• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#721148  autor: Pajuch
 30 maja 2014, 15:27
Jestem pewny, żę będą dodawać coś wysmienitego do zakupu ofert.
Zapewne pójdą jak orange tylko będą dodawać do oferty zamiast piecyka elektrycznego rowery, przenośne stacje bazowe, lokówki, paralizatory lub coś podobnego.

Kilka alat temu byli bezkonkurencyjni teraz widzę, że idą w naciągactwo jak np. abonamenty z darmowym netem LTE do konca roku, ciekawe co póżniej :D Ważne, że mają klienta...

Pamiętam start sieci PLAY zasady były proste bo takie było założenie teraz syf i malaria a zawiłości setki. Nawet pamiętam jak stałem w pierwszy dzień po starter w wawie i przyniesli chyba tylko 100sztuk... :D

#721159  autor: Wiksa11
 30 maja 2014, 15:45
jak Biedronka wprowadzeniem terminali płatniczych
od kiedy wprowadzają?
Nie siej taniej propagandy.
Człowieku, tak samo mogą zerwać to Twoja umowę jak tą RBM po zakończeniu umowy. Tak samo Twoją umowę jak RBM nie zerwą bo za jakiś czas będą rozwiązania bardziej korzystne dla abonentów, mniej dla sieci, bo z reguły plany archiwalne są gorsze niż obecne.

Orange - sieć Januszy.

#721172  autor: KA
 30 maja 2014, 16:21
Wiksa11 pisze:z reguły plany archiwalne są gorsze niż obecne.
?????????????
W Play nie, w Plusie nie - GDZIE????????????????????

PS Biedronka od lipca wprowadza płatność kartami, ale od kilku miesięcy jest fajne rozwiązanie "iKasa".

#721198  autor: Wiksa11
 30 maja 2014, 18:16
Dałeś za mało znaków zapytania, nie zauważyłem pytania więc nie odpowiadam.

"Od 2 czerwca 2014 r. w ramach FORMUŁA Unlimited TYLKO SIM na 6 m-cy nie będzie dostępna taryfa FORMUŁA Play Unlimited za 9,99 zł"

Macie jeszcze jakieś wątpliwości? :)

#721213  autor: Golarz Filip
 30 maja 2014, 19:03
Dobra Panie Moderator,nie wymachuj tak nożycami do cięcia postów,bo se kuku zrobisz :)

A co do tematu- naszła mnie teraz taka refleksja,po przeczytaniu narzekań jednego z użytkowników Plusa w innym temacie,że zasięg,że ceny,że w ogóle kicha...
Otóż Plus/Polsat czyli biznes pana Kroka...to jest Solorza powrócił do hitowego "paszportu Polsatu". Pewnie posiadając owe cudo i zasięg NAGLE wraca,i ceny pewnie ciut niższe.
Ciekaw jestem,czy Play nie wpadł na podobny pomysł zintegrowania użytkowników jakimś programem lojalnościowym typu "Fiolet glut club" czyli ciułanie punktów i wymiana ich na niższe abonamenty czy pakiety.
Ktoś pytał o Biedronkę,to spieszę uzupełnić,chociaż tak wiem,nie w temacie- od lipca będzie już możliwość płacenia kartą.*

* chyba,że ta wiadomość jest konkurencyjna w swej treści dla nowego właściciela portalu telepolis.pl to proszę to usunąć ;)

#721215  autor: KC-KARLOS
 30 maja 2014, 19:10
Golarz Filip, co Ty z tą Biedronką? Post wyleciał, bo był nie na temat, proste.
Golarz Filip pisze:Ciekaw jestem,czy Play nie wpadł na podobny pomysł zintegrowania użytkowników jakimś programem lojalnościowym
Formuła RODZINA z kilkoma kartami SIM + dodatkowa karta USIM z 25 GB za 49,99 zł z roamingiem krajowym pełni rolę takiej rodzinnej "zniżki", gdyż kilka osób może mieć numery tel z opcjami nielimitowanymi nieco taniej, niż w osobnych aktywacjach.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#721244  autor: ppp1ppp
 30 maja 2014, 20:46
Najwyższa pora odświeżyć ofertę abonamentową

#721296  autor: myk6414
 31 maja 2014, 09:11
KA pisze:Nie siej taniej propagandy. Jeśli zmienią warunki, zmienię sieć - proste.
Umiesz czytać ze zrozumieniem? Bo mam co do tego duże wątpliwości.....

