• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 48 z 136
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 136

#716614  autor: manyaky
 11 maja 2014, 23:15
Przy tym użyciu (no limit voice, sms, 700MB) powinieneś zapłacić max. 35 złotych (bez stacjonarnych).

Fajna alternatywa - Formuła S 2GB za 9,99zł (promo) na 6 miesięcy z dodatkowym pakietem no-limit sms, 200 minut oraz darmowe w sieci - łącznie 35zł.

//edit1 opcja Karlosa jest b. odpowiednia, polecam

//edit2 - ewentualnie Mobile Vikings, doładowanie 30zł - dostajesz 2GB i 2000 sms - resztę wydajesz na rozmowy po 0,19gr = 158 minut

//dodałem specjalnie złotówkę, żeby dobić do granicy autora i zyskać parę minut :wink: ale fakt - możesz wydać 29zł - jak doładujesz za mniej to stawka za minutę się zwiększy
Ostatnio zmieniony 11 maja 2014, 23:22 przez manyaky, łącznie zmieniany 1 raz.

#716617  autor: KC-KARLOS
 11 maja 2014, 23:21
manyaky pisze:30zł
29 zł. Minus oferty - nieopłacalne częste doładowania I LIMITY SMS/MB.

W Formule 4w1, usługa sama się odnawia, co ciekawe, można utrzymując usługę kumulować niewykorzystane MB :)

Jeszcze jedno: przy opcji rozliczania 9 gr/min i połączeniu pakietów:
> 10 za 5
> 15% więcej na promocyjne
> pozostałe 4 zł na koncie głównym, wychodzi łącznie 18,50 zł do wygadania, co daje dokładnie ok. 205,5 minuty :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#716619  autor: evolucja
 11 maja 2014, 23:32
Dobrze rozumiem, że wystarczy doładowanie za 21zł aby utrzymać internet&smsy i ważność konta?
Jeśli tak to jutro lecę do Play i składam wniosek.
+ widzę jeszcze bonusik 60zł na 90dni przy przeniesieniu? :-)

Jak mam w nju okres rozliczeniowy do 18 maja to mogę uciec 17, czy jest jeszcze miesięczny okres wypowiedzenia?

#716621  autor: KC-KARLOS
 11 maja 2014, 23:37
evolucja, zgadza się :)
Jeśli po odpaleniu startera od zakończenia przeniesienia numeru doładujesz go za 5 zł i otrzymasz łącznie 64 zł na promocyjnym, zmieniasz taryfę kodem *163*10#, wtedy ładujesz nawet za 21 zł konto, odpalasz multipakiet 4w1 kodem *111*403*1#, wtedy otrzymujesz te 4 opcje + za te ponad 60 zł na promocyjnym, ważne max 90 dni, możesz wygadać ponad 700 minut!!!! Pod warunkiem, że utrzymasz usługę.

W nju jest okres 1-miesięczny wypowiedzenia, lecz możesz spróbować przenieść numer już w 1 dzień. Kar nju nie naliczy, ale wystawi Ci ostatnią fakturę.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#716622  autor: janekt
 11 maja 2014, 23:46
Pewnie nic z tego nie będzie, ale można spróbować coś takiego:
-nielimitowane SMS-y do wszystkich sieci
-internet 1 GB za 10 zł z lejkiem
-120 minut do wszystkich sieci i na stacjonarne za 15 zł lub 150 minut za 20 zł
25 lub 30 złotych miesięcznie, T-Mobile na kartę. Pakiety automatycznie się odnawiają.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2014, 23:50 przez janekt, łącznie zmieniany 1 raz.

JanekT

#716623  autor: manyaky
 11 maja 2014, 23:49
evolucja, daj proszę znać, jaką będziesz miał ważność środków promocyjnych po otrzymaniu bonusa oraz zmianie taryfy.

#716629  autor: KC-KARLOS
 12 maja 2014, 05:10
manyaky, nawet po zmianie taryfy kasa promocyjna musi mieć ważność do 90 dni - jeśli będzie inaczej, wystarczy napisać na Play24.
janekt, opcja jak najbardziej pasuje w T-Mobile Frii, lecz pakiety nie sumują się, no i ważność konta jest trochę kiepska - nie umywa się do ważności w Formule Play na kartę (już od 5 zł jest aż 50 dni). Po prostu Play oferuje elastyczność w kwotach doładowań.
T-Mobile daje +20% więcej na wszystko za zasilenie, ale wymagane jest posiadanie konta w danwnym Alior Sync (T-Mobile Usługi Bankowe) i zasilenie konta poprzez ich bankowość internetową.
w Play dostajemy bonus już od 5 zł, korzystając jedynie z fikcyjnego konta na Facebooku (facebook.com/play)

