• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 175 z 692
  • 1
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 692

#721315  autor: kefasxl
 31 maja 2014, 10:23
KA nie potrzebuje no limit to co mam wystarcza mi do wszystkiego :)) no moglo by byc troche wiecej internetu ale coz na wszystko nie dogodzi. Na stacjonarne dzwonie, pisze smsy i jesli po zmianie mialbym dodatkowo placic za np smy to dzieki wielkie za taka oferte heheh. A Ty tez masz taka sama taryfe co ja? Bo jesli tak to napisz potem co udalo Ci sie ugrac bylbym wdzieczny. Poprzednim razem skladalem wypowiedzenie i udalo sie wytargowac tansza cene za abonament tj 34 zl. Pozdrawiam

#721327  autor: mgc
 31 maja 2014, 10:52
Yahoou pisze:Ludzie, 2 czerwca Play ma zaprezentować nową ofertę. Podpisywanie dzisiaj aneksu do :-D umowy jest delikatnie mówiąc nieroztropne. Mają ponoć "zamieszać"... :-D
No może tak, tylko jak dzisiaj kończy mi się umowa to co wg Ciebie powinienem zrobić?

#721335  autor: Yahoou
 31 maja 2014, 11:22
Jeśli nie złożyłes wypowiedzenia z przejściem na kartę to umowa biegnie dalej na czas nieokreślony. Wtedy w poniedziałek możesz podpisać aneks na dowolnych dostępnych warunkach. A jeśli jutro przechodzisz na kartę to tez żaden problem.

#721355  autor: andrzejgolota
 31 maja 2014, 12:50
Szczerze to będę naprawdę mocno zdziwiony jeśli Play w poniedziałek zaprezentuje ofertę tańszą albo przynajmniej lepszą od tej która jest dotychczas. O ile zresztą w ogóle będzie to oferta abonamentowa. Oby tylko nie ruszali Minimaxa w obecnej formie ;)

Widać od wielu miesięcy, że po tym jak skończyła się asymetria MTR, jest ogromny nacisk w PLay na podnoszenie ARPU i tak po ludzku trudno się temu dziwić. Zawsze przychodzi moment, że po agresywnej polityce cenowej, trzeba później zapewnić sobie jakąś stabilizację i próbować zwiększać zysk.

@hcldwz

Po wypowiedzeniu masz za 45 zł:
no limit komórki
no limit sms / no limit stacjonarne - jeden pakiet do wyboru za 0 zł
2 GB neta

#721362  autor: mgc
 31 maja 2014, 13:34
Yahoou pisze:Jeśli nie złożyłes wypowiedzenia z przejściem na kartę to umowa biegnie dalej na czas nieokreślony. Wtedy w poniedziałek możesz podpisać aneks na dowolnych dostępnych warunkach. A jeśli jutro przechodzisz na kartę to tez żaden problem.
Składałem wypowiedzenie. Na wszelki wypadek anulowałem je dzisiaj telefonicznie. Poczekam do poniedziałku i najwyżej znowu wyślę.

#721391  autor: rikitiki
 31 maja 2014, 15:10
dostałem wczoraj lub w czwartek meila z ofertą przedłużeniową po złożeniu wypowiedzenia standart czyli 24.99 no limit+stacjonarne na 15mcy. Dzisiaj oferta już nieaktualna, to samo za 29,99 na 12mcy

#721425  autor: rtx
 31 maja 2014, 17:01
kefasxl pisałem o tym parę stron wcześniej, ale powtórzę jeszcze raz, że siostra miała taką samą ofertę za 34zł co ty i bez składania wypowiedzenia dostała telefonicznie to samo co miała na 12 miesięcy za 29zł, plus 500mb ekstra (lub pakiet 250 smsów chyba do wyboru miała, ale że rok temu wybrała nielimitowane smsy to teraz wzięła net) - tak więc ma teraz 1GB netu. Tą ofertę można dostać chyba też w salonie - ktoś pisał już o tym. Więc warto przejść się najpierw do salonu, może dodatkowo wysłane wypowiedzenie coś jeszcze pozwoli zyskać. Lub napisz PW do użytkownika Azaitar to ci pewnie coś ciekawego zaoferuje.

