• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 9 z 111
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 111

#716249  autor: SomalijskiWluczega
 10 maja 2014, 14:49
mvno-gsm_pl pisze:W regulaminie White Mobile dotyczącym nowej oferty NO-LIMIT nie ma już mowy o stosunku połączeń przychodzących do wychodzących. Zapis został usunięty.

Nie tylko ofertą rozmów międzynarodowych wygrywają z większością. Pomijając Virgin (są tańsi) ze stawkami krajowymi (podstawowymi) Klucz może tylko konkurować NJU Mobile. Chyba nikt inny nie ma 19 gr min i 9 gr/SMS w naliczaniu SEKUNDOWYM.
Jeśli w white mobile został usunięty ten zapis to dobrze - z tym, że na kartę w taryfie 14 gr/min brutto dalej ździerają 2,46zł na 14 dni (i do wykorzystania max 1000 min na 14 dni) czyli miesięcznie koszt to dodatkowo około 5zł !!
Niby od 1 czerwca w taryfie 14gr dodają dodatkowo tanie rozmowy międzynarodowe 26gr/min brutto - ale jak pisałem wcześniej ta opłata 5zł miesięcznie psuje całą ofertę...

Co zaś tyczy się white mobile no limit - co z tego że nielimitowane rozmowy na pl komórki to 18 zł na 30 dni jak opłata aktywacyjna (w promocji) to 29zł (w nju 0zł przy wyborze e-faktury)
Do tego w white mobile no limit płacisz 18zł niezależnie czy wygadasz te 18 zł czy też nie - a w nju jak rozmawiasz mniej to płacisz mniej (nie mniej niż 9zł miesięcznie - ale 9zł to nie 18zł....). Pozdrawiam

PS - co do 19gr/min brutto to pierwszy był i jest mbank mobile. Do tego mbank mobile jako pierwszy też chyba (za to głowy już nie daje) bez dodatkowych opłat na stałe wprowadził (promocja do odwołania od 3-4 grudnia 2013 roku) stawkę za wykonywanie rozmów na terenie UE w roamingu 29gr/min brutto. Tutaj Klucz, Lycamobile.pl i Lebara.pl są daleko w tyle za mbank mobile....

#716251  autor: Flash999
 10 maja 2014, 15:10
Karlos20,
Dzięki za odpowiedź, sytuacja o której wspomniałem zdarzyła się dość dawno, pewnie mieli wtedy jeszcze starą platformę.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#716317  autor: JacekK
 10 maja 2014, 18:40
@ SomalijskiWluczega

Pisałem tylko o ofercie NO-LIMIT na abonament. Nie chciałbym jej porównywać do NJU. Jednak o jedno się pokuszę. W White Mobile w połączeniu z NO-LIMIT możesz zakupić telefon. Co prawda zwiększy to rachunek, jednak w NJU nie ma takiej możliwości.

NJU Mobile to unikatowy mechanizm. Jednak ja proponowałbym się cieszyć z istnienia oferty White Mobile. Dlaczego? To w pewnym stopniu motywacja dla Orange, żeby kontynuować promocję z rozdzieleniem komórek od stacjonarnych.

Co do Pre-Paid w White Mobile, nie trzeba płacić cyklicznej opłaty. Wówczas koszt minuty to 24 grosze, a to również mało w stosunku do wielu ofert, nie mówiąc już o ofertach Pre-Paid T-Mobile, Plusa, Play i Orange, gdzie w standardzie nadal pobierają 29 groszy.

[ Dodano: 2014-05-10, 18:47 ]
Co do oferty mBank to ceny połączeń zależą od zakupionego startera, czyż nie?

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.

