Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
1) Takie zapytanie jest ok w rozumieniu ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną, ale najwyraźniej już nie z Prawem Telekomunikacyjnym.mi80 pisze:Zwróćcie uwagę na treść tego smsa. Spotkałem się kiedyś z opinią prawną, że zapytanie o możliwość złożenia oferty nie jest równoznaczne ze złamaniem ww. przepisu i nie wymaga uprzedniej zgody odbiorcy.
Ten spam T-Mobile ostatnio omawiany był na jakimś portalu w związku ze startem zrebrandowanego na ich markę Alior Synca. Czy ci z Was co otrzymali ten sms nie mieli kiedyś danego numeru podanego w babku Alior Sync?
Oczywiście, bo to nadal marketing. Może ja tego nie chce w ogóle? Nie to, że mnie grzecznie zapyta czy coś, w ogóle - rozumiesz?saleen pisze:Narzekacie że to takie bezczelne
Ty tak na serio czy tylko trolujesz?Wiksa11 pisze:No to dlatego pytają o to w tym smsie.
Wiesz co to jest 'precedens'?Wiksa11 pisze:Z tego co mi wiadomo jest to jeden sms, no ale lepiej martwić się na przyszłość.
Widać, że coś takiego jak 'czytanie ze zrozumieniem' leży i kwiczy... wiadomości są wysyłane pod 'losowo wybrane numery' i Twoja zgoda nie ma nic do rzeczy - wszak dopiero się o nią pytają (sic!)Wiksa11 pisze:Skoro zgadzało się gdziekolwiek na propozycje handlowe to teraz tak jest.
Słuszne stwierdzenie - to jest bezczelne i takie zachowanie trzeba tępić...Wiksa11 pisze:Najlepiej się wnerwiać i wylewać swoje żale na forum z powodu jednego bezczelnego smsa!