- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Jestem po rozmowie z DUK. Również nie było problemu z uzyskaniem taryfy OMG 29.90 + internet 1GB (10zł). Dziękuje wszystkim za pomoc !
Chce przedłużyć umowę ale to co mi proponują jest śmieszne, dlatego chce Was się zapytać czy sa jakieś promocje na taryfy OMG (gdyż tam sa minuty do wszystkich komórki/stacjonarne wymienne na sms-y) na razie nie chcą mi nic innego zaoferować jak taryfy LTE a wiem ze sa dostępne jeszcze taryfy OMG, tylko szukam jakiegoś regulaminu aby mieć czarno na białym. Oferta jaka mnie interesuje to bez telefonu w granicach 200min, obecnie płace 19,90 za 180min ale kończy mi się za parę dni.
grzegorz1982, taryfy OMG dla nowych klientów nie są dostępne ale przedłużający umowę mogą je otrzymać. Jest jednak jeden warunek, który przypominany tutaj jest niemal na każdej stronie, niezbędne jest złożenie wypowiedzenia.
Wtedy w ofercie bez telefonu, po złożeniu wypowiedzenia możesz otrzymać jedną z taryf OMG z rabatem 50%:
Nie powołuj się na żaden regulamin, bo to nie ma sensu. Warunkiem jest zarejestrowane w systemie wypowiedzenie umowy.
Umowa jest na 12m-cy i należy pamiętać żeby po 10-11 miesiącach znowu złozyć wypowiedzenie, bo rabat 50% jest przyznany na okres 12m-cy. Wyjątkiem jest oferta no limit, w której po wygaśnięciu umowy warunki pozostają niezmienione.
Wtedy w ofercie bez telefonu, po złożeniu wypowiedzenia możesz otrzymać jedną z taryf OMG z rabatem 50%:
Kod: Zaznacz cały
Jeżeli zależy Ci na czasie, to złóż wypowiedzenie czym prędzej i czekaj na kontakt z DUK. Nie mów, że na forum wyczytałeś o tym tylko, że na takich warunkach chętnie przedłużyłbyś umowę. Możesz powołać się na znajomego, który właśnie otrzymał taką ofertę.- 10pln; 180min do wszystkich wymienne na SMSy
- 15pln; 340min do wszystkich wymienne na SMSy
- 20pln: 550 min do wszystkich wymienne na SMSy, nielimitowane do Plusa (przez 6m-cy gratis, później 10pln/m-c)
- 30pln; 1000 min do wszystkich wymienne na SMSy, nielimitowane do Plusa przez cały okres umowy
- no limit komórki + SMSy 29 pln, stacjonarki (7pln)
Nie powołuj się na żaden regulamin, bo to nie ma sensu. Warunkiem jest zarejestrowane w systemie wypowiedzenie umowy.
Umowa jest na 12m-cy i należy pamiętać żeby po 10-11 miesiącach znowu złozyć wypowiedzenie, bo rabat 50% jest przyznany na okres 12m-cy. Wyjątkiem jest oferta no limit, w której po wygaśnięciu umowy warunki pozostają niezmienione.
Ruben, Dzięki za podpowiedz, tak tez uczynnie.
Bo chyba z taryfami LTE nie ma nic w cenach takich jak z OMG z minutami do wszystkich łącznie z stacjonarnymi.
Bo chyba z taryfami LTE nie ma nic w cenach takich jak z OMG z minutami do wszystkich łącznie z stacjonarnymi.
I MMSy- takżeRuben pisze:Kod: Zaznacz cały.- no limit komórki + SMSy 29 pln, stacjonarki (7pln)

Przy pisaniu wypowiedzenia jak chce przenieś numer na kartę musze to jakoś zaznaczyć ? Czy wystarczy ze w punkcie obsługi powiem ze chce przenieś numer na kartę ?
nic nie musisz pisać, idź do salonu powiedzże chcesz złożyć wypowiedzenie z przejściem na kartę, nie zapomnij zaznaczyć że wypowiedzenie ma obowiązywać wraz z zakończeniem okresu na jaki zawarłeś umowę. Konsultant wydrukuje gotowe wypowiedzenie Ty tylko podpiszesz i dostaniesz kopię. Pozostaje Ci tylko zamknąć drzwi do salonu i czekać na telefon z dobrą ofertą. pozdrawiam.
Boro99
Więc tak ostatecznie zdecydowałem się na pakiet 30GB za 44,95złbrutto - i umowa cały czas jest na czas nieokreślony z 1miesięcznym wypowiedzeniem.
Jakby ktoś dostał lepszą ofertę jak poniżej - to piszcie. DUK twierdził ze to max upustów przez najbliższe pół roku ma sie to nie zmieniac ):
Dzisaij telefon z DUK:
- 44zł pakiet 30GB, nocki 50GB+przegladanie www + nielimitowana ipla)
- 34zł pakiet 25GB, nocki 50GB+przegladanie stron www
Więc tak ostatecznie zdecydowałem się na pakiet 30GB za 44,95złbrutto - i umowa cały czas jest na czas nieokreślony z 1miesięcznym wypowiedzeniem.
