- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
tak jest LTE do końca 2014 , narazie nie mogę z tej oferty skorzystać bo umowa kończy mi się dopiero w październiku, a telefonu potrzebuję już. Pani z punkcie powiedziała żebym złożył wypowiedzenie z przejściem na kartę. bo wtedy może uda się jeszcze wyrwać tel z tej cenie ale z abo 79. Teraz proponują 89
Stacjonarne też ?gepiuu pisze:Dzisiaj przedłużałem umowę przez tel. W abonamencie za 89,90zł dostałem SMS i połączenia do wszystkich za darmo, 750mb internet, 1000min w roamingu i LG G2 za 119zł - czyli tak jak wspomniano wyżej.
[ Dodano: 2014-05-08, 23:36 ]
rossik,
Oferta dla firm czy dla indywidualnych?
Ktoś się orientuje co można ciekawego dostać w taryfach dla firm, raczej bez telefonu? Żonie właśnie umowa przeszła na czas nieokreślony i nie wiem czy składać wypowiedzenie czy zostać na tym co ma (Firma M + 1GB za jakieś 44zł brutto/35zł netto), bo jej to wystarcza. W tym wątku natrafiłem na taki abonament dla firm:
- no-limit stacjonarne, play + pozostałe sieci
- no-limit sms/mms do wszystkich sieci
- paczka 1GB internetu
w okolicach 37zł brutto (co dawaloby około 30zł netto), oczywiście bez telefonu. Może ktoś potwierdzić taką opcję? Da radę ją wynegocjować składając wypowiedzenie w momencie, kiedy umowa przeszła właśnie na czas nieokreślony?
PS. Pytanie trochę z innej beczki: co w momencie likwidacji firmy? Trzeba zgłaszać to operatorowi, robić cesję na siebie prywatnie i zmieniać abo czy jak? Przerabiał to ktoś?
- no-limit stacjonarne, play + pozostałe sieci
- no-limit sms/mms do wszystkich sieci
- paczka 1GB internetu
w okolicach 37zł brutto (co dawaloby około 30zł netto), oczywiście bez telefonu. Może ktoś potwierdzić taką opcję? Da radę ją wynegocjować składając wypowiedzenie w momencie, kiedy umowa przeszła właśnie na czas nieokreślony?
PS. Pytanie trochę z innej beczki: co w momencie likwidacji firmy? Trzeba zgłaszać to operatorowi, robić cesję na siebie prywatnie i zmieniać abo czy jak? Przerabiał to ktoś?
Narka i pozdruffka - abes99 

abes99, po wypowiedzeniu spotkałem się z takimi propozycjami dla firm:
1 opcja bez internetu:
- Nielimitowane do Play
- Nielimitowane na stacj.
- Nielimitowane do innych sieci
- Nielimitowane sms/mms
Umowa na 12 mies. bez telefonu 30,74 pln brutto
2 opcja z internetem:
- Nielimitowane do Play
- Nielimitowane sms/mms
- Internet 1 GB
Umowa na 12 mies. bez telefonu 43,04 pln brutto
Można też przedłużyć umowę na starych warunkach i do tego jako bonus wybrać 0,5GB lub 250 SMS.
Nie spotkałem się z ofertą za 37 pln brutto z 1GB na 18 m-cy ale możesz próbować skoro komuś to się udało. Podziel się z nami informacją co udało Ci się uzyskać.
1 opcja bez internetu:
- Nielimitowane do Play
- Nielimitowane sms/mms
Umowa na 12 mies. bez telefonu 30,74 pln brutto
2 opcja z internetem:
- Nielimitowane do Play
- Nielimitowane sms/mms
- Internet 1 GB
Umowa na 12 mies. bez telefonu 43,04 pln brutto
Można też przedłużyć umowę na starych warunkach i do tego jako bonus wybrać 0,5GB lub 250 SMS.
Nie spotkałem się z ofertą za 37 pln brutto z 1GB na 18 m-cy ale możesz próbować skoro komuś to się udało. Podziel się z nami informacją co udało Ci się uzyskać.
Mam prośbę do przedłużających o weryfikację czy oferta 24,99 +SMS lub połączenia stacjonarne jest wciąż oferowana. Dziewczyna dostała pocztą taką właśnie ofertę 5 maja. Zadzwoniła 6 maja na *500. Tam konsultantka powiedziała, że ok i że w ciągu 24 godzin ktoś zadzwoni z działