Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
A co CC obchodzi twoje zdanie? 1 na 100 takich jak ty się zgodzi i podpisze umowędziadek186 pisze:Wiksa11,A cóż mnie to obchodzi? Kiedyś takie barany, jak ten który rozsyła ten spam, latały po mieście z perfumami i zaczepiali ludzi aż ich policjanci wypałowali i był spokój. Później jakiegoś mistrza olśniło i wymyślił ideę zewnętrznych CC - teraz są tego efekty. Zapewne podstawa wystarcza na "waciki" a resztę trzeba dorobić na prowizji i stąd ta desperacja.To jak Call Center ma pozyskiwać klientów?
Zgodę na taki marketing wyraża się uczestnicząc w jakimkolwiek konkursie. A potem ludzie się dziwią "skąd macie mój numer?!".vh pisze: Art. 172.
1. Zakazane jest używanie automatycznych systemów wywołujących dla celów marketingu bezpośredniego, chyba że abonent lub użytkownik końcowy uprzednio wyraził na to zgodę.
Art. 209.
1. Kto:
[...]
25) nie wypełnia obowiązków uzyskania zgody abonenta lub użytkownika końcowego, o których mowa w [...] art. 172-174,
- podlega karze pieniężnej.
Nie brałem udziału w żadnych "konkursach" (jeszcze nie upadłem na głowę), a dostałem spam od T-Mobile.Wiksa11 pisze:Zgodę na taki marketing wyraża się uczestnicząc w jakimkolwiek konkursie. A potem ludzie się dziwią "skąd macie mój numer?!".
Do mojego ojca Play przysłał smsa, ze przenoszą mu neum, który był w Plusie. Wszystko byłoby ok gdyby ktoś ten wniosek złożyłgardock pisze:No bez przesady że tak bezczelny. Orange i Play od razu dzwoni nie pytając w sms'ie
Ty nie wiesz, co się dzieje z telefonem w nocy!łazęga pisze: Dodam, że nikt nie dzwonił.
Oczywiście. "Poprosiłem" o udostępnienie rozmowy na podstawie której mi to włączono. Ja nawet nie potrafię znaleźć regulaminu do tej usługi. Pomoże mi ktoś? Może to jest jakaś usługa terminowa w dodatku?Markadiusz pisze:Ty nie wiesz, co się dzieje z telefonem w nocy!łazęga pisze: Dodam, że nikt nie dzwonił.
Ładne kwiatki. Poszła kolejna reklamacja jak rozumiem? Chętnie dowiem się, jak się to potoczy.
Twierdzą, iż to oni do mnie dzwonili i wyraziłem zgodę.Markadiusz pisze:Nie wiem, jaka to jest taryfa, ale sprawdź na iBOA, czy w ostatnich aktywnościach nie masz rekordu o połączeniu z biurem obsługi (mimo, że sam nie dzwoniłeś). Zrób zrzuty ekranu wszystkich aktywności z kilku dni przed i z 16 maja. To się może przydać.