Ruben pisze:(...)
To czy będzie to koszt 5pln czy 3pln w skali roku, to nie ma w zasadzie żadnego znaczenia, bo to znikoma różnica.
Jeżeli by nie miało znaczenia żadnego, to po co pytać o
najtańsze rozwiązanie?
Pytanie jest o
najtańsze, nie o średnio drogie, nie o trochę droższe niż najtańsze etc.
Emsi pisze:Virgin nie jest jedyną siecią z darmowym BOK. W Kluczu również darmowy kontakt (w 4 językach).
KA pisze:Także w Plusie mając no-limit w sieci można dzwonić za darmo do BOK, ale trzeba na numer 9-cio cyfrowy, o czym nie wszyscy wiedzą.
mvno-gsm_pl pisze:
Darmowy BOK ma Virgin Mobile, KLUCZ Mobile, Lebara Mobile.
Dlatego napisałem o VM, cytuję: "a w dodatku to jedna z niewielu, jeśli nie jedyna"
Nie jedyna i chwała tej reszcie i krzyż na drogę reszcie reszty.
Sahim pisze:(...) Przejście do innego operatora wiąże się z dodatkową papierologią i czekaniem na aktywację nowej karty (w przypadku Virgin trzeba wszystko załatwiać przez pocztę)(...)
Litości, temat ogarnął (fakt, przy mojej minimalnej pomocy) znajomy bezdomny (sic!) który przeszedł do VM, za pomocą poczty właśnie. Ma tą/tę dychę na wydatki związane z telekomunikacją i jest zadowolony z Virginów, wcześniej miał w W3 i za 10 zł sobie nie poużywał za wiele, musiał zabecalować więcej. Swoją drogą wszystko co trzeba zrobić, to wypełnić kilka pól na ich stronie, potem podpisać się w kilku miejscach na przysłanych blankietach i wrzucić je (plus ksero dowodu) do zaadresowanej i opłaconej już koperty, zakleić ją i tą/tę kopertę wrzucić do skrzynki, ale koniecznie jak będą przechodzić jakieś dwie dziewczynki, inaczej się nie liczy, to fakt, może być wyzwanie i trudność:)
Sahim pisze:(...) (...) dodatkowo mogą się pojawić jakieś nieprzewidziane trudności (któraś usługa nie uruchomi się albo uruchomi chociaż tego nie zamawialiśmy)(...)
Takie rzeczy tylko wiadomo gdzie, serio.
mvno-gsm_pl pisze:
(...)
Ja zaczynam podejrzewać, że są tu osoby, które otwarcie sympatyzują z poszczególnymi sieciami, gdyż wcale nie są tu podawane najtańsze rozwiązania

(...)
Jeśli o mnie chodzi, (takie hobby i nieraz potrzeba) to mam karty u większości opów, i polskich i zagranicznych i amerykańskich, licząc też mnvo (oczywiście że nie u wszystkich, nieraz z powodów światopoglądowych:), a nieraz choćby nawet z niewiedzy o istnieniu oferty:), omijam abonamenty i mixy, dlatego podejrzenie panów, że uwielbiam VM są bezpodstawne. Ten pan przyszedł z Orange firmowego i może iść gdzie chce (oczywiście o ile nie jest zobowiązany umową, bo o tym nie wspominał w sumie, ale to chyba oczywisty warunek zmiany operatora, albo ureguluje swoje zobowiązania płacąc umowną karę za odstąpienie od umowy przed terminem.)
Po prostu wg mnie (IMHO jak kto woli) do przedstawionego profilu użytku VM jest
najtańsze a o to pytał autor tematu. Jeżeli jest jeszcze tańsza oferta, sam chętnie poznam, bo mimo, że dla samego mnie VM nie jest ofertą ciekawą (nie licząc zapasowego lejka), to dla znajomego bezdomnego każda złotówka naprawdę stanowi różnicę.
pomożecie? do 60 minut rozmów miesięcznie (oczywiście bez numerów premium), kilka sms na różnosieciowe komórki, a i nieraz nawet żadnego + jakikolwiek internet w cenie <10 zł miesięcznie.
bez spiny, pozdrawiam