• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 169 z 692
  • 1
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 692

#717451  autor: piatus
 15 maja 2014, 09:43
Witajcie,
Posiadam obecnie abonament w Play - Firma 25 tylko SIM (24,50 netto / 30,13 brutto). Umowa skończyła mi się w listopadzie 2013r. Jako, że nie było żadnej innej oferty godnej uwagi pozostałem przy tym co miałem (umowa przeszła na czas nieokreślony, czy jakoś tak). Pora spróbować coś zmienić.
Czy orientujecie się co obecnie można wywalczyć przedłużając umowę? Teraz mam 250 min do wszystkich, darmowe po Play i stacjonarne, 1GB internetu. W sumie wszystko mi pasuje, tylko teraz przydałoby się więcej minut (nie potrzebuję unlimitet). No ewentualnie zastanawiam się nad ofertą z telefonem, np. Moto G.
Jaka jest szansa, że składając wypowiedzenie odezwie się ktoś z Playa i zaproponuje coś sensowniejszego niż obecnie mają w ofercie. Konsultant w salonie zaproponował obniżenie czasu trwania umowy z 15 do 12 miesięcy dla abonamentu FORMUŁA 4.0 UNLIMITED dla Firm - tylko ta cena - z internetem ok. 55pln brutto.

Wszelkie informacje mile widziane ;)

Pozdrawiam,
piatus
 #717482  autor: tobik_d
 15 maja 2014, 12:03
Witam,
Czy przenoszac numer w abonamencie na osobe fizyczna jestem w stanie wynegocjowac lepsza oferte niz ta przedstawiona na stronie Playa?
jesli tak to jak to zrobic?

#717497  autor: solidburn
 15 maja 2014, 12:45
piatus pisze:Witajcie,
Posiadam obecnie abonament w Play - Firma 25 tylko SIM (24,50 netto / 30,13 brutto). Umowa skończyła mi się w listopadzie 2013r. Jako, że nie było żadnej innej oferty godnej uwagi pozostałem przy tym co miałem (umowa przeszła na czas nieokreślony, czy jakoś tak). Pora spróbować coś zmienić.
Czy orientujecie się co obecnie można wywalczyć przedłużając umowę? Teraz mam 250 min do wszystkich, darmowe po Play i stacjonarne, 1GB internetu. W sumie wszystko mi pasuje, tylko teraz przydałoby się więcej minut (nie potrzebuję unlimitet). No ewentualnie zastanawiam się nad ofertą z telefonem, np. Moto G.
Jaka jest szansa, że składając wypowiedzenie odezwie się ktoś z Playa i zaproponuje coś sensowniejszego niż obecnie mają w ofercie. Konsultant w salonie zaproponował obniżenie czasu trwania umowy z 15 do 12 miesięcy dla abonamentu FORMUŁA 4.0 UNLIMITED dla Firm - tylko ta cena - z internetem ok. 55pln brutto.

Wszelkie informacje mile widziane ;)

Pozdrawiam,
piatus

Parę tyg temu skończyła mi się Play - Firma 25 tylko SIM tylko brutto mam 24zl pakiet kwotowy czyli 300min /600sms/mms darmowe stacjonarne i play i 1GB neta nie składałem wypowiedzenia sami dzwonili dręczyli aż w końcu do tego co mam dodali mi extra 500MB neta i abonament został ten sam umowa 12 miesięcy

Płacisz 5zl więcej masz 50min mniej i do tego moje 500MB neta więc spokojnie mógłbyś wywalczyć sporo minut więcej

#717506  autor: Sławek
 15 maja 2014, 12:56
piokuk pisze:"Najbardziej irytujące jest to, że żeby mieć ofertę na 6 miesięcy z internetem, to muszę najpierw przenieść numer do kogoś i na następny dzień przenieść do play. Jakby nie mogli po prostu umożliwić przedłużenie na tych warunkach. Po raz tysięczny nowi klienci mają lepiej niż stali."

Czytasz w ogóle posty w tym wątku?

Ja bez trudu w zeszły piątek przedłużyłem umowę zamieniając dotychczasową Firmę 55 na Formułę Play Unlimited (umowa 6 miesięcy, darmowy LTE, 2 GB internetu miesięcznie).
Jakim sposobem? Ta oferta dostepna jest dla.przenoszacych numer z innej sieci lub dokupujacych druga oferte.