#721494  autor: mn9
 31 maja 2014, 22:18
Na forum play krąży coś takiego : forumplay.pl/showthread.php/15312-Już-od-02-czerwca-2014-r-dostępny-NOWY-PLAN-TARYFOWY!!!
Ciekawe czy cokolwiek z tego okaże się prawdą ;)

http://www.speedtest.net/android/2021729455.png

#721500  autor: DerTolleMajor
 31 maja 2014, 23:11
Dla mnie to wygląda na ściemę :lol:

c35i; c45i; 3310; 6310i; t610; v360; gx17; k600i; n73; p1i; i900 omnia; c905; hero; v3; 9700; e52; 9780; 9800; F480; Nexus 4; One (M7); Moto G; iPhone SE; Xcover 3; s7; J5 2017; S9 Plus; Iphone XS; A40 ---> Iphone 14 Pro + A53 + 9900

#721516  autor: user_delete34
 01 cze 2014, 01:08
DerTolleMajor, seeerio? ;)
Jak ktoś już wspomniał może to być odnowienie miksa, ale ja stawiałbym na z(bez a)mieszanie usług. Ofertę łączoną, typu jak te formuły rodzinne, smark domy, ale niekoniecznie. Może jakaś usługa sprzedawana razem z miksem czy w sumie czymkolwiek innym.

Gdyby mieszanie brać trochę bardziej dosłownie, po laptopach, PS i innych pierdołach może będą sprzedawać pralki na umowie. :smt005

Jakoś PLAY - przynajmniej dla mnie - przestał być synonimem rewolucji cenowej i nie spodziewam się jej teraz w jakiejkolwiek postaci.

#721522  autor: Kryniczanin
 01 cze 2014, 08:36
W 2009 bym w to uwierzył teraz nie ma na to szans. Przychód z abonenta ma rosnąć, kasy brakuje choćby blokowanie orange to pokazuje, kredyty są.

#721525  autor: Sig
 01 cze 2014, 08:53
Oby po prostu oferty nie pogorszyli, bo od całkiem dawna prawie każde ich ogłoszenie to zjazd w dół i wpychanie klientom rzeczy, których nie potrzebują, próbując wymusić większą cenę.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#721561  autor: marcz123456
 01 cze 2014, 11:43
mix to zmieszane abo+karta, więc raczej zmodzą coś mixie.

Zresztą jak dla mnie, zmieszanie to poczują użytkownicy.

#721563  autor: Artur051
 01 cze 2014, 11:48
Na szczęście jest zawsze konkurencja. Jak mi pogorszą np mini-maxa to przejdę do nju, gdzie karta jest zrównana z abo w jednej z opcji ;)

#721565  autor: Kryniczanin
 01 cze 2014, 11:53
A ja mam jeszcze jedno podejrzenie. Mogą w nowych taryfach wprowadzić roaming krajowy tylko w T. Dla cięcia kosztów.

Co do tych niby pakietów sprawa może dotyczyć też mixa. Np. opłata za telefon 30pln plus możliwość wykupu.

#721723  autor: manyaky
 02 cze 2014, 01:08
Też wydaje mi się, że to będzie jednak MIX. Dawno nic w tym segmencie nie ruszali.

Natomiast oczywiście zastanawiające jest usunięcie 2GB w limitowanych Formułach. Wiadomo o tym było już od paru dni - zbiega się z konferencją - może odświeżą nieco abo dodając pakiety internetowe na stałe?

Karta zostaje na 100%. Niedawno wprowadzona Formuła Play na Kartę jeszcze będzie eksploatowana dobre miesiące (pewnie teraz się urlopy pozaczynają, to nowe oferty zobaczymy jesienią).

A co do Biedronki, to wszystko plotki - chociaż faktycznie wszystko wskazuje na to, że wreszcie będzie można zapłacić kartą.

#721738  autor: Kryniczanin
 02 cze 2014, 07:17
A może Play Online z roamingiem w T-Mobile po 3G i LTE?

#721741  autor: Pajuch
 02 cze 2014, 07:22
Kryniczanin pisze:A może Play Online z roamingiem w T-Mobile po 3G i LTE?
Bądz poważny, nie stać ich na własną infrastrukture a miało by ich stać na dopłacanie do interesu :D Ciekawe jak by mieli być konkurencyjni jak w T internet jest tani...
W swerze internetu nie mają z czym iść do ludu, tylko jakaś oferta głosowa, zapewne na kartę.

#721743  autor: Kryniczanin
 02 cze 2014, 07:48
Pajuch, Jestem poważny, bo w odróżnieniu od Ciebie wiem, że Play Online w wersji formuła 4.0 rodzina działa na roamingu krajowym.
Do tych abonamentów zarówno w wariancie z telefonem, jak i bez telefonu sieć umożliwia dokupienie oferty domowego Internetu z routerem Wi-Fi (za 1 zł) z pakietem 25 GB za 49,99 zł miesięcznie. Oferta Play Online dokupowana do konta umożliwia transfer także w roamingu krajowym oraz wykorzystywać go poza domem na każdej z kart SIM.
http://www.telepolis.pl/wiadomosci/play ... 30259.html

Przy zostawieniu tylko najtańszego T-Mobile mogą mieć jakąś znośną ofertę a w niej kupę gwiazdek typu 2x więcej transferu w zasięgu macierzystym, darmowe nocki w macierzystym. Przecież wspaniała grupa ZSZ ma też tylko pół transferu w LTE.