• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #718013  autor: niezdecydowana06
 17 maja 2014, 01:56
Ostatnio w play'u pojawiły się ciekawe oferty, a przynajmniej według mnie... mianowicie są nimi nokia lumia 630 i nokia lumia 625. Oba modele wydają się być stosunkowo ciekawymi propozycjami nokii. I tu też jes moje pytanie. Który telefon wydaję się "nowocześniejszy" i lepszy technicznie ? Sama nie potrafię tego określić ponieważ nie znam się na tego typu sprawach jak procesory itp. Napiszę więc moje pytania odnośnie tego tematu. A więc : jaka jest różnica w obu systemach na tych telefonach ? czy po aktualizacji 625 do windowsa 8.1 będzie on taki sam jak w 630 ? czy przedni aparat w 625 jest dobry czy przeciętny ? który telefon dysponuje lepszymi "młodzieżowymi" gadżetami i jest bardziej "bajerancki" dla nastolatki ? Bardzo proszę o opinie i dziękuję za poświęcony czas. Pozdrawiam :-)

#718015  autor: dwaeuro
 17 maja 2014, 07:31
Ogólnie telefony są do siebie bardzo zbliżone. Największym atutem jest 630 jest WP8.1 od startu, z drugiej strony na 625 można już go wgrać, a oficjalna aktualizacja będzie niedługo i da jej te same możliwości. Funkcje telefonów są bardzo podobne. Jak dla mnie starsza Lumia jest lepsza, gdyż posiada diodę led, LTE, większą baterię i ekran.
Co do przedniego aparatu to on nie będzie dobry, to zwykle VGA...
A w jakich cenach je masz? Może przedstaw jakiś cennik? I co rozumiesz, przez funkcje młodzieżowe?

Nowa Huta Wolne Miasto!

#718032  autor: niezdecydowana06
 17 maja 2014, 09:33
A więc w ofercie dla przedłużających umowę w abonamencie 29,99 nokia lumia 625 kosztuje 299 zł, natomiast 630 - 169 zł. Co do tamtych pytań, to chodziło mi na przykład o możliwość oglądania filmów ze stron internetowych n, kinoman itp. I tu moje pytanie czy telefony poradzą sobie z taką funkcją ? Czytałam również na innych forach że sklep windowsphone ma dużo mnie aplikacji niż sklep Android. Czy bardzo odczuwalna jest ta przepaść ? Czy nie ma się czym martwić że telefon nie spełni naszych oczekiwać? Czy posiadając tą kamerkę z przodu jest możliwość rozmowy na Skypie i czy nie dochodzi podczas rozmów do ścinania się telefonu ? Oraz za co odpowiada ta funkcja LTE ??? :)

#718062  autor: dwaeuro
 17 maja 2014, 11:24
1. Drogo!
2. Przy tych parametrach ciężko będzie. Po drugie przeglądarki poza BlackBerry, Symbianem i starymi Androidami nie obsługują Flasha, więc większość filmików na różnych stronach nie będzie działać.
3. Aplikacji jest już całkiem dużo. Raczej użytkownicy nie skarżą się na większe braki
4. Może nie spełnić, wtedy się go sprzedaje i kupuje coś lepszego, innego.
5. Tak mają i raczej działają sprawnie. Przycinki się zdarzają, ale w porównaniu do androida to niebo a ziemia.
6. LTE to możliwość obsługi szybszego internetu w telefonie. Moim zdaniem obecnie zbędna i niszcząca baterię.

Nowa Huta Wolne Miasto!

#718067  autor: KA
 17 maja 2014, 11:45
Dokładnie - LTE w telefonie to tak trochę "sztuka dla sztuki".

#718208  autor: dwaeuro
 17 maja 2014, 19:40
Może i wygrywa, ale czy Cię zadowoli...

Nowa Huta Wolne Miasto!

#718850  autor: Optek
 20 maja 2014, 12:08
Ja bym postawił na Nokię Lumię 625:
http://www.skapiec.pl/site/cat/200/comp/7788337
Mimo, że sam mam mieszane uczucia do tej marki niemniej wydaje się, że jest to dobry sprzęt - pewne zastrzeżenia można mieć do aparatu cyfrowego ponieważ nie jest zbyt dobry jak widać niemniej ma dość wytrzymałą baterię.
Na system jest już coraz więcej różnych aplikacji tak więc o to bym się nie martwił.