srasquasz, dobrze że o to pytasz. Wyleciało mi głowy. Rabat 30% niestety nie łączy się z trzema miesiącami gratis.
Ale 20% już się łączy.
Orange Open też się łączy.
Na stronie orange.pl z górnego menu wybierasz "oferta", a następnie "przenoszę numer" i tam jest informacja o trzech miesiącach gratis.
- Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Jeśli chodzi o Orange bez telefonu no to proponowałbym wyhaczyć dwa groupony i wtedy wziąć:
Smart Plan Multi tylko SIM 69,98*0,7=48,99zł a w tym: nielimitowane rozmowy, smsy, 2gb neta, 400 min w roamingu.
Koszty:
Miesięcznie wychodziło by nie całe 100zł - 10 zł (Orange Combo) = 90 zł miesięcznie
i jednorazowo za dwa groupony 2*29zł = 58zł.
W Orange chyba nic lepszego z waszymi wymaganiami nie dostaniecie. Ewentualnie zostaje inna sieć
Smart Plan Multi tylko SIM 69,98*0,7=48,99zł a w tym: nielimitowane rozmowy, smsy, 2gb neta, 400 min w roamingu.
Koszty:
Miesięcznie wychodziło by nie całe 100zł - 10 zł (Orange Combo) = 90 zł miesięcznie
i jednorazowo za dwa groupony 2*29zł = 58zł.
W Orange chyba nic lepszego z waszymi wymaganiami nie dostaniecie. Ewentualnie zostaje inna sieć

Czyli wychodzi na to, że różnica będzie minimalna czy wybiorę 30% zniżki czy 20% + 3 miesiące darmowe bo podobnie wyjdzie. Licząc, że wezmę tą drugą opcje to płacę 2x 90zł + rabat 20% czyli 144 zł - 10zł czyli 134 zł *21 miesięcy czyli 2814. Liczę realistycznie, że biorąc telefony i sprzedając je szybko zarobie na każdym +-500 zł czyli razem 1000zł. 2814 - 1000zł = 1814zł / 24 miesiące = 75,60zł / miesiąc za 2 osoby.
Mam zatem kolejne pytanie czy orange często robi promocje na telefony (typu szalone dni) bo na początku maja była np nokia 925 za 99zł z 289zł a na allegro poszłaby może nawet za 900zł co byłoby super i obniżyłoby mi fajnie abonament
Mam zatem kolejne pytanie czy orange często robi promocje na telefony (typu szalone dni) bo na początku maja była np nokia 925 za 99zł z 289zł a na allegro poszłaby może nawet za 900zł co byłoby super i obniżyłoby mi fajnie abonament

Chyba wystarczy przenieść numer na kartę z innej sieci.
Jeżeli nie chcesz zmieniać numerów, idziesz do salonu orange i rejestrujesz oba numery (koniecznie oba na siebie). Następnie składasz do obojętnie do obojętnie jakiej sieci wniosek o przeniesieniu numeru. Proces trwa kilka dni. Jak już będziesz miał numer w innej sieci, składasz wniosek o przeniesienie numeru do Orange.
Jeżeli chcesz nowy numer, kupujesz starter w obojętnie jakiej sieci. Rejestrujesz numer i przenosisz numer do Orange na abonament.
Jeżeli nie chcesz zmieniać numerów, idziesz do salonu orange i rejestrujesz oba numery (koniecznie oba na siebie). Następnie składasz do obojętnie do obojętnie jakiej sieci wniosek o przeniesieniu numeru. Proces trwa kilka dni. Jak już będziesz miał numer w innej sieci, składasz wniosek o przeniesienie numeru do Orange.
Jeżeli chcesz nowy numer, kupujesz starter w obojętnie jakiej sieci. Rejestrujesz numer i przenosisz numer do Orange na abonament.
A przerejestrowanie między sieciami na kartę jest dużo płatne? Orientujesz się może jak to wygląda? Chcielibyśmy zostać przy swoich numerach i albo te przenoszenia będą w miarę szybkie i weźmiemy ten rabat 20% albo będziemy musieli czekać na 30% rabatu
[ Dodano: 2014-05-11, 15:48 ]
A nie można byłoby tego zrobić inaczej tzn dzwonią do mnie z orange co chwilę (2,3 miesiące) i proszą o przejście na kartę. A jak ja bym zadzowonił do nich do BOKu i powiedział że chcę taką ofertę z rabatem i 3 miesiącami za darmo dodatkowo drugi numer itp to czy nie poszliby na to ?? Czy raczej takiego klienta (na kartę) mają w poważaniu?
[ Dodano: 2014-05-11, 15:48 ]
A nie można byłoby tego zrobić inaczej tzn dzwonią do mnie z orange co chwilę (2,3 miesiące) i proszą o przejście na kartę. A jak ja bym zadzowonił do nich do BOKu i powiedział że chcę taką ofertę z rabatem i 3 miesiącami za darmo dodatkowo drugi numer itp to czy nie poszliby na to ?? Czy raczej takiego klienta (na kartę) mają w poważaniu?
srasquasz, dla nowych klientów żadnych specjalnych ofert nie mają.
Przeniesienie numeru jest bezpłatne. Po złożenie wniosku o rejestrację numeru, będzie on zarejestrowany po około trzech dniach. Po złożenie wniosku o przeniesienie numeru po 4-5 dniach powinien być już w innej sieci.
Przeniesienie numeru jest bezpłatne. Po złożenie wniosku o rejestrację numeru, będzie on zarejestrowany po około trzech dniach. Po złożenie wniosku o przeniesienie numeru po 4-5 dniach powinien być już w innej sieci.
Tak tylko przez to dni lecą i nie wiem czy wyrobie się do końca maja zwłaszcza, że muszę zarejestrować czekać potem przenieść czekać i dopiero działać 
Pisałem na czacie z konsultantem orange i za dobrze nie jest. Orange open można po 40 dniach usługę dodać drugą a na stronie jak byk napisane, że można wziąć 2 usług naraz i to mobilne. Dziadowska ta obsługa jak nic. Nawet był formularz ile telefonów masz w orange dałem 0 i ile chciałbym dobrać dałem 2 na telefon komórkowy podałem swoje dane i będą jutro dzwonić niby.. Ciekawy jestem czy zadzwonią i co wymyślą.. Wkurza mnie to bo jest tyle rzeczy do zrobienia aby dostać te -20% i 3 miesiące że ja nie wiem
Pół biedy jak będzie jednak można będzie naraz podpisać umowę na 2 numery każdy z tymi zniżkami to wtedy szybko się zarejestruje przeniosę numer i powrócę 