#716643  autor: JacekK
 12 maja 2014, 09:30
Mobile Vikings (karta) - 29 zł miesięcznie:

- 2000 SMS-ów do wszystkich sieci
- 2 GB internetu
- 152 minuty do wszystkich sieci (przeliczenie 29 zł/0,19)

Red Bull Mobile (karta) - 30 zł miesięcznie:

- nielimitowane SMS-y do wszystkich sieci
- 1 GB internetu
- nielimitowany i darmowy LTE
- darmowy YouTube i Świat Red Bull'a
dodatkowo możliwość zakupu pakietu 66 minut do wszystkich sieci za 11 zł każdy.

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.

#716654  autor: janekt
 12 maja 2014, 11:20
Karlos20 pisze:janekt, opcja jak najbardziej pasuje w T-Mobile Frii, lecz pakiety nie sumują się, no i ważność konta jest trochę kiepska - nie umywa się do ważności w Formule Play na kartę (już od 5 zł jest aż 50 dni). Po prostu Play oferuje elastyczność w kwotach doładowań.
To prawda, doładowując za 5 złotych mamy ważne konto na wychodzące na 50 dni. I tak jest aż do 99 zł, od 100- 150 dni. Plus tej oferty, nie przeczę.
Natomiast, w T-Mobile doładowując konto przez internet na przykład za 100 złotych mamy 4 miesiące na wychodzące plus ekstra pakiet 15 minut wymiennych na 60 SMSów do T-Mobile i na stacjonarne.
Można jeszcze skorzystać z opcji 2x więcej po każdym doładowaniu. Jeżeli doładujemy za 25 złotych, to dostajemy gratis 25 złotych za darmo do wykorzystania przez 3 tygodnie. Gdyby wziąć pod uwagę to, co napisałem (25 zł/mies, 120 minut, 1 GB, no limit SMS), mamy de facto nie 120 minut, a 206. ;-)
Co do pakietów- nie wiedziałem, że się nie sumują. Mea culpa :roll:

JanekT

#716664  autor: piotrek.buba
 12 maja 2014, 12:02
Dziękuję za pierwszą sugestię. ;)

#716672  autor: usiu128
 12 maja 2014, 13:00
Play na pewno nie przebije T-Mobile pod względem zasięgu, jakości rozmów i obsługi klienta.

#716683  autor: malinka1978
 12 maja 2014, 13:42
Zaznacze ze jakosc polaczen w Play znacznie sie pogorszyla, a są zrywy i zanikanie rozmowy podczas polaczenia

#716832  autor: KC-KARLOS
 12 maja 2014, 23:57
janekt pisze:100 złotych mamy 4 miesiące na wychodzące plus ekstra pakiet 15 minut wymiennych na 60 SMSów do T-Mobile i na stacjonarne.
W taryfie Frii 100 zl daje tylko 100 dni wychodzących - bez dodatkowych minut do T-Mobile i stacjonarnych. To, co przytoczyłeś, dotyczy taryf: Nowy Tak Tak, Happy i HOT.
janekt pisze:Można jeszcze skorzystać z opcji 2x więcej po każdym doładowaniu.
Nie myl taryf: we Frii nie występują udogodnienia z poprzednich taryf.
malinka1978 pisze:Zaznacze ze jakosc polaczen w Play znacznie sie pogorszyla, a są zrywy i zanikanie rozmowy podczas polaczenia
Roaming krajowy powinien wyeliminować takie kłopoty (np. na T-Mobile).
Ja nie mam żadnych takich zdarzeń.
mvno-gsm_pl pisze:Red Bull Mobile (karta) - 30 zł miesięcznie:

- nielimitowane SMS-y do wszystkich sieci
- 1 GB internetu
- nielimitowany i darmowy LTE
- darmowy YouTube i Świat Red Bull'a
dodatkowo możliwość zakupu pakietu 66 minut do wszystkich sieci za 11 zł każdy.
RBM nieopłacalny. Powody:
> nielimitowane SMSy trzeba PRZED zasileniem włączyć kodem
> 1 GB jest ważny 30 dni - jak konto główne
> no-limit LTE owszem, lecz trzeba mieć zasięg, 30 zł na koncie (depozyt nie będzie pobrany z konta) oraz odpowiednie urządzenie
> PROMOCJA Z "DARMOWYM" YOUTUBE JEST ODWOŁANA. YT nie był darmowy, jest rozliczany z MB promocyjnych
> 66 minut za 11 zł można kupić tylko RAZ w miesiącu.

