• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 173 z 692
  • 1
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 692

#720310  autor: Rakle
 27 maja 2014, 15:53
dreapheus pisze:Ale można przecież złożyć wypowiedzenie z dniem końca umowy. Jest takie pole do zaznaczenia.
Pewnie tylko po co Tobie w takim razie lepsze warunki skoro wejdą w życie dopiero po skończeniu starych, no chyba że zależy Ci na nowym telefonie.

#720321  autor: paawlo
 27 maja 2014, 16:34
Mam pytanie dotyczące rezygnacji. Jakie dane są należy podać na wypowiedzeniu. Niestety nie mogę znaleźć umowy. Czy wystarczą dane klienta tj. pesel, nr dowodu. Czy rezygnacja musi być na "playowskim" formularzu czy mogę swój dokument stworzyć?
Dzięki za info.

#720322  autor: marcinza
 27 maja 2014, 16:38
Rakle pisze:
dreapheus pisze:Niedawno na stronie rzecznika play pojawiła się informacja o możliwości przedłużenia umowy 12 miesiecy przed jej końcem na stronie www.
Rzeczywiście jest taka opcja. Pomimo iż umowa kończy mi się w styczniu mogę ją już przedłużyć.
Teraz pytanie za 100pkt:
Czy składając teraz wypowiedzenie umowy mogę negocjować lepsze warunki od GU czy trzeba czekać do 3 miesięcy przed końcem umowy?
Problem w tym, że 12 miesięcy wcześniej możesz PRZEDŁUŻYĆ umowę bez jej wypowiadania. Jeśli teraz złożysz wypowiedzenie to jedyne co dostaniesz to kara za wcześniejsze rozwiązanie umowy.
i tu się kolego mylisz. Wystarczy złożyć wypowiedzenie z datą rozwiązania umowy na koniec obowiązywania z przejsciem na kartę.

Ja tak zrobiłem i dostałem BARDZO DOBRĄ PROPOZYCJĘ

#720326  autor: hergar
 27 maja 2014, 16:41
To i ja powtórzę swoją prośbę.

Sim w Play mam kilka lat, w październiku kończy mi się druga umowa abonamentowa tylko sim. W tej chwili są korzystne oferty w Orange z rabatem 30%. Abonament z Lumią 925 za 69 zł wychodzi ok 63 zł z bez limitu do wszystkich, sms/mms do tego 0 zł przez 3 miesiące, łącznie całkowity koszt umowy to ok 1400 zł.
Czy na tą chwilę jest szansa na uzyskanie podobnej oferty w Play? Mogę poczekać ale chętnie wymieniłbym telefon na nowy już teraz, ewentualnie jeśli oferta Tylko Sim byłaby atrakcyjna telefon mógłbym kupić poza umową.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że najpierw trzeba wypowiedzieć umowę, by coś konkretnego się pokazało. Wolałbym zostać w Play, cena abo bez limitu do wszystkich z sms/mms do 70 zł, telefon najchętniej Xperia Z1 Compact, ale rozważam też właśnie tą Lumię, więc na dzień dzisiejszy oferta Orange bardzo atrakcyjna.

#720367  autor: Yahoou
 27 maja 2014, 19:00
hergar pisze:To i ja powtórzę swoją prośbę.

Sim w Play mam kilka lat, w październiku kończy mi się druga umowa abonamentowa tylko sim. W tej chwili są korzystne oferty w Orange z rabatem 30%. Abonament z Lumią 925 za 69 zł wychodzi ok 63 zł z bez limitu do wszystkich, sms/mms do tego 0 zł przez 3 miesiące, łącznie całkowity koszt umowy to ok 1400 zł.
Czy na tą chwilę jest szansa na uzyskanie podobnej oferty w Play? Mogę poczekać ale chętnie wymieniłbym telefon na nowy już teraz, ewentualnie jeśli oferta Tylko Sim byłaby atrakcyjna telefon mógłbym kupić poza umową.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że najpierw trzeba wypowiedzieć umowę, by coś konkretnego się pokazało. Wolałbym zostać w Play, cena abo bez limitu do wszystkich z sms/mms do 70 zł, telefon najchętniej Xperia Z1 Compact, ale rozważam też właśnie tą Lumię, więc na dzień dzisiejszy oferta Orange bardzo atrakcyjna.
Jeśli chodzi ci o promocję z qrouponem , to 3 abonamenty za 0 zł nie są dostępne .Poczytaj warunki Grouponu

#720414  autor: andrzejgolota
 27 maja 2014, 21:30
@hergar

W Play masz abo 69 zł [no-limit sms bądź no limit stacjonarne, no limit komórki, 750 MB neta]:

Lumia 925: 219 zł

To jest max przy tym abo.

