• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #717986  autor: ManiekOL
 16 maja 2014, 23:12
Może ktoś pomóc w wyborze?

G2 mini miałem okazję się bawić - niesamowite - pierwszy smartfon (wcześniej z samsunga chata korzystałem) a np "gorsze" pisanie na dotykowej klawiaturze w bajki można włożyć. pisze sie bajecznie 1 ręka wygodniej niż na sprzętowej qwerty sick! Nie lubie dużych telefonów a do tego modelu skłonił mnie duży wyświetlacz w małej obudowie.
Ale tak na szybko telefon będzie do:

- słuchania muzyki zazwyczaj przez bluetooth
- sporadyczne korzystanie z internetu/aplikacje (bankowośc itp nic wyszukanego)
- praktycznie zero gier
- zdjęcia notatek
- czasem coś w pdf/word przeczytać
- fotke jakiś ładnych nóg w autobusie strzelić
- żeby bateria tak z 2-3 dni potrzymała ( przy 3 godz słuchania muzyki/krótkiej rozmowie/kilku sms'ach/synchronizacja z mail i pogoda)

Tak naprawde nie widze między tymi telefonami dużej różnicy i gdzieś mnie kuje "co wybierzesz będzie dobrze" G2 mini najdroższy jest i niekoniecznie najlepszy. Nie zależy mi na super ppi - wyświetlacz wygląda ok nie potrzebuje obrazu tru mega ultra hd.

plusy mini to
a) wygląd (uwielbiam, chociaż L90 też ma fajną fakture z tyłu)
b) głośnik na dole a nie z tyłu obudowy. budzik będzie wyrywał mocniej niż zwykle

natomiast L90 ma dodatkowe przyciski funkcyjne co zwiększa ekran.
z drugiej strony nie mozna ich wtedy edytować jak to w G2 mini (np zamiast home mieć jakaś aplikacje)

to teraz kilka pytań jeszcze:

czy oba nie maja diody powiadomień (no bez jaj...)?
optyczna stabilizacja obrazu - w mini jest?
ekran - gorilla glass L90 jest a w mini?

i takie małe pytanie do androida: Przy regularnym odinstalowywaniu aplikacji i zbytnim nie zasmiecaniu systemu. Czy za 2 lata ten telefon ( o ile Android nie bedzie zaktualizowany do wymagania 8 rdzeniowych procków po 4 ramu w standardzie -.-) bedzie mulił czy jednak normalne korzystanie (z wyjatkiem nowych gir/apek) bedzie możliwe?

z góry dziękuje ! :)

#718977  autor: Doradca LG
 20 maja 2014, 20:34
Obydwa telefony są dobre, jeśli zależy Panu na bardzo wytrzymałej baterii to G2 mini na pewno Pana nie zawiedzie. Przy intensywnym użytkowaniu (internet itp.) potrafi wytrzymać kilka dni na jednym ładowaniu a przy tym, które Pan wymienił to na pewno te 2-3 dni wytrzyma.

#718979  autor: KA
 20 maja 2014, 20:38
ManiekOL, http://www.gsmarena.com/lg_g2_mini-6077.php
W obu jest gorilla, korzystaj zawsze z tego portalu, a będziesz znał całą prawdę!

#718999  autor: darek638
 20 maja 2014, 21:26
Co to za parametr Endurance rating?

Nigdy więcej Play.

#719007  autor: KA
 20 maja 2014, 22:03
darek638, "wytrzymałość baterii" stwierdzona po przeprowadzonym teście (rozmowy/net/video) - można kliknąć link i otwiera się test baterii.

#719054  autor: ManiekOL
 21 maja 2014, 10:36
Ok tutaj mysle w kwesti sprzętu juz nic się innego nie wymysli - a brak czujnika światła nie wydaje sie taki sły skoro w 2 ruchach można to mimo wszystko ustawić.

A korzystał może ktoś na nim z nawigacji (off-line/darmowej) pieszej?
tzn najczesciej jak do okreslonej ulicy i numeru domu dojść.

Czy lepiej zapomnieć i na google maps sie przestawić (i ile wtedy wyszukanie takiej trasy transferu +/- bierze?)

a ten port podczerwieni - no np sterowania wiatraka (z pilotem) to by mi działało ? :-D

#719113  autor: darek638
 21 maja 2014, 14:42
Czy Cortex-A7 z G2 nie jest słabszy od A9 z L9? Niby ma zegar wyższy i 4 rdzenie ale wolę się upewnić :mrgreen:

Nigdy więcej Play.

#720946  autor: rhub
 29 maja 2014, 20:54
W g2 mini jest gorilla glass, obydwa telefony fajne. Widziałam G2 na żywo i też mi bardzo się spodobała, mam w planach zakup w przyszłości tym bardziej, że obecnie pracuję na służbowej G2.

#721047  autor: ManiekOL
 30 maja 2014, 10:58
No a póki co dostaje jakiegoś starego Desire to mi się nie spieszy z zakupem. Chcoiaż znając życie zaraz znowu coś wyjdzie nowego i na to sie rzuce. Taki G3 mini fajny by był :D

#721052  autor: darase
 30 maja 2014, 11:21
Fajny jest G3, ciekaw jestem szybkości wykonywania zdjęć z tym laserem :)

eCoal i nie ma problemu :-)