#721444  autor: pakierhakierxd
 31 maja 2014, 19:10
Mają w poniedziałek zamieszać ale w mix :P

kefasxl
Smsy dodatkowo płatne niestety.

Nmzc ;)

#721488  autor: andrewzc
 31 maja 2014, 21:56
W play podobnie jak w plusie w najbliższy poniedziałek nowe oferty.

#721503  autor: Yahoou
 31 maja 2014, 23:18
Dziś dostałem info sieciowe o promocji od dnia 02.06.2014 r. o treści następującej: -

Oferta w Play dostępna od dnia 02.06.2014 r.:

6,59 zł miesięcznie za no limit do wszystkich sieci komórkowych,
3,99 zł miesięcznie za no limit do sieci stacjonarnej,
5,59 zł za no limit sms/mms do wszystkich sieci,
4,59 zł za 2 GB internetu
sms międzynarodowy 0,39 zł,
mms międzynarodowy 0,59 zł,

To są ceny które Play przygotował na "zamieszanie" na rynku usług telekomunikacyjnych.
Taki post znalazłem na forum Play... Ciekawe czy to ściema czy nie. Jeśli okazałoby się to prawdą, to faktycznie Play zamiesza, oj zamiesza ;)

#721524  autor: hergar
 01 cze 2014, 08:47
Jeśli te ceny miałyby być prawdziwe, to prawdopodobnie będzie "opłata abonamentowa" o określonej wysokości 10-15 zł plus wybrane elementy, co da już realną cenę.

#721533  autor: SACZI
 01 cze 2014, 09:38
Yahoou pisze:
Dziś dostałem info sieciowe o promocji od dnia 02.06.2014 r. o treści następującej: -

Oferta w Play dostępna od dnia 02.06.2014 r.:

6,59 zł miesięcznie za no limit do wszystkich sieci komórkowych,
3,99 zł miesięcznie za no limit do sieci stacjonarnej,
5,59 zł za no limit sms/mms do wszystkich sieci,
4,59 zł za 2 GB internetu
sms międzynarodowy 0,39 zł,
mms międzynarodowy 0,59 zł,

To są ceny które Play przygotował na "zamieszanie" na rynku usług telekomunikacyjnych.
Taki post znalazłem na forum Play... Ciekawe czy to ściema czy nie. Jeśli okazałoby się to prawdą, to faktycznie Play zamiesza, oj zamiesza ;)
Oferta wygląda ciekawie, bo no limit za wszystko z 2 GB netu wychodzi około 20 PLN.
Ja w TM za te same usługi (po odliczeniu kosztu telefonu) płacę około 34 PLN i to w ofercie utrzymaniowej.
I teraz, za co Play ma rozbudowywać swoją sieć, skoro ma 5 mln takich klientów, którzy płacą poniżej 20 PLN?
Przecież to poniżej 5€ ...

#721536  autor: pakierhakierxd
 01 cze 2014, 09:56
Ja myślę że to coś za tanio ale może tak zrobią, tez myślę że dadzą 10-15zl opłaty w tym będą tylko połączenia do play no limit a rreszta usług wybór

#721543  autor: hergar
 01 cze 2014, 10:35
Nie ma znaczenia po ile płacą abonenci Play, znaczenie ma różnica pomiędzy ruchem między sieciami.

#721545  autor: SACZI
 01 cze 2014, 10:42
hergar pisze:Nie ma znaczenia po ile płacą abonenci Play, znaczenie ma różnica pomiędzy ruchem między sieciami.
To może no-limit (łącznie z netem) za darmo?
Przecież skoro "nie ma znaczenia ile płacą", to o co chodzi?
No i dlaczego ostatnio (od około 1,5-2 lat) Play podnosi ceny, a nie obniża?

#721556  autor: hergar
 01 cze 2014, 11:25
Po pierwsze nie napisałem, że za darmo.
Po drugie internet no limit bez opłat jest możliwy, ale wymagałoby to od nas abonentów cywilizowanego podejścia do takiej usługi, czyli nie pobieranie setek GB filmów itp.
Po trzecie, cenowo Play dorównał do rynku. Jak na razie nikt z głównych graczy nie zdecydował się na znaczące obniżki w głównych sieciach. NJU, RBM, Heyah, czy nawet kody obniżające abo w Orange to niewielki procent całości, mający raczej znaczenie marketingowe niż finansowe.