Wniosek prosty: kolejny punkt na korzyść FORMUŁY PLAY NA KARTĘ z pakietem 4w1.
Po prostu jest prościej i nie jest zawile, jak w RBM.

#716856  autor: JacekK
 13 maja 2014, 09:23
@ Karlos20

Gdzie jest informacja, że oferta darmowego YT w telefonie została odwołana w ofercie Red Bull Mobile na karcie? Na stronie internetowej operatora informacja jak była, tak jest.

Dlaczego piszesz, że YT NIE BYŁ darmowy? Skąd taka info?

A zasięg LTE (oczywiście można różnie oceniać je działanie) jest już dość spory. Zakup odpowiedniego urządzenia nie wydaje się dużym wydatkiem w zamian za całkowicie darmowy internet praktycznie bez limitów (co prawda jest limit jednak po jego wykorzystaniu prędkość i tak jest duża).

#716881  autor: Wiksa11
 13 maja 2014, 12:26
W związku z "szopką" jaką odwalił Play czy jest jakaś alternatywa jeśli chodzi o odbieranie połączeń w UE, ew. dzwonienie z UE do Polski?

Orange - sieć Januszy.
 #717031  autor: savage1234
 13 maja 2014, 18:49
Witam serdecznie!

Przez ~10 lat jestem klientem sieci Heyah ale ostatnio przestałem być zadowolony z ich oferty - wychodzi mi po prostu drogo.

Szukam abonamentu. Oto moje warunki:
- nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci
- nielimitowane smsy do wszystkich sieci
- ~2gb pakiet w cenie
- oferta bez telefonu
- chcę mieć możliwość przeniesienia numeru
- zależy mi na dobrym zasięgu, mieszkam w mniejszej miejscowości i sporo jeżdżę po okolicznych wsiach, więc chyba Play odpada
- no i żeby było jak najtaniej :)

Dziękuję z góry za pomoc! :)
Pozdrawiam!

#717044  autor: KC-KARLOS
 13 maja 2014, 19:14
mvno-gsm_pl, owszem, to była plotka, lecz usługa NIE DZIAŁA. Działanie olewające Playa odnośnie niedziałającej poprawnie oferty promocyjnej, sugeruje, że oferta została wycofana.
Poza tym, jeśli proponujesz "darmowe" LTE za depozyt 30 zł miesięcznie (bo promocja nie odnawia się automatycznie) w RBM, to usługa YT i tak jest bezużyteczna.

#717089  autor: JacekK
 13 maja 2014, 21:30
Karlos20 pisze:mvno-gsm_pl, owszem, to była plotka, lecz usługa NIE DZIAŁA. Działanie olewające Playa odnośnie niedziałającej poprawnie oferty promocyjnej, sugeruje, że oferta została wycofana.
Poza tym, jeśli proponujesz "darmowe" LTE za depozyt 30 zł miesięcznie (bo promocja nie odnawia się automatycznie) w RBM, to usługa YT i tak jest bezużyteczna.
A w jaki sposób testowałeś usługę? Czy zgłaszałeś do operatora? Pisanie, że skoro nie działa to znaczy, że oferta została wycofana jest dość śmiałym wnioskiem.

Dlaczego 30 zł miesięcznie? W ofercie darmowego LTE w RBM nic nie ma o 30 zł miesięcznie. Trzeba mieć tylko 30 zł na koncie i aktywne konto na połączenia wychodzące. Wystarczy mieć po prostu 30 zł na koncie. Za miesiąc może to być te same 30 zł.

Np. doładowanie za 50 zł przedłuża ważność konta o 3 miesiące. To ponadto nie jest depozyt. Środki nie są ani odejmowane, ani blokowane.

#717095  autor: KC-KARLOS
 13 maja 2014, 21:54
mvno-gsm_pl, Po prostu po przekroczeniu salda 30 zł, komponent jest odblokowywany.
Powtarzają ruch, który był na starterach z taryfą Play Fresh za 9 lub 30 zł (miały bonusy jednorazowe na konto promocyjne za przekroczenie odpowiedniego stanu konta).
mvno-gsm_pl pisze:A w jaki sposób testowałeś usługę? Czy zgłaszałeś do operatora? Pisanie, że skoro nie działa to znaczy, że oferta została wycofana jest dość śmiałym wnioskiem.
A czytasz czasem tematy i na Forum Play jak i na naszym forum? Wiele kolegów z forum skarżyło się na niedziałanie promocji (zabieranie MB promocyjnych, doprawadzających do lejka 32 kbit/s). Sam się też na to nadziałem.

• Strona 48 z 136
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 136
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48