• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 16 z 71
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 71

#716943  autor: spik3r
 13 maja 2014, 15:57
^up

a cos wiecej mozesz powiedziec ? ;)

#716944  autor: Eryk42
 13 maja 2014, 15:58
spik3r pisze:Witam.
Czy NJU jest bezpieczne i warto do niego przejsc ? : ) W ofercie innych nie ma tak dopasujacej sie do mnie oferty jak tu, a chcialbym miec pewnosc ze warto przejsc, bez stresow
Przerabiałem dokładnie to samo gdy chciałem przenieść numer. Bałem się trochę tego NJU bo naczytałem się opinii w sieci i wiadomo jak to jest. Ale po kilku miesiącach obecnie nie widzę lepszej oferty dla mnie. :wink:

#716966  autor: malinka1978
 13 maja 2014, 16:44
mam nie ustawione parametry mms w nnju a mam telefon z plusa.

[ Dodano: 2014-05-13, 16:45 ]
MMS
Nazwa konfiguracji: MMS nju mobile
APN (punkt dostępu): mms
Nazwa użytkownika: mms
Hasło: mms
Nośnik danych: GPRS
Uwierzytelnianie: normalne
Pobieranie: automatyczne
Serwer (strona główna): http://mms.njumobile.pl
Adres bramki IP: 192.168.6.104
Port IP: 9201
 UWAGA: w przypadku telefonów obsługujących protokół TCP/IP (wymagających podania adresu serwera Proxy i numeru portu Proxy) zamiast ustawień Adresu bramki IP i Portu IP należy zastosować następujące parametry:
Adres serwera Proxy: 192.168.6.104
Port Proxy: 8080

czy ja mam to wpisac? ze strony nju znalazlam

#716969  autor: KA
 13 maja 2014, 16:49
@spik3r: mam w najbliższym otoczeniu trzy numery nju (abo, czyli buzz), w tym dwa od maja 2013 żony i mamy, które obsługuję na co dzień. Wszystko w idealnym porządku, oferta nie do pobicia, ale...
jedna uwaga: sprawdź na jakimś starterze zasięg i jakość Orange, bo niestety wciąż kuleje w wielu znanych mi miejscach (pomimo modernizacji).
@malinka: a nie ma opcji, żeby wysłać ustawienia?
Ostatnio zmieniony 13 maja 2014, 16:52 przez KA, łącznie zmieniany 2 razy.

#716970  autor: Eryk42
 13 maja 2014, 16:50
Jaki model telefonu?

#716975  autor: malinka1978
 13 maja 2014, 16:57
poradzilam sobie w ustawieniach przy pomocy porviusa. zmienilam w ustawwieniach parametry mms poprzez strone nju i moglam odebrac mms.

#717620  autor: lakers67
 15 maja 2014, 17:34
Witam
Złożenie wniosków o przeniesienie dwóch numerów zajęło mi wczoraj kilka godzin !!
Nie wiem czy mieli jakieś problemy na stronie czy coś innego.
Wpisuje numer hasło wybieram operatora rodzaj usługi i zoonk !
Komunikat : nie możesz w tej chwili skorzystać z tej usługi możesz wybrać nowy numer
I tak kilkukrotnie. Wreszcie po paru godzinach udało się złożyć oba wnioski :)
Mam nadzieję że to dobrego złe początki :)

pzdr.
lakers67

#717838  autor: malinka1978
 16 maja 2014, 15:01
lakers trzeba myslec pozytywnie, o mniejszych rachunkach :wink:

#718755  autor: perun
 19 maja 2014, 22:45
Nowa promocja przy przejsciu do nju.
Wybrany magazyn na poł roku w prenumeracie :)

http://oferty.nju.pl/lubczasopisma/

Sam skorzystalem z promocji na darmowe paliwo na orlenie za 60zl, także wiem, że nju z promocjami przy przejsciu nie ściemnia.

#718858  autor: marson
 20 maja 2014, 12:25
Czy nju mobile wydaje karty micro sim? Być może kiedyś do nich przejdę ale mam telefon na microsim

#718866  autor: Emsi
 20 maja 2014, 12:46
Są standardowe SIM z możliwością wyłamania microSIM.