#721567  autor: SACZI
 01 cze 2014, 11:59
hergar pisze:Po pierwsze nie napisałem, że za darmo.
...
Napisałeś, że nie ma znaczenia ile płacą, więc ja twierdzę, że można dać 0PLN, skoro nie ma znaczenia ...
hergar pisze:...
Po trzecie, cenowo Play dorównał do rynku. Jak na razie nikt z głównych graczy nie zdecydował się na znaczące obniżki w głównych sieciach. NJU, RBM, Heyah, czy nawet kody obniżające abo w Orange to niewielki procent całości, mający raczej znaczenie marketingowe niż finansowe.
No właśnie, Play dorównał do rynku.
Zatem jak widać, bardzo duże ma znaczenia ile płaci klient, bo z tego opy żyją. Dzisiaj przy 4gr MTR'ach dochód z nich jest marny.
Trzeba ~800 minut połączenia z innej sieci komórkowej, żeby dorównać opłacie za usługi, które akurat ja wnoszę, czyli 34PLN.
Tymczasem moje statystyki wyglądają za bieżący okres następująco:
- 450 minut wychodzących
- 200 min przychodzących z czego 150 z sieci macierzystej.
Procentowy i kwotowy udział zysku z MTRów sobie oblicz sam.

PS. Oczywiście ja się mogę mylić, bo nie dysponuję danymi 15 mln abonentów i nie jestem w stanie przeliczyć tego w skali operatora.

#721579  autor: hergar
 01 cze 2014, 13:15
Jeśli połączeń przychodzących do sieci będzie znacznie więcej niż obecnie, a połączeń wychodzących do innych będzie znacznie mniej, bo Play zwiększy pulę klientów, to sam przyznasz, że to ile będą płacić Ci klienci w Play nie będzie mieć takiego znaczenia, bo za to będą płacić inni operatorzy. Na obecną chwilę 35-40 zł miesięcznie za samą kartę za no limit plus 1-2 GB internetu to realna cena. Przy czym sam no limit to czysto marketingowe zagranie przy średnich połączeniach wychodzących na poziomie 300-400 minut miesięcznie.

Wracając do tematu nowej taryfy, załóżmy, że stawki są prawdziwe, nie ma żadnej opłaty abonamentowej lub jest symboliczna (5-10 zł), daje to realną cenę abonamentu ok 25-30, jeśli umowa będzie np. 3-5 lat to w dłuższej perspektywie nie opłaci się to sieci? Przede wszystkim będzie można przejąć klientów prepaid/mix płacących regularnie te 20-30 zł miesięcznie.

Na dzień dzisiejszy byłbym w stanie podpisać taką umowę na te kilka lat przy takich stawkach.

Mały OT, mam problem z wysłaniem pw. Mam info o tym, że wiadomość jest w wysyłanych wiadomościach, ale za żadną cholerę nie mogę jej wysłać. Jest ograniczenie liczby postów, czy daty rejestracji?

#721644  autor: andrzejgolota
 01 cze 2014, 17:03
@hergar

Zacząłbym od tego, że nie można w świetle prawa zawrzeć pierwszej umowy z nowym opem na dłużej niż 24msc.

Co do kształtowania oferty to też trochę odrywasz się od rzeczywistości, ale mniejsza o to. Temat służy przedstawianiu ofert przedłużeniowych Play i tego się trzymajmy o nowej ofercie Play można pogadać w specjalnym temacie.

#721777  autor: anita8503
 02 cze 2014, 11:52
Yahoou pisze:Ludzie, 2 czerwca Play ma zaprezentować nową ofertę. Podpisywanie dzisiaj aneksu do :-D umowy jest delikatnie mówiąc nieroztropne. Mają ponoć "zamieszać"... :-D
Zgadza się prawdziwa REWOLUCJA :mrgreen:
Nowa FORMUŁA MIX Elastyczna w Play
  • Strona 175 z 692
  • 1
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 692
  • 1
  • 173