[ Dodano: 2014-05-15, 15:41 ]
A jednak! Przedluzylem wlasnie na 6 miesiecy. Pani sie poddala slyszac, ze inna umowa mnie nie interesuje :-)

#717591  autor: jeansu
 15 maja 2014, 16:17
Witam, mi zaproponowali przedłużenie niemal na starych warunkach + extra 500 MB internetu, tj.:

teraz mam FORMUŁA M na 12 miesięcy
Pakiet 143 minut do wszystkich sieci na zawsze
Pakiet 143 SMS/MMS do wszystkich sieci na zawsze
Pakiet Smartfon 500 MB

płacę 39 zł miesięcznie po uwzględnieniu ichniejszych rabatów i raczej nie chciałbym tej kwoty przekraczać, sumarycznie giga internetu też by wystarczyło.
Czy da się coś jeszcze wynegocjować?

#717635  autor: ZbujMadej
 15 maja 2014, 18:30
Dzisiaj przedłużyłem umowę w salonie, bez wypowiadania :
Miałem abonament - 24zł
No limit do Play
Darmowe sms do wszystkich sieci
400min na komórki lub stacjonarne

Jako bonus przedłużeniowy dostałem 500 MB transferu.

Umowa na 12 miesięcy bez telefonu.

#717836  autor: telegm
 16 maja 2014, 14:43
Cześć,

właśnie wypowiedziałam umowę Super FORMUŁA Internet MAX Tylko SIM (12) dla Abonentów i szukam oferty:
abo z telefonem, chętnie MOTO G.
nielimitowane połączenia+sms+stacjonarne (tak naprawdę to 400min +200sms)
750mb internetu powinno mi starczyć.

Na co mogę liczyć?

pozdrawiam

telegm

#717885  autor: paawlo
 16 maja 2014, 17:41
A jednak! Przedluzylem wlasnie na 6 miesiecy. Pani sie poddala slyszac, ze inna umowa mnie nie interesuje :-)
Czyli za 29,99 minuty no limit i 2 GB internetu. Takie rzeczy tylko w salonach?

#717943  autor: dsk121
 16 maja 2014, 20:52
KA pisze:Ale nie każdy wziąłby Orange, nawet za sporo mniej. W mojej lokalizacji (WARSZAWA-BIELANY) wybrałbym Play nawet za 3x drożej, o czym wielokrotnie pisałem. Play u mnie działa lepiej od Orange i Plusa, a porównywalnie z T-m.
Co wg Ciebie działa lepiej w Play???

Moim zdaniem play działa tragicznie w Warszawie, czeste braki sieci, zwiechy, sms nie dochodzą a predkość netu lte to czesto tylko nazwa:)
te kłopoty to nie wina telefonu zaznaczam.

#717983  autor: maleczki
 16 maja 2014, 22:53
Witam umowa kończy mi się 31 lipca. moje zużycie to play za darmo, do 300 minut do pozostałych sieci, nie wysyłam esów (bardzo rzadko), net do 750 MB. Telefon, który interesuje mnie to Moto G lub Nexus 5. Obecnie płacę 34 zł. Jakie szanse na dobrą ofertę. Jest tu jakiś konsultant?
Ostatnio zmieniony 17 maja 2014, 09:30 przez maleczki, łącznie zmieniany 1 raz.

#718029  autor: KA
 17 maja 2014, 09:19
dsk121, u mnie Play ma mocniejszy zasięg macierzysty i jest bardziej stabilny niż Orange (a już szczególnie po tzw. modernizacji), na różnych telefonach i na modemach 3G/LTE. Co do LTE, to jest przycięte do 15/5, ale zawsze o każdej porze pomiary pokazują to samo, jest stabilnie, a ta prędkość zupełnie wystarcza większości użytkowników. To nie zawody F1. W Plus i Orange internet co kilka minut pokazuje kompletnie odmienne wartości. Mam już od prawie 2 lat internet w Play (ogólnie mam tylko mobilny) i przez ten czas kilka dni (dosłownie 3-4) były problemy, po reklamacji usunięte, rabat przyznany. Zaznaczam, że tak jest w Wa-wie na Bielanach (Petofiego/Sokratesa/Wolumen).
Przez 2 lata miałem tel na zasięgu Play i oczywiście w kilku miejscach były problemy. Od stycznia mam w Plus i też już się zdarzyło (w 2 miejscach), że zasięgu nie miałem, choć ogólnie jakość połączeń jest wyższa. Żona ma nju, czyli Orange, więc naprawdę mam porównanie. Przy jednakowych finansowych ofertach wybrałbym w tej kolejności:
1. T-m
2. Play/Plus
X. Orange.

Informuję "miłośników" Orange, że to moje prywatne zdanie do którego wyrażenia mam prawo na forum dyskusyjnym i którego jak na razie nie zmienię. Obiecałem sobie, że z fanbojami jednej sieci (żadnej) w polemiki już żadne nie wchodzę (ciekawe, czy dotrzymam :-D :twisted: :mrgreen: ).

