paru lat,można powiedzieć,że jedna z lepszych ;-)
SX1 ma odrażający kształt i klawiaturę :smt005 [/b]

#72318  autor: RafalM
 07 maja 2006, 17:39
a co z samsungami czy za tą kasę znajdę samsunga d500 :?:

#72319  autor: Dragon
 07 maja 2006, 17:47
nie mozesz sobie sam sprawdzic na Allergo ? :roll:
Samsung jest super, szkdoa ze nie ma akrt pamieci, 80mb to troche malo na mp3, poszukaj X700 albo Nokie 6630 (kupisz za 650zl tylko poczekaj az bedzie dobra oferta i uwazaj na telefony z simlockiem, nie da sie sciagnac wiec albo bez albo z Simlock an twoja siec)

#72363  autor: szczeka
 07 maja 2006, 20:21
d500 bylby bardzo dobrym wyborem wg. mnie, 80mb (?) to nie tak malo- wejdzie okolo 30 dobrze skonwertowanych mp3, wiec chyba nie tak malo..do tego ciekawy design i dobry aparat.

#72372  autor: Dragon
 07 maja 2006, 21:03
wgrasz sobie te mp3 a gdzie miejsce na zdjecia, filmy? telefon ma aparat 1,3 mpix wiec tez dobrze byloby to wykorzystac

#72377  autor: szczeka
 07 maja 2006, 21:22
zdjecia, filmy, motywy etc. nie powinny zajmowac wiecej niz 10mb..

#72515  autor: sledz92
 08 maja 2006, 17:43
SX 1 ma symbian tylko 6.1,a poza tym robi strasznie słabe foty...wydaje się ceglowaty,no ale jak sie nauczysz na nim pisać to zasuwasz tak jak na kompie :-)
Nokia 6230i jest też dobrym wyborem,no ale będzie trzeba iść poprosić kogoś,aby Ci dołożył...SAGEM'ów nie polecam,wszyscy moi znajomi co je mieli szybko z nich rezygnowali,przy siemens'ach się jeszcze jakoś trzymają,ale napewno też będą wymieniać.
NOKIA albo motorola,którą przedstawiłem, oto me zdanie na ten temat.

Czat na telepolis.pl
Telepolis.pl strona główna>>INNE>>Telepolis.pl>>Telepolis na IRC'u(...)
 #72523  autor: ywis
 08 maja 2006, 18:27
raphael_12 pisze:Witam! Przyszedł czas wymienić wysłużoną nokię 3100 mającą dwa lata na coś nowszego. Mam do wydania 650 zł. Oto warunki :
:arrow: Aparat
:arrow: Odtważacz mp3
:arrow: Dobry wyświetlacz
:arrow: Najlepiej było by gdyby to był samsung lub nokia i może sony ericsson siemensy odpadają
:arrow: telefon nie musi być nowy
Wziąłbym poszukał N6230i, a to ze względu na to, że ma to czego oczekujesz, a nawet więcej. Druga sprawa to taka, że telefon sam w sobie reprezentuje klase w postaci swojego "design" - jest to telefon biznesowy.
Telefon ten jest bardzo dobry choćby ze względu na to, że nie ma w nim żadnych problemów z zasięgiem, itp.
Jedyną rzeczą, która może irytować w tym modelu, to bateria, ale na to też można znaleźć rozwiązanie dokupując sobie drugą oryginalną + ładowarkę biurkową i problem mamy rozwiązany, a do tego bateryjki będą nam mogły się ładować bez problemowo po 12-16h i non stop będą dobrze naładowane, a co za tym idzie? a to że będą miały bardzo dobrą żywotność.

#72533  autor: Frasio
 08 maja 2006, 18:57
Ja poleciłbym ci Moto L7 (Dane tech. ).

Tel jest nowy, ładny, ma dobry wyświetlacz, karty pamięci, odtwarzacz mp3, średniej jakości aparat, Bluetooth, powinien zmieścić się w określonej cenie.

Nokia jest za droga, a prócz irdy, aparatu i radia praktycznie niczym Motoroli nie przewyższa. ;)

#72619  autor: Orange
 08 maja 2006, 21:55
Ja ci polecam Nokie 3230, uzywaną to moze znajdziesz na allegro.pl do 700,-. Ale warto dołożyc pare złoty bo to super zaje.... telefon.

together we can do more

#72663  autor: ywis
 09 maja 2006, 11:27
Frasio pisze:Ja poleciłbym ci Moto L7 (Dane tech. ).

Tel jest nowy, ładny, ma dobry wyświetlacz, karty pamięci, odtwarzacz mp3, średniej jakości aparat, Bluetooth, powinien zmieścić się w określonej cenie.

Nokia jest za droga, a prócz irdy, aparatu i radia praktycznie niczym Motoroli nie przewyższa. ;)
Przwyższa swoją klasą i popularnością wśród ludzi oraz tym, że przeważnie NOKIA, to tel. mało awaryjny, a motorola jednak tutaj w tej kwesti kuleje :)

#72672  autor: orB
 09 maja 2006, 13:47
ywis pisze:
Frasio pisze:Ja poleciłbym ci Moto L7 (Dane tech. ).

Przwyższa swoją klasą i popularnością wśród ludzi oraz tym, że przeważnie NOKIA, to tel. mało awaryjny, a motorola jednak tutaj w tej kwesti kuleje :)
A skąd wiesz skoro kupujesz same nokie? Klasa nokii skończyła się na modelu 6310, do tej pory nic nie zrobiła, no może kosmicznie (jak zwykle)drogie telefony serii N, a tak to d@@a...
Ta L7 imo nie jest zbyt ciekawa. Kolejny delikatny telefonik motoroli, tylko do popatrzenia. Jak telefonu nie będziesz używał jako odtwarzacza mp3 i nie będziesz pakował do niego pełnometrażowych filmów to 80MB w d500 wystarczy