#720447  autor: Paweel
 28 maja 2014, 07:06
Paweel pisze:Doradźcie lub jeśli jest na forum konsultant play z Działu utrzymania to proszę o kontakt na PW.

umowa kończy się 09,06,2014
wypowiedzenie złożone.
na stanie dwa telefony i internet mobilny play online.

szukam czegoś na telefon z kończącą się umową.
to co mnie interesuje to:

umowa na 24 mies.
nielimitowane do play
nielimitowane do wszystkich sieci
nielimitowane smsy/mmsy do wszystkich
internet: 2GB

najchętniej abo Nowa FORMUŁA 4.0 UNLIMITED

telefon nexus 5

co i za ile? Jeśli ktoś wie to proszę o wpis.

ok, a za ile nexus 5 w taryfie j/w

#720449  autor: Valkiria
 28 maja 2014, 07:22
andrzejgolota pisze:...

W Play masz abo 69 zł [no-limit sms bądź no limit stacjonarne, no limit komórki, 750 MB neta]:

Lumia 925: 219 zł

To jest max przy tym abo.
Niestety, ale tutaj Orange bije ofertę Play i to zdecydowanie. Z grouponem za mniej (ok.61pln/mc) masz wszystko w kraju nielimitowane, stacjonarne, sms/mms, 2GB internetu z opcją do 5GB za dodatkowe 10pln/mc i te 400 minut/mc na przychodzące i wychodzące w UE. Do tego Lumia 925 za 69pln.

#720481  autor: Rakle
 28 maja 2014, 11:35
marcinza pisze:
i tu się kolego mylisz. Wystarczy złożyć wypowiedzenie z datą rozwiązania umowy na koniec obowiązywania z przejsciem na kartę.

Przepraszam ale gdzie ja napisałem, że nowa umowa będzie gorsza od starej ????

#720501  autor: Messik
 28 maja 2014, 13:13
marcinza pisze:
Rakle pisze:
dreapheus pisze:Niedawno na stronie rzecznika play pojawiła się informacja o możliwości przedłużenia umowy 12 miesiecy przed jej końcem na stronie www.
Rzeczywiście jest taka opcja. Pomimo iż umowa kończy mi się w styczniu mogę ją już przedłużyć.
Teraz pytanie za 100pkt:
Czy składając teraz wypowiedzenie umowy mogę negocjować lepsze warunki od GU czy trzeba czekać do 3 miesięcy przed końcem umowy?
Problem w tym, że 12 miesięcy wcześniej możesz PRZEDŁUŻYĆ umowę bez jej wypowiadania. Jeśli teraz złożysz wypowiedzenie to jedyne co dostaniesz to kara za wcześniejsze rozwiązanie umowy.

Ja wlasnie tez chcialbym sie dowiedziec cos wiecej o tej mozliwosci. Moj stary telefon ledwo zipie, wiec potrzebuje nowy-najlepiej LG G2. Obecnie place 75zl i w tej okolicy bym chcial zostac, glownie interesuje mnie internet (1-2GB) i smsy.

Wiec jak to wyglada z wypowiedzeniem? Umowa konczy mi sie w listopadzie, wiec jeszcze troche miesiecy jest, ale czy jak zloze juz teraz wypowiedzenie z koncem umowy z przejsciem na karte to GU przedstawi jakas ciekawa oferte w najblizszym czasie? Jesli nie to zostaje czekac te kilka miesiecy, albo kupic na allegro.

#720503  autor: Kryniczanin
 28 maja 2014, 13:20
Messik, W czerwcu możesz już dostać bardzo dobrą ofertę. Ja swoje co chciałem dostałem przy wypowiedzeniu wysłanym 5 miesięcy i 9 dni przed końcem umowy.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2014, 13:42 przez Kryniczanin, łącznie zmieniany 1 raz.