#718035  autor: Wiola_K
 17 maja 2014, 09:38
Ja jestem zadowolona z Playa. Sieci nie zamierzam zmieniać. Umowa mi się kończy w listopadzie. Jest jeszcze trochę czasu ale spodobał mi się Samsung Galaxy S III lte. Zużywam ok. 200 minut ze swojej formuły M. Ta taryfa najbardziej mi odpowiada. Czy do 60 max 70 zł. dostanę po wypowiedzeniu min.500 MB neta no limit sms/ mms no limit play i minuty do innych i stacjonarnych?

#718048  autor: dsk121
 17 maja 2014, 10:48
KA pisze:dsk121, u mnie Play ma mocniejszy zasięg macierzysty i jest bardziej stabilny niż Orange (a już szczególnie po tzw. modernizacji), na różnych telefonach i na modemach 3G/LTE. Co do LTE, to jest przycięte do 15/5, ale zawsze o każdej porze pomiary pokazują to samo, jest stabilnie, a ta prędkość zupełnie wystarcza większości użytkowników. To nie zawody F1. W Plus i Orange internet co kilka minut pokazuje kompletnie odmienne wartości. Mam już od prawie 2 lat internet w Play (ogólnie mam tylko mobilny) i przez ten czas kilka dni (dosłownie 3-4) były problemy, po reklamacji usunięte, rabat przyznany. Zaznaczam, że tak jest w Wa-wie na Bielanach (Petofiego/Sokratesa/Wolumen).
Przez 2 lata miałem tel na zasięgu Play i oczywiście w kilku miejscach były problemy. Od stycznia mam w Plus i też już się zdarzyło (w 2 miejscach), że zasięgu nie miałem, choć ogólnie jakość połączeń jest wyższa. Żona ma nju, czyli Orange, więc naprawdę mam porównanie. Przy jednakowych finansowych ofertach wybrałbym w tej kolejności:
1. T-m
2. Play/Plus
X. Orange.

Informuję "miłośników" Orange, że to moje prywatne zdanie do którego wyrażenia mam prawo na forum dyskusyjnym i którego jak na razie nie zmienię. Obiecałem sobie, że z fanbojami jednej sieci (żadnej) w polemiki już żadne nie wchodzę (ciekawe, czy dotrzymam :-D :twisted: :mrgreen: ).
:)napewno nie jestem fanem zadnego operatora:)
tel w orange mam od 15lat i nie narzekam (jedynie olewanie starych klientów mnie wkur@#$, ale prawdopodobnie dostanę dobra ofertę po wypowiedzeniku więc ok)

net moglimy LTE mam od początku kiedy plus go wprowadził.Urzywam modemu samsunga gt-b3800 i na nim osiągam conajmniej 25/20.
Na ipadzie lte uzyskuje natomiast 35/35 i wyżej!!!!

Od niedawna mogę też testować również lte orange i narazie jest o wiele gorzej.

#718059  autor: mariusz.dytko
 17 maja 2014, 11:12
Wiola_K pisze:Ja jestem zadowolona z Playa. Sieci nie zamierzam zmieniać. Umowa mi się kończy w listopadzie. Jest jeszcze trochę czasu ale spodobał mi się Samsung Galaxy S III lte. Zużywam ok. 200 minut ze swojej formuły M. Ta taryfa najbardziej mi odpowiada. Czy do 60 max 70 zł. dostanę po wypowiedzeniu min.500 MB neta no limit sms/ mms no limit play i minuty do innych i stacjonarnych?
Wiola
Zobacz już teraz może uda Ci się umowę przedłużyć po wypowiedzeniu.
Samsung galaxy SIII LTE jest jak najbardziej OK, ale coraz trudniej go dostać. Za 79 zł możesz dostać połączenia do wszystkich bez limitu - stacjonarne też- SMS/MMS, internet 2 GB. Telefon w dobrej cenie. Ja kupiłem za 1 zł.

Było - Nokia 1610 (1997r.), Nokia 5110, Nokia 3210, Nokia 3410, Nokia 6100, Nokia 6030, Nokia 6310i, SE K750i, SE K800i, Samsung Wave GT-S8500, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy SIII LTE, Meizu MX4. Jest Nokia 6310i, Xiaomi Redmi Note 4 (snapdragon).

#718063  autor: Wiola_K
 17 maja 2014, 11:27
Właśnie na razie go już nie ma w e shopie. Tę ofertę masz po wypowiedzeniu? Można dostać to samo ale mniej netu i dychę taniej?