#719093  autor: Vero
 21 maja 2014, 13:38
Planuję kupić Nju abonament dla kogoś z rodziny w miejscowości w której nie mieszkam. Chciałbym przetestować zasięg Nju/Orange w tej miejscowości, a ponieważ mam w jednym z telefonów kartę Virgin, to jest pytanie czy ta karta będzie wystarczająca do testowania zasięgu Orange? Bo przecież oni działają na roamingu Orange. Czy test na karcie Virgin będzie miarodajny? Dodam, że w promieniu 50 km nie ma żadnego nadajnika Play.

Pierwsze testy już robiłem, wygląda nieźle, ale mam wątpliwości, bo telefon pokazuje na ekranie sieć Virgin bez roamingu, a w opcji wyszukiwania sieci pokazuje jako dostępne sieci tylko Play i Plus. Na innym telefonie pokazują się wszystkie cztery sieci.

Ponieważ nie ma tu nigdzie nadajnika Play, za to w odległości ok. 7 km jest maszt Orange, to zastanawiam się jak interpretować ten dobry wynik zasięgu Virgin? Skąd się wzięła sieć Play w tych okolicach? Czyżby Play miał roaming jeszcze z inną siecią, Plus, T-Mobile? Czy może tak to działa, że Orange w telefonie z kartą Virgin zawsze pokazuje się jako "Play"?

Jestem w kropce, nie wiem, czy ten niezły zasięg "Play" jaki pokazuje telefon, jest w istocie sygnałem z oddalonego o 7 km masztu Orange (a więc Nju działałoby dobrze), czy może jest to jakiś dziwny multi-roaming Playa z innej sieci?

.

#719095  autor: dwaeuro
 21 maja 2014, 13:45
A nie będzie najprościej kupić starter za 5 złotych? I być pewnym zasięgu?

Nowa Huta Wolne Miasto!

#719133  autor: Vero
 21 maja 2014, 16:05
Mam zacięcie naukowe :D
chcę wiedzieć jak to działa ;-)

#719173  autor: Ruben
 21 maja 2014, 19:29
Vero pisze:Chciałbym przetestować zasięg Nju/Orange w tej miejscowości, a ponieważ mam w jednym z telefonów kartę Virgin, to jest pytanie czy ta karta będzie wystarczająca do testowania zasięgu Orange? Bo przecież oni działają na roamingu Orange. Czy test na karcie Virgin będzie miarodajny?
Najbardziej miarodajny będzie test na karcie macierzystej.
Teoretycznie zasięg powinien być taki sam na karcie Virgin zalogowanej do Orange jak i na karcie Orange ale w praktyce bywa rożnie szczególnie poza miastami. Ja u siebie widzę różnice ponieważ karta Orange kiedy traci zasięg umts2100 przełącza się płynnie na umts900 podczas kiedy karty Play, Virgin szukają zasięgu i najczęściej zalogują się do GSM ale czasem potrafią zawiesić się na kilka godzin i trzeba ponownie wybrać ręcznie operatora. Dlatego uważam, że jeżeli chcesz zrobić miarodajny test, to karta macierzysta jest do tego najwłaściwsza.

#719207  autor: Vero
 21 maja 2014, 22:07
Ok, dzięki.
p.s. jak się daje "pomógł", bo nie widzę tego w regulaminie?

#719208  autor: KC-KARLOS
 21 maja 2014, 22:12
Vero, tylko autor tematu może skorzystać z tej funkcji - poniżej postu pomagającego.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#719228  autor: Vero
 22 maja 2014, 00:01
a to szkoda, chciałem dać Rubenowi, i wcześniej innym też, a nie mogłem znaleźć, teraz wiem dlaczego :|

[ Dodano: 2014-05-27, 10:09 ]
Wczoraj uzyskałem informację, że sieć Nju jest traktowana przez Orange tak samo jak sieć macierzysta. W związku z tym promocje Orange dotyczące np. bezpłatnego dzwonienia w sieci Orange dotyczą także numerów w sieci Nju.

Czy ktoś kto korzysta z Nju ma potwierdzone informacje, że to tak naprawdę działa, czyli, że osoby z Orange dzwoniące do was, faktycznie nic nie płacą, jeżeli mają w Orange darmowe rozmowy w sieci?

#720742  autor: molibden
 29 maja 2014, 09:02
Mam takie pytania dot przenosin. Jak już przeniosę numer do nju to co mam na starcie? Od razu stary numer czy tymczasowy i czy na tymczasowym jest juz ogranicznik (29zł do wszystkich za rozmowy) czy tam jest taryfa bez żadnych ograniczeń? I kiedy ten buzz się włącza wtedy?
Czy jak sie przeniosę do Nju to od razu moge włączyć komórkowe za 19zł czy to trzeba czekać jakiś czas? Chodzi o to że z tego co czytałem to niektórzy mówią że trzeba czekać do nastęnego rachunku czyli od następnego okresu rozliczeniowego by się to włączało

#720752  autor: Ruben
 29 maja 2014, 09:32
Vero pisze:osoby z Orange dzwoniące do was, faktycznie nic nie płacą, jeżeli mają w Orange darmowe rozmowy w sieci?
Tak, połączenia Orange=>nju są traktowane jako wewnątrzsieciowe.
molibden pisze:Czy jak sie przeniosę do Nju to od razu moge włączyć komórkowe za 19zł czy to trzeba czekać jakiś czas? Chodzi o to że z tego co czytałem to niektórzy mówią że trzeba czekać do nastęnego rachunku czyli od następnego okresu rozliczeniowego by się to włączało
Podział no limit na komórki 19pln i stacjonarne 10pln możesz wykonać we wniosku o przeniesienie numeru, na stronie nju więc jak numer będzie aktywny w nju, ten podział już aktywny.
Co to jest plan nju tymczasowy?
Plan nju tymczasowy to plan, który obowiązuje dla numeru tymczasowego. Numer tymczasowy otrzymasz od nas w momencie podpisania umowy na usługę nju z rachunkiem przy przenoszeniu numeru od innego operatora.

Plan nie obciąża Twojego budżetu dodatkowymi kosztami związanymi z podpisaną umową.

W tym planie za zrealizowane połączenia, SMS-y, MMS-y i transfer danych zapłacisz zgodnie z cennikiem usług w ofercie nju z rachunkiem, jednak w miesiącu nie więcej niż:
- 29 zł na rozmowy do wszystkich krajowych sieci komórkowych i stacjonarnych,
- 9 zł za SMS-y i MMS-y do wszystkich krajowych sieci komórkowych,
- 19 zł za dostęp do internetu (do 1 GB przy pełnej prędkości).

W planie nju tymczasowym:
nie jest naliczana opłata minimalna - jeżeli nie korzystasz, nie płacisz nic
nie włączysz usług dodatkowych i pakietów standardowo dostępnych w ofercie nju z rachunkiem np. "Halo Granie" czy "do komórkowych za 19zł".
Będziesz mógł z nich skorzystać dopiero po przeniesieniu numeru, lub po zmianie planu nju tymczasowy na nju buzz.
Docelowy plan, czyli nju buzz włączymy Ci w dniu przeniesienia numeru lub najpóźniej:
po 1 miesiącu, gdy przenosisz numer z oferty na kartę, lub
po 6 miesiącach w przypadku gdy przenosisz numer z oferty abonamentowej.
Możesz go też zmienić samodzielnie po zalogowaniu na portalu njumobile.pl
Aby to zrobić zaloguj się na portalu njumobile.pl i w zakładce moja oferta wybierz zmień. Po złożeniu zlecenia zmiana planu taryfowowego może trwać do 24 godzin - sprawdzaj status na portalu.
W wyznaczonym dniu przeniesienia numeru, przydzielony numer tymczasowy nju mobile zastąpimy Twoim numerem na którym również będzie aktywny plan nju buzz.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2014, 09:40 przez Ruben, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Strona 16 z 71
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 71
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16