Pisałem na czacie z konsultantem orange i za dobrze nie jest. Orange open można po 40 dniach usługę dodać drugą a na stronie jak byk napisane, że można wziąć 2 usług naraz i to mobilne. Dziadowska ta obsługa jak nic. Nawet był formularz ile telefonów masz w orange dałem 0 i ile chciałbym dobrać dałem 2 na telefon komórkowy podałem swoje dane i będą jutro dzwonić niby.. Ciekawy jestem czy zadzwonią i co wymyślą.. Wkurza mnie to bo jest tyle rzeczy do zrobienia aby dostać te -20% i 3 miesiące że ja nie wiem

Szanowni Państwo,
pół roku temu przechodziłem z Play. Z początku było korzystnie, ale ostatnio ten wykres zaczął mnie przerażać:

Potrzebuję:
no-limit smsów
700MB-1GB internetu
w porywach do 200 minut na miesiąc; najczęściej około 120
Sieć obojętna. Abonament(najlepiej krótkoterminowy) albo karta. Co polecicie?
pół roku temu przechodziłem z Play. Z początku było korzystnie, ale ostatnio ten wykres zaczął mnie przerażać:

Potrzebuję:
no-limit smsów
700MB-1GB internetu
w porywach do 200 minut na miesiąc; najczęściej około 120
Sieć obojętna. Abonament(najlepiej krótkoterminowy) albo karta. Co polecicie?
Internetu wystarcza 700MB, czyli 7zł. Do tego smsy za dychę i mamy złotych 17. Reszta to rozmowy, gdyż ostatnio zdarza mi się tylko dojechać do górnej granicy 29zł. Od jednego okresu rozliczeniowego mam aktywną usługę do komórkowych za 19zł(100 minut).
Rozmawiając zatem 100 minut miesięcznie, rachunek = 36zł. Dla mnie trochę za dużo, przynajmniej o tę końcówkę...
Rozmawiając zatem 100 minut miesięcznie, rachunek = 36zł. Dla mnie trochę za dużo, przynajmniej o tę końcówkę...
Formuła Play Na Kartę
Pakiet 4w1 z doładowaniem 30-zlotowym miesięcznie
> nielimitowane SMSy do wszystkich sieci
> nielimitowane rozmowy do Play
> 1 GB internetu
> 9 gr za minutę do każdej sieci w Polsce
z 30 zł pobierana jest opłata za multipakiet 21 zł. Zostaje 9 zł.
Możesz zrobić tak:
> 9 zł wygadać i mieć 100 minut poza Play
albo:
> wykupić pakiet 10 zł na promocyjne za 5 zł z konta głównego
> dzięki temu masz aż 14 zł do wygadania, co daje ponad 120 minut do wszystkich sieci.
Doładowanie 30 zł ze strony doladowania.play.pl to ekstra 4,50 zł na promocyjne. Z konta promocyjnego też są pobierane 9 gr za minutę do wszystkich, co podniesie max liczbę minut.
Moim zdaniem idealna opcja, kto nie chce totalnych no-limitów rozmów do różnych sieci BEZ RYZYKA BLOKADY NUMERU z powodu rzekomych nadużyć, co ma miejsce w NJU MOBILE (nawet na kartę).
Pakiet 4w1 z doładowaniem 30-zlotowym miesięcznie
> nielimitowane SMSy do wszystkich sieci
> nielimitowane rozmowy do Play
> 1 GB internetu
> 9 gr za minutę do każdej sieci w Polsce
z 30 zł pobierana jest opłata za multipakiet 21 zł. Zostaje 9 zł.
Możesz zrobić tak:
> 9 zł wygadać i mieć 100 minut poza Play
albo:
> wykupić pakiet 10 zł na promocyjne za 5 zł z konta głównego
> dzięki temu masz aż 14 zł do wygadania, co daje ponad 120 minut do wszystkich sieci.
Doładowanie 30 zł ze strony doladowania.play.pl to ekstra 4,50 zł na promocyjne. Z konta promocyjnego też są pobierane 9 gr za minutę do wszystkich, co podniesie max liczbę minut.
Moim zdaniem idealna opcja, kto nie chce totalnych no-limitów rozmów do różnych sieci BEZ RYZYKA BLOKADY NUMERU z powodu rzekomych nadużyć, co ma miejsce w NJU MOBILE (nawet na kartę).