#716333  autor: SomalijskiWluczega
 10 maja 2014, 19:39
mvno-gsm_pl pisze: Co do oferty mBank to ceny połączeń zależą od zakupionego startera, czyż nie?
Nie chciałbym wprowadzać w błąd ale chyba jest możliwość przejścia między taryfami tylko nie pamiętam już jak, bo od lat mam płaską stawkę (19gr/min brutto) teraz od grudnia 2013 roku dołożyli stawkę na rozmowy wychodzące 29gr/min brutto z UE - także jest nieźle..
Ostatnio zmieniony 10 maja 2014, 20:18 przez SomalijskiWluczega, łącznie zmieniany 1 raz.

#716339  autor: JacekK
 10 maja 2014, 20:00
Pewnie, że jest nieźle. Warto również dodać, że w tej taryfie dostaje się za darmo 50 MB/mc.

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.

#716347  autor: KC-KARLOS
 10 maja 2014, 20:22
Drodzy, tu jest temat o KLUCZ MOBILE! Trzymajcie się tematu :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#718898  autor: Klucz Mobile
 20 maja 2014, 14:58
Karlos20 pisze:
DanielR pisze: I co z tego, że jest to promocja?
Szczerze mówiąc to każda oferta jest "promocją"..
nasza oferta nie jest promocyjna, jest to oferta stala i prosta "jak but"

[ Dodano: 2014-05-20, 15:00 ]
mvno-gsm_pl pisze:uot;]Pamiętaj, że oferta krajowa KLUCZ Mobile nie jest promocją.
Ponawiam pytanie. Jakie konkretne składniki oferty sieci Klucz są ofertą cennikową, a jakie promocją. [/quote]

wszystkie skladniki naszej oferty sa oferta cennikowa. nie mamy zadnych ofert promocyjnych

[ Dodano: 2014-05-20, 15:02 ]
Karlos20 pisze: Dostępne pakiety w KLUCZ MOBILE są promocjami. Również pakiety minut wewnątrzsieciowych do doładowań.
.
nie są. jest to stala oferta. nigdzie nie uzywamy slowa "promocja"

www.klucz.net

https://www.facebook.com/KluczMobile

#718921  autor: Emsi
 20 maja 2014, 16:46
A jak wygląda sytuacja z obniżkami do poszczególnych krajów oraz zmian dot. pakietów transmisji danych?

#718935  autor: DanielR
 20 maja 2014, 17:24
Klucz Mobile pisze: nie są. jest to stala oferta. nigdzie nie uzywamy slowa "promocja"
Nigdzie też na Waszej oficjalnej stronie nie widnieją regulaminy tych "ofert stałych", a wiec nie dziw się naszej podejrzliwości. "Gwarancją" są jedynie Twoje słowa, a to niewiele. :wink:

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#719070  autor: Emsi
 21 maja 2014, 11:52
Obrazek

#719296  autor: Klucz Mobile
 22 maja 2014, 11:07
DanielR pisze:
Klucz Mobile pisze: nie są. jest to stala oferta. nigdzie nie uzywamy slowa "promocja"
Nigdzie też na Waszej oficjalnej stronie nie widnieją regulaminy tych "ofert stałych", a wiec nie dziw się naszej podejrzliwości. "Gwarancją" są jedynie Twoje słowa, a to niewiele. :wink:
na naszej stronie jest Regulamin, z którym można się zapoznać

www.klucz.net

https://www.facebook.com/KluczMobile

#719325  autor: soyo
 22 maja 2014, 12:16
Chcialem zapytac, jaki jest powod tego, ze waznosc wszystkich pakietow internetowych jest 30 dni, a nie jest to stopniowane, zwlaszcza dla duzych pakietow (1GB, 2GB, i wiecej jesli takowe sie pojawia)?

Jesli waznosc pakietu 500MB czy 1GB jest 30 dni, to nie powinna byc waznosc pakietu 2 razy wiekszego, 2 razy dluzsza?

#719327  autor: user_delete19
 22 maja 2014, 12:18
weź nie podpowiadaj, bo zrobią w drugą stronę i mniejsze pakiety będą ważne krócej, to byłoby głupie...

#719348  autor: soyo
 22 maja 2014, 12:59
No tak, bo jak JA nic nie powiem, to wtedy takiej zmiany zrobic nie mogliby...

