Może ktoś pomóc w wyborze?
G2 mini miałem okazję się bawić - niesamowite - pierwszy smartfon (wcześniej z samsunga chata korzystałem) a np "gorsze" pisanie na dotykowej klawiaturze w bajki można włożyć. pisze sie bajecznie 1 ręka wygodniej niż na sprzętowej qwerty sick! Nie lubie dużych telefonów a do tego modelu skłonił mnie duży wyświetlacz w małej obudowie.
Ale tak na szybko telefon będzie do:
- słuchania muzyki zazwyczaj przez bluetooth
- sporadyczne korzystanie z internetu/aplikacje (bankowośc itp nic wyszukanego)
- praktycznie zero gier
- zdjęcia notatek
- czasem coś w pdf/word przeczytać
- fotke jakiś ładnych nóg w autobusie strzelić
- żeby bateria tak z 2-3 dni potrzymała ( przy 3 godz słuchania muzyki/krótkiej rozmowie/kilku sms'ach/synchronizacja z mail i pogoda)
Tak naprawde nie widze między tymi telefonami dużej różnicy i gdzieś mnie kuje "co wybierzesz będzie dobrze" G2 mini najdroższy jest i niekoniecznie najlepszy. Nie zależy mi na super ppi - wyświetlacz wygląda ok nie potrzebuje obrazu tru mega ultra hd.
plusy mini to
a) wygląd (uwielbiam, chociaż L90 też ma fajną fakture z tyłu)
b) głośnik na dole a nie z tyłu obudowy. budzik będzie wyrywał mocniej niż zwykle
natomiast L90 ma dodatkowe przyciski funkcyjne co zwiększa ekran.
z drugiej strony nie mozna ich wtedy edytować jak to w G2 mini (np zamiast home mieć jakaś aplikacje)
to teraz kilka pytań jeszcze:
czy oba nie maja diody powiadomień (no bez jaj...)?
optyczna stabilizacja obrazu - w mini jest?
ekran - gorilla glass L90 jest a w mini?
i takie małe pytanie do androida: Przy regularnym odinstalowywaniu aplikacji i zbytnim nie zasmiecaniu systemu. Czy za 2 lata ten telefon ( o ile Android nie bedzie zaktualizowany do wymagania 8 rdzeniowych procków po 4 ramu w standardzie -.-) bedzie mulił czy jednak normalne korzystanie (z wyjatkiem nowych gir/apek) bedzie możliwe?
z góry dziękuje !
G2 mini miałem okazję się bawić - niesamowite - pierwszy smartfon (wcześniej z samsunga chata korzystałem) a np "gorsze" pisanie na dotykowej klawiaturze w bajki można włożyć. pisze sie bajecznie 1 ręka wygodniej niż na sprzętowej qwerty sick! Nie lubie dużych telefonów a do tego modelu skłonił mnie duży wyświetlacz w małej obudowie.
Ale tak na szybko telefon będzie do:
- słuchania muzyki zazwyczaj przez bluetooth
- sporadyczne korzystanie z internetu/aplikacje (bankowośc itp nic wyszukanego)
- praktycznie zero gier
- zdjęcia notatek
- czasem coś w pdf/word przeczytać
- fotke jakiś ładnych nóg w autobusie strzelić
- żeby bateria tak z 2-3 dni potrzymała ( przy 3 godz słuchania muzyki/krótkiej rozmowie/kilku sms'ach/synchronizacja z mail i pogoda)
Tak naprawde nie widze między tymi telefonami dużej różnicy i gdzieś mnie kuje "co wybierzesz będzie dobrze" G2 mini najdroższy jest i niekoniecznie najlepszy. Nie zależy mi na super ppi - wyświetlacz wygląda ok nie potrzebuje obrazu tru mega ultra hd.
plusy mini to
a) wygląd (uwielbiam, chociaż L90 też ma fajną fakture z tyłu)
b) głośnik na dole a nie z tyłu obudowy. budzik będzie wyrywał mocniej niż zwykle
natomiast L90 ma dodatkowe przyciski funkcyjne co zwiększa ekran.
z drugiej strony nie mozna ich wtedy edytować jak to w G2 mini (np zamiast home mieć jakaś aplikacje)
to teraz kilka pytań jeszcze:
czy oba nie maja diody powiadomień (no bez jaj...)?
optyczna stabilizacja obrazu - w mini jest?
ekran - gorilla glass L90 jest a w mini?
i takie małe pytanie do androida: Przy regularnym odinstalowywaniu aplikacji i zbytnim nie zasmiecaniu systemu. Czy za 2 lata ten telefon ( o ile Android nie bedzie zaktualizowany do wymagania 8 rdzeniowych procków po 4 ramu w standardzie -.-) bedzie mulił czy jednak normalne korzystanie (z wyjatkiem nowych gir/apek) bedzie możliwe?
z góry dziękuje !