Jakby ktoś dostał lepszą ofertę jak poniżej - to piszcie. DUK twierdził ze to max upustów przez najbliższe pół roku ma sie to nie zmieniac ):
Dzisaij telefon z DUK:
darq87 pisze:Boro99
Dzisaij telefon z DUK:
Do mnie dzwonił wczoraj gość i mam identyczne oferty i też wybrałam pakiet za 44,95zł. I wielkie dzięki wszystkim, którzy mi pomogli

darq87 pisze:Boro99
Dzisaij telefon z DUK:
Jaką masz wersję regulaminu (u mnie z 10 kwietnia)? Drugie pytanie to czy masz Kasperskiego?
p.s. w mojej wersji ipla też jest beż limitu, ale pakiet iplamix poniżej taryfy 30gb płatny (dla mnie bez różnicy, bo i tak nie korzystam).
Czym się różni ta pierwsza opcja po wypowiedzeniu bo przed wypowiedzeniem jest też opcja 29 nie limitowaneVero pisze:Jestem po telefonie z DUK (uprzednio złożone wypowiedzenie):
I opcja:
- 29 zł za no limit na komórkowe,
- 7 zł za no limit na stacjonarne.
( nie pytałem o internet i smsy, bo mnie nie interesują).
II opcja (ale po moim konkretnym zapytaniu), taryfa OMG -50%:
- 19,95 zł za 550 minut do wszystkich, wymienne na sms/mms,
- przez 6 miesięcy no limit do Plusa za darmo,
- 10 zł za no limit do Plusa po upływie 6 miesięcy,
lub
- 5 zł za no limit do 5-ciu numerów w Plusie,
- umowa na 12 miesięcy.
I opcja po wypowiedzeniu jest na 15mies (kiedyś) lub 18mies (od pewnego czasu), normalnie na 24mies.
II opcja zawiera jeszcze 300MB internetu na 2mies za darmo, później za 7zł lub można włączyć korzystniejszy pakiet (np. 500MB za 9zł lub 1GB za 15zł).
Sam mam tę II opcję i jak dla mnie to praktycznie no-limit, a zawiera wszystko, bo także stacjonarne i mmsy. Jedyny jej minus to fakt, że po 12mies promocja się kończy i płaci się pełną kwotę (czyli prawie 40zł, nie 19,95). Jednak miesiąc przed można wypowiedzieć i czekać na dobrą propozycję.
II opcja zawiera jeszcze 300MB internetu na 2mies za darmo, później za 7zł lub można włączyć korzystniejszy pakiet (np. 500MB za 9zł lub 1GB za 15zł).
Sam mam tę II opcję i jak dla mnie to praktycznie no-limit, a zawiera wszystko, bo także stacjonarne i mmsy. Jedyny jej minus to fakt, że po 12mies promocja się kończy i płaci się pełną kwotę (czyli prawie 40zł, nie 19,95). Jednak miesiąc przed można wypowiedzieć i czekać na dobrą propozycję.
Czy ktoś może orientuje się kiedy zmieniają się ceny na sklepie internetowym w Plusie?
Umowy dwie kończą mi się (1- maj,2- pazdziernik) i mam już oferty ale są liche....Minut styka mi z 200 ale abo max 40 zł ...chcę zostać w Plusie.
Widzę że oferujecie wypowiedzenia i umowy bez telefonu.
Ale załóżmy że chcę U NICH brać telefon na jeden numer na drugi nie..więc czy targowanie się za Kazama 5 który w ofercie 39.99 zł kosztuje około 219 zł na 1 zł dało by radę? Jak myślicie? Lub Nokie 520 w podobnej cenie..??
Mam telefon ale zwyklak Samsung 357...nie powiem że potrzebuje na gwałt ale może może...
Oczywiście jeśli nie da się lub powiecie że te dwa telefonu to klopsy zostanę przy 19.99 zł i 220 minutach jakie mi oferują bez telefonu..
Umowy dwie kończą mi się (1- maj,2- pazdziernik) i mam już oferty ale są liche....Minut styka mi z 200 ale abo max 40 zł ...chcę zostać w Plusie.
Widzę że oferujecie wypowiedzenia i umowy bez telefonu.
Ale załóżmy że chcę U NICH brać telefon na jeden numer na drugi nie..więc czy targowanie się za Kazama 5 który w ofercie 39.99 zł kosztuje około 219 zł na 1 zł dało by radę? Jak myślicie? Lub Nokie 520 w podobnej cenie..??
Mam telefon ale zwyklak Samsung 357...nie powiem że potrzebuje na gwałt ale może może...
Oczywiście jeśli nie da się lub powiecie że te dwa telefonu to klopsy zostanę przy 19.99 zł i 220 minutach jakie mi oferują bez telefonu..
Nie wiem jak się mają sprawy z negocjowaniem ceny telefonu, bo osobiście tego nie robiłem, ale jeżeli rozważasz opcję pozostania przy kwocie 19,99 zł to natychmiast składaj wypowiedzenie i przystępuj do negocjowania z Plusem. Przecież za 19,95 zł możesz mieć w Plusie 550 minut do wszystkich, a jeżeli nawet "200 minut ci styka", to możesz to mieć jeszcze taniej: za 15 zł dostaniesz po wypowiedzeniu 340 minut. Więc chyba godzenie się na 200 min. za 19,99 zł jest trochę bez sensu.lodyga pisze:Oczywiście jeśli nie da się lub powiecie że te dwa telefonu to klopsy zostanę przy 19.99 zł i 220 minutach jakie mi oferują bez telefonu..
chciałem wszystkim podziękować za podpowiedzi, w końcu dostałem to co chciałem.
Korzystając z okazji jak bym chciał przenieś drugi numer z karty na abonament czy tez mogę liczyć na taka bądź zbliżoną ofertę ?
Korzystając z okazji jak bym chciał przenieś drugi numer z karty na abonament czy tez mogę liczyć na taka bądź zbliżoną ofertę ?