Moje pytanie bylo jak najbardziej na miejscu. A jesli operator (jakikolwiek) wprowadza gorsze warunki, od tych, ktore byly, to zawsze musi sie liczyc, ze klienci poszukaja nowej sieci, a chyba wlascicielom klucz'a w tym momencie chodzi o zupelnie odwrotna tendencje (ergo, bardzo konkurencyjne warunki).

#719397  autor: kaspeed
 22 maja 2014, 15:14
Proponowany pakiet mnie rozczarował 30zł za 4gb wychodzi lebara ma 5gb za 35zł;) lepiej i taniej to samo drugi lycamobile choc ten kastruje predkosci,,,

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:

#719413  autor: DanielR
 22 maja 2014, 16:41
Klucz Mobile pisze: na naszej stronie jest Regulamin, z którym można się zapoznać
Być może źle szukałem i nie potrafię znaleźć. Tak więc czy mógłbyś tutaj podać linki konkretnie do np. regulaminu pakietów minut wewnątrzsieciowych do doładowań? Wówczas rozwiejesz ostatecznie moje i zapewne nie tylko moje wątpliwości. :)

PS Mam nadzieję, że rozumiesz, iż nie mówimy tutaj o tym ogólnym Regulaminie świadczenia przedpłaconych usług telekomunikacyjnych przez Klucz Telekomunikacja Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie?

Z sieci komórkowych korzystam począwszy od 2004 roku.
Aktualny numer:
Era Tak Tak -> Play Fresh / Play na Kartę (MNP) -> Virgin Mobile (MNP)

#721209  autor: macc
 30 maja 2014, 19:00
Wśród moich bliskich i znajomych jest sporo osób korzystających z Klucza za względu na połączenia zagraniczne

#721223  autor: SomalijskiWluczega
 30 maja 2014, 19:20
macc pisze:Wśród moich bliskich i znajomych jest sporo osób korzystających z Klucza za względu na połączenia zagraniczne
A ja z kartą klucz czekam na lepsze czasy a póki co wolę lebara.pl z roamingiem EEA 19gr/min brutto (naliczanie za pierwsze 30 sekund połączenia 10gr a potem naliczanie sekundowe jest, i za 1MB netu w roamingu też jest za 19gr), jak widać w roamingu klucz wychodzi drogo i nic nie wygląda na to by było taniej...

#721695  autor: Emsi
 01 cze 2014, 21:46
Taki eksperyment: Włożyłem dziś do telefonu SIM-kę, którą aktywowałem w grudniu. Numer nie był w ogóle doładowywany! Karta po chwili "wahania" zalogowała się do sieci, da się dzwonić, ważność konta do 27.06.

[ Dodano: 2014-06-04, 16:22 ]
facebook Klucz Mobile pisze:Witamy! Dostaliśmy informacje od naszych realizatorów że obniżka cen nastąpi dopiero 1 lipca. Pójdą w dół ceny do całej Unii, Stanów, Indii, Chin, Rosji, Ukrainy, Tajlandii, Hong Kongu, Malezji. Będą obniżone ceny na roaming. Na pakiety minutowe i internetowe trzeba będzie poczekać do końca lipca.
Do całej UE 0,15zł.

#722546  autor: krzyniu29
 04 cze 2014, 18:13
Mam pytanie do znawców tej sieci. Czy karty tej sieci działają w telefonach dual sim?Pytam bo karty Lycamobile nie chcą przynajmniej w moim galaxy s4 mini. Jak wygląda sprawa połączeń na numery Klucz działąjące w UE. Przykład,mam numer klucz w UK i dzwoni do mnie osoba z Polski ,która ma również numer w klucz PL . Czy jest szansa na darmowe rozmowy dla osoby z Polski a dla mnie darmowe odbieranie tych rozmów? Pozdr.

Dzięki. Krzysiek
  • Strona 9 z 111
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 111
  • 1
  • 7
  • 8