Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Jeżeli zależy Tobie na rozmowach w Play i smsach bez oglądania się przesadnie na ważność konta (w PnK i Mini Max musisz co miesiąc doładować min. 25zł by utrzymać wychodzące na 30 dni) to zostaje tylko oferta 3w1, gdzie praktycznie każde doładowanie daje 50 dni wychodzących po za 100zł i więcej, gdzie jest bodaj 150 dni.
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
Czyli wystarczy, że wpiszę kod, żeby przeniosło mi ofertę z Rok ważności konta na 3w1? Nie potrzebuję mieć aktywnej żadnej innej taryfy ani nic i wystarczy, że będę co miesiąc za te 14 zł doładowywał?
Najważniejsza byłaby oferta darmowych minut i sms'ów do Play, ewentualnie do wszystkich sieci te smsy Ale czy ta oferta 3w1 tak właśnie działa, że wystarczy doładowywać za te 14 zł żeby była aktywna i czy nie potrzebuję innych taryf?
Ja bym chyba jednak wolał Play na kartę. Ładując za 50zł mamy cały kwartał w Play za free i 50zł zostaje na koncie. Co daje nam w roku 200zł, które zostaje na koncie. A w formule 3w1 koszt 168zł rocznie, które jest utopione w pakietach.
Konto zawsze doładowuję z konta bankowego online, więc nie ma to dla mnie znaczenia, jednak chciałbym przenieść mój nr z Playa do nowej sieci, oraz wolałbym być w sieci macierzystej, a nie żadnej wirtualnej, choćby ze względu na prędkość internetu w lycamobile ostatnio...
Czy może mi ktoś łopatologicznie przybliżyć ofertę Orange, oraz nju, bo albo jestem tępy, albo naprawdę nic z tego nie rozumiem? Ile musiałbym wydać najmniej aby mięc internet i rozmowy w sieci?
Mam pytanie odnośnie tego abonamentu z RedBull Mobile. Chce przenieść swój obecny nr abonamentowy. Czy w obecnej sieci muszę coś zgłaszać? Teraz płacę 100zł za No-Limit co mi się nie opłaca, a RDM mam zasięg też od innych operatorów, bo czasem w Plusie mam problemy.
Interesuje mnie ta oferta bez telefonu + SMS i żeby mieć całkowitą pewność mam pytania:
1. Płacę 29zł + 9zł za SMS/MMS = 38zł = NO LIMIT: Rozmowy do wszystkich sieci / SMS / 2GB Internetu.
2. Czy Rozmowy do wszystkich sieci dotyczą również numerów stacjonarnych?
3. Czy działa zastrzeganie numeru w RDM (czyli czy mogę sobie kodami z telefonu sterować #31# przed ewentualnym połączeniem, czy jakieś SMS trzeba wysłać?
4. Jak nie mam zasięgu LTE, będzie mi działać Internet wolniej np. w 3G lub HSDPA UTMS itd.?
5. Opłata aktywacyjna to 49zł?
6. Żeby płacić 38zł (lub te 29zł) muszę przejść z oferty abonamentowej (nie mogę na kartę) i otrzymuje te 5zl i wybór e-faktury też te 5zł (czyli do 29/38zł dążymy).
Ktoś może już korzysta z tej oferty? Są jakieś przerwy w przeniesieniu numeru? Nie chciałbym na kilka dni pozostać bez numeru.
Witam.
Pod koniec lipca kończy mi się umowa z Play. Płace aktualnie 49,99 zł i mam pakiet złotówkowy ( do wykorzystania 99 zł ). Taryfa taka była mi na rękę ponieważ jestem kierowcą i praktycznie caly tydzien jestem za granicą. Dzięki temu za połaczenia wychodzace i przychodzace miałem odliczane opłaty od kwoty do wykorzystania, a nie doliczane do rachunku jak w przypadku innych taryf. Dostałem propozycję przedłużenia na tych samych warunkach. Zastanawiam się jednak nad zmianą na inną taryfę lub inną sieć. Myślałem o FORMUŁA EUROPA UNLIMITED. Uwagę zwróciłem również na Smart Plan Multi w ORANGE + grupon ( rabat -30% abonamentu miesiecznie na cała umowę ), w którym miesięcznie jest 400 darmowych minut w roamingu. Niestety ludzie na forach piszą, że jest jakiś problem z naliczaniem tych minut i mają rozmowy dofakturowywane.
Nie wiem czy to ma znaczenie ale jeżeli jestem za granicą to dzwonię głownie na polskie numery znajdujące się w polsce lub w innych krajach UE ( do innych kierowców ).
Bedę zobowiązany za obiektywną opinię na temat aktualnych promocji.
Skończyła mi się już umowa w Play i chciałbym sprawdzić czy w innej sieci będę się mniej denerwował, że nie słyszę/nie rozumiem mojego rozmówcy. Ale nie chciałbym płacić dużo więcej.
Obecnie mam taryfę firmową:
- nielimitowane do Play
- 250 minut do innych
- nielimitowane smsy/mmsy do wszystkich
- 1 GB
to za 30zł brutto. I to mi wystarcza.
Zależy mi przede wszystkim na nielimitowanych smsach do wszystkich i przynajmniej 1GB, ewentualnie 500MB z możliwością dokupienia. W Playu lubię Play24 za przejrzystość i możliwość sprawdzenia aktualnego stanu pakietów, megabajtów itd.
Odpowiem trochę nie na temat, ale może Cię zainteresuje. Play oferuje teraz roczne aneksy pozwalające dodać do tego co masz albo pakiet 250 sms/mms, albo 500 MB. Wybierasz jednen z tych pakietów i nic za niego nie płacisz. I teraz najlepsze - aneks jest na rok, ale wpisana na nim wartość ulgi to 0, czyli będziesz chciał to odejdziesz wcześniej bez kary.
Jeśli jednak chcesz szukać dalej, to podobne ceny daje T-Mobile frii w prepaidzie (wariant z darmowymi sms) oraz nju w abonamencie (ale tu trzeba uruchamiać co miesiąc pakiet danych by wyszło taniej).
Tylko nie każdy klient może na takich warunkach przedłużyc umowę, najlepiej skontakować się z salonem i dopytać, jak tam powiedzą, że nie mają,to w ostateczności infolinia.
Witam!
Obecnie jestem w nju mobile, place 29PLN i mam nolimit ,ale bez telefonu. Użytkuję starego już Galaxy Note.
Chciałbym przejść do jakiejś sieci ,abonament 70-80 PLN z no limitem i jakimś lepszym telefonem. Nie mam uprzedzeń do operatorów, może być każdy. W plusie mam już internet LTE a w Orange zetafona.
Pomoże ktoś ?
Sieć główna - NJU MOBILE (Abonament)
Sieć poprzednia - IDEA/ORANGE (12lat - karta,mix zetafon)
Internet Mobilny - Plus LTE (abonament)
1. Play:
-abonament miesięczny: 49,90 zł
-internet 2GB: dopłata 20 zł
-nielimitowane SMS i MMS: dopłata 10 zł
-brak nielimitowanych połączeń na stacjonarne 2. T-Mobile:
-abonament miesięczny: 49,90 zł/69,90 zł
-internet: 250 MB/500 MB
-nielimitowane SMS i MMS, nielimitowane połączenia do wszystkich sieci (w tym na stacjonarne)
-opcjonalna dopłata- więcej internetu: 10 zł za 1 GB
Wszystkie oferty z telefonem.