#720510  autor: Messik
 28 maja 2014, 13:34
Dziekuje bardzo za odpowiedz i to taka mila :)

Mam pytanko, jak zlozyc to wypowiedzenie, bo jakos w play24 nie widze tej opcji :/ Po zlozeniu wypowiedzenia oni zadzwonia czy sam mam ich meczyc?

#720514  autor: pakierhakierxd
 28 maja 2014, 13:39
Wypowiedzenie musisz wysłać listownie lub pójśc do salonu i tam powiedzieć że chcesz wypowiedzieć umowę oni dadzą ci coś do podpisania,tylko zaznacz aby z przejściem na kartę po skończeniu się umowy.
Kiedyś można było wysłać skan mailem i to przymowali ale teraz nie raz słyszę że chyba już nie ma takiej możliwości ale może ktoś tutaj ostatnio wysyłał.
Ofertę po wypowiedzeniu wyślą ci na Play24/czasem chyba listem/mogą też dzwonić pewnie.

#720515  autor: Kryniczanin
 28 maja 2014, 13:44
pakierhakierxd pisze:Ofertę po wypowiedzeniu wyślą ci na Play24/czasem chyba listem/mogą też dzwonić pewnie.
Na początek Play 24 i list ja czekałem na ofertę od piątku do środy. Dostałem co chciałem bez błagania na kolanach pierwsza ich oferta była moją wypatrzoną. Zadzwoniłem po godzinie na 790500500 zawarliśmy ustnie aneks i od następnego dnia miałem nowe warunki.

#720517  autor: pakierhakierxd
 28 maja 2014, 13:46
Jaką ofertę otrzymałeś :)

Widzieliścię ofertę Rbm ?

za 38zł można mieć no limit do wszystkich,no limit sms,2gb danych i umowa na czas nie określony :)

Szkoda że w Play nie można łatwo przejśc do Rbm!

Pozdrawiam :)

#720530  autor: Messik
 28 maja 2014, 15:01
Wypowiedznie poszlo mailem, zobaczymy co z tego bedzie.

EDIT:
Wypowiedzienie niby zarejestrowane w play24, czemak na jakies info :)

#720544  autor: mgc
 28 maja 2014, 15:41
Messik pisze:Wypowiedznie poszlo mailem, zobaczymy co z tego bedzie.

EDIT:
Wypowiedzienie niby zarejestrowane w play24, czemak na jakies info :)
Mailowe wypowiedzenia również są przyjmowane. Sam wysyłałem pod koniec kwietnia.

#720548  autor: dreapheus
 28 maja 2014, 15:58
Kryniczanin pisze:
pakierhakierxd pisze:Ofertę po wypowiedzeniu wyślą ci na Play24/czasem chyba listem/mogą też dzwonić pewnie.
Na początek Play 24 i list ja czekałem na ofertę od piątku do środy. Dostałem co chciałem bez błagania na kolanach pierwsza ich oferta była moją wypatrzoną. Zadzwoniłem po godzinie na 790500500 zawarliśmy ustnie aneks i od następnego dnia miałem nowe warunki.
Ta umowe na 15 miesiecy liczyli Ci od dnia konca aktualnej umowy czyli od września czy też od dnia następnego?

#720562  autor: pakierhakierxd
 28 maja 2014, 16:30
Umowa wchodzi w ciągu 10 dni.Najczęściej w 1-2 dni.Umowa idzie sobie tyle na ile ją podpisano + tyle ile zostało do końca umowy.
Przez takie rzeczy ja się oduczyłem wcześniej przedłużać umowy i przedłużam miesiąc przed końcem :)
Sam przedłużyłem ostatnio 4 mce przed końcem i potem tego żałowałem :D ,nie ma co się spieszyć.

Pozdrawiam :)
 #720567  autor: daro33
 28 maja 2014, 16:56
Witam. Mam obecnie Play Online dla firm 17Gb + 3 Gb za 27,5 netto, umowa kończy mi się z końcem lipca. Jaką obecnie mógłbym dostać umowę na przedłużenie?
  • Strona 173 z 692
  • 1
  • 171
  • 172
  • 173
  • 174
  • 175
  • 692
  • 1
  • 171
  • 172
  • 173