#718113  autor: mariusz.dytko
 17 maja 2014, 13:33
Wiola
Ofertę dostałem w salonie, gdzie poszedłem złożyć wypowiedzenie. W sumie do tego nie doszło, pani kierownik mi dała taką ofertę.
Z drugim abonamentem już tak pięknie nie było i zĺożyĺem wypowiedzenie żeby dostać to co chciałem - abo bez telefonu.
W sumie trzeba tak czy tak negocjować, jak nie uda się w salonie to pisać wypowiedzenie i po jego zarejestrowaniu sprawę kontynuować.

Było - Nokia 1610 (1997r.), Nokia 5110, Nokia 3210, Nokia 3410, Nokia 6100, Nokia 6030, Nokia 6310i, SE K750i, SE K800i, Samsung Wave GT-S8500, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy SIII LTE, Meizu MX4. Jest Nokia 6310i, Xiaomi Redmi Note 4 (snapdragon).

#718122  autor: solidburn
 17 maja 2014, 13:50
dsk121 pisze:
net moglimy LTE mam od początku kiedy plus go wprowadził.Urzywam modemu samsunga gt-b3800 i na nim osiągam conajmniej 25/20.

Jaki sens mieć ferrari i paliwa na 20km ? co robicie na tym necie ze potrzebujecie kosmicznych prędkości a minimalnego volumenu transferu ?

Jeżeli mobile ma zastąpić stacjonarny to jedynie play z promocja 200GB cena/ilość/prędkość jak najbardziej ok reszta to wszystko to samo ale co do jakości siec GSM play jest bardzo słabo przynajmniej w stolicy ale nadrabiają cena wiec ta marna jakość za marne pieniądze jest do przyjęcia :)

#718147  autor: dsk121
 17 maja 2014, 16:13
solidburn pisze:
dsk121 pisze:

Jaki sens mieć ferrari i paliwa na 20km ? co robicie na tym necie ze potrzebujecie kosmicznych prędkości a minimalnego volumenu transferu ?

Jeżeli mobile ma zastąpić stacjonarny to jedynie play z promocja 200GB cena/ilość/prędkość jak najbardziej ok reszta to wszystko to samo ale co do jakości siec GSM play jest bardzo słabo przynajmniej w stolicy ale nadrabiają cena wiec ta marna jakość za marne pieniądze jest do przyjęcia :)
Czasem ma sie lte no limit na transfer wiec :)

Mi bardziej chodzi o mozliwosci dostawcy a nie sama predkosc.

#718209  autor: rogelio
 17 maja 2014, 19:42
Mam abonament w Play, który kończy mi się w październiku. Mam też bardzo fajny numer w Play na kartę. I chcę na jesień numer z abo przenieść na kartę, a ten fajny numer przenieść na abonament. Niestety wtedy muszę dopłacić 5 zł co miesiąc do abonamentu. Czy jest sposób aby to załatwić bez przenoszenia numeru do innej sieci? Czy mogę przenieść do innej sieci na kartę na kilka dni, czy to musi być NJU na kilka miesięcy?

#718215  autor: arturo777
 17 maja 2014, 20:07
W końcu udało mi się przedłużyć umowę:)

Byłem zainteresowany przedłużeniem w ofercie Europa unlimited.

Natomiast chciałem pakiet internetu 2gb w gu oferowali tylko 750 GB z dużą zniżka na telefon.

Jeden z kolegów na forum wspomniał o kodzie VIP który obniża abo o 20 zł.
Poszedłem do salonu play żeby spróbować wycyganic ten kod. W pierwszym salonie zero sukcesu. Facet oferował tylko standardowe oferty i stwierdził że kod VIP sieć wysyła tylko do wybranych klientów. Natomiast w kolejnym salonie przemiła bajeczka po kilku minutach negocjacji zaoferowała kod VIP ze zniżka 20 zł na abo;) Musiałem zgodzić się na wzięcie 2 oferty abonamentu z ta nowa taryfa na 6 miesięcy z 2 GB internetu za 10 zł. Razem za ta umowę wyjdzie 70 zł za 6 miesięcy.

Dostałem abo VIP Europa unlimited za 79,99 z 2gb internetu i galaxy S4 za 756 zł.(cena telefonu zależała od wybranej kwoty abonamentu np w abo za 129,99 (-20 zl) czyli 109,99 S4 był za 199 zł.

Generalnie oferta z gu z tym samym telefonem wyszłaby o 200 zł taniej za 24 miesiące abonamenty plus cena telefonu natomiast w tej ofercie był dostępny tylko internet 750 MB.
  • Strona 169 z 692
  • 1
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 692
  • 1
  • 167
  • 168
  • 169