• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 17 z 71
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 71

#720756  autor: molibden
 29 maja 2014, 09:39
No to znów mam sprzeczne opinie. Zależałoby mi aby od razu miec włączony podział. Nie rozumeim tez idei numeru tymczasowego. Mam to rozumiec tak że oni przysyłają mi kartę już z aktywnym numerem tymczasowym i mogę z niego korzystać do czasu przeniesienia. Tam jest juz no limit po osiągnięciu 29zł? I czy oni mi przeniosą stary numer dokładnie w tym samym dniu w którym kończy się usługa u dotychczasowego opa? Nie chciąłbym miec tydzień czy dwa numeru o którym moi znajomi nic nie wiedzą po prostu i być pozbawionym funkcji no limit bo chyba na tymczasowym nie ma tego.

ps. kolega ruben edytował post w momencie pisania niniejszego więc pytania moje są już jakoś wyjaśnione

#721015  autor: Liquid
 30 maja 2014, 09:34
W planie nju tymczasowym:
nie włączysz usług dodatkowych i pakietów standardowo dostępnych w ofercie nju z rachunkiem np. "Halo Granie" czy "do komórkowych za 19zł". Będziesz mógł z nich skorzystać dopiero po przeniesieniu numeru, lub po zmianie planu nju tymczasowy na nju buzz.
Obecnie posiadam w rodzinie jeden numer w taryfie nju tymczasowy (fizyczne przeniesienie numeru ma nastąpić 20.07) i od razu udało mi się za pomocą panelu obsługi uruchomić usługę "do komórkowych za 19 zł". Uruchomienie tej usługi trwało dużo dłużej niż włączenie innych usług ale zostało aktywowane już w pierwszym cyklu rozliczeniowym nju tymczasowego. Może jakiś błąd systemu?

#721594  autor: molibden
 01 cze 2014, 13:58
A jak jest ostatecznie z tym zasięgiem? Nie planuję korzystania z netu na tych telefonach. Z rozmowami jest jakiś problem? Telefony będa wykorzystywane tylko do rozmów a czytam ze są jakieś problemy z zasięgiem. w sumie u mnie parę osób ma Orange i nie narzekają za bardzo.

#721609  autor: BUCKS
 01 cze 2014, 14:57
molibden jak już wielokrotnie było pisane to kup starter nju/orange na kartę za 5zł i sprawdź jaki masz zasięg u siebie. Jeśli nie będziesz miał uwag to zlecasz przeniesienie swojego numeru do nju z rachunkiem lub na kartę i po krzyku.

#721611  autor: Vero
 01 cze 2014, 15:03
Ja testowałem zasięg na karcie Virgin (działają na sieci Play i Orange). W miejscowości gdzie testowałem nie ma nadajników Play, doradzano mi sprawdzenie na starterze Orange zamiast Virgin. Ostatecznie wpadłem na pomysł (genialny ;)) kupienia startera Nju na kartę. Okazało się, że są znaczne różnice w poziomie sygnału pomiędzy kartą Virgin a Nju, w jednych miejscach lepszy sygnał jest na Virgin, w innych na Nju (dziwne, ale tak jest). Tobie radzę to samo, kup za 5 zł starter Nju i to będzie najbardziej miarodajne.

#721858  autor: Janek33
 02 cze 2014, 17:18
Generalnie przydatną info sprzedałeś. Do tej pory myślałem, że jak ktoś korzysta z roamingu krajowego z danej sieci, to nie ma takich różnic.

#721870  autor: Vero
 02 cze 2014, 17:48
Sam byłem zdziwiony, a co więcej, obecnie obie karty, tzn. Virgin i Nju mam włączone w jednym telefonie (telefon dual sim) i widzę cały czas jak pokazują różnice w sile sygnału. Początkowo myślałem, że może zamiana kart w slotach coś zmieni (może jakimś cudem jeden port jest bardziej czuły), ale przełożenie nic nie zmienia, ewidentnie czułość jest inna.
P.S.
Na ogół karta Virgin wykazuje silniejszy poziom sygnału, niż karta Nju. W tej sytuacji zaczynam podejrzewać, że elektronika kart SIM Virgin i Nju jakoś się różni. Jednak, pomimo słabszego sygnału w Nju w miejscowości w której robię testy (czasami o połowę skali), połączenia głosowe (innych nie testowałem) są na Nju realizowane bez najmniejszych problemów, czysto, bez rwania.

#721874  autor: jarekb11
 02 cze 2014, 18:12
A ja mam pytanko; czy nju... jest traktowane jako sieć orange? tzn czy jeśli mam kartę orange z nielimitowanymi w sieci to czy do nju zapłacę czy też bezpłatne?

#721884  autor: KA
 02 cze 2014, 18:25
jarekb11, bezpłatnie.

#721886  autor: jarekb11
 02 cze 2014, 18:29
KA, dzięki za info.

#722035  autor: arkadio
 03 cze 2014, 12:12
Witam,
Planuje przenieść się testowo z orange do nju, czy ewentualny powrót też jest możliwy bezproblemowo np poprzez smsa lub inna drogą ? Znalazłem różne opinie na necie i sam już nie wiem czy jest taka możliwość.

#722092  autor: Emsi
 03 cze 2014, 15:06
arkadio pisze:Witam,
Planuje przenieść się testowo z orange do nju, czy ewentualny powrót też jest możliwy bezproblemowo np poprzez smsa lub inna drogą ? Znalazłem różne opinie na necie i sam już nie wiem czy jest taka możliwość.
Bezproblemowo! Wczoraj wracałem za pomocą SMS do Orange. Musisz być jedynie świadomy, że po powrocie będziesz nowym klientem Orange (3zł za RWK, przepadną Ci usługi typu "Masz za staż" etc.).

#722112  autor: arkadio
 03 cze 2014, 15:45
Dzięki wielkie za odpowiedź. Mogę wiedzieć czemu wracałeś z nju gdzie teoretycznie wyglada, że są lepsze warunki, jeszcze sie waham i idealnie byłoby zapytać użytkownika tej taryfy czy najzwyczajniej warto :)

#722124  autor: Emsi
 03 cze 2014, 16:16
Wróciłem z Nju tylko dlatego, że miałem tam drugi numer (zależy mi na jego utrzymaniu), a lepiej z tym w Orange, gdzie raz na rok wysyła się SMS. Nju jest bardzo atrakcyjną ofertą, ale nie dla mnie bo ja ponad 90% połączeń wykonuje do Play.

#722136  autor: arkadio
 03 cze 2014, 16:53
Czego potrzebuje : 2 razy w tygodniu zbieram ekipe na pilke wiec leci wtedy kilkanaście - kilkadziesiąt (20szt.) esów pomiędzy różnymi znajomymi, czasami też dzwonię do niektórych więc trochę tego jest w "te" dni. Poza tym normalne użytkowanie telefonu rozmowy do rodziny, kolegów ale nie za dużo oraz pakiet internetowy teraz 200mb za 5 zł spokojnie mi wystarcza bo gdzie nie pójdę mam wifii. To chyba tyle. Dlatego myślę aby przenieść sie do nju bo doładowuje za 100 + 25 zł w orange go i starcza mi to na 3,5- 4 miesiące mimo wszystkich promocji w pierwszym miesiącu po doładowaniu a później to już leci :) Poradźcie na co się zdecydować :)

#722255  autor: arkadio
 03 cze 2014, 22:33
Myśle Calm7, że Twoje wyliczenia są już z pewnym marginesem na "+" więc powinno starczyć, tylko jeszcze potrzebuje nieduży pakiet internetowy:) by nie zbankrutować jak telefon za moimi plecami sobie coś większego ściągnie. Ogólnie pisze, dzwonie do różnych sieci więc jakieś konkretne pakiety usług do danej sieci słabo sie sprawdzają.
Z góry dziekuje za pomoc

Pozdrawiam

#723812  autor: Marjo
 09 cze 2014, 09:23
Czy ktoś z Was orientuje się kiedy będą zapowiadane zmiany w nju??
Nju na kartę już zmienili a kiedy abo i zapowiadane słuchawki w rozsądnych cenach?

#726304  autor: Ozzy_666
 19 cze 2014, 18:11
Jestem jeszcze abonentem PLAY ale stwierdziłem po dwóch latach bycia u nich że płacę zbyt dużą sumę za abonament (80 zł). Zainteresowała mnie reklama Nju Mobile w TV, czy naprawdę u nich jest tak korzystnie? Czy ma ktoś u nich numer i jakie ma z tym wrażenia? I co jest lepsze abonament czy karta? Miesięcznie dzwonie tak około 60-90 min do rożnych sieci, na stacjonarne dzwonię sporadycznie i dużo pisze smsów około 1000 miesięcznie. Internet w telefonie mile widziany ale nie musowo (mam wi-fi). I jak wygląda cennik połączeń i smsów do PLAY w Nju?

#726312  autor: KA
 19 cze 2014, 18:56
W abonamencie (30 dni wypowiedzenia) będziesz za to płacił ok. 3x mniej. Do Play już od tak dawna, że nie pamiętam od kiedy z żadnej sieci nie jest drożej. Chyba, że ktoś żyje w kosmosie i ma jakąś zabytkową taryfę. Przed zmianą na nju sprawdź zasięg Orange na jakiejś karcie testowej w swoich okolicach, bo z tym nadal bywa różnie, czyli kiepsko.

#728085  autor: macc
 27 cze 2014, 10:41
Jak ktoś chciałby sprawdzić w nju z rachunkiem ile zostało jeszcze transferu po wykupieniu jednego z pakietów 350MB lub 700MB to można to zrobić wysyłając sms o treści ILE pod numer 354.
  • Strona 17 z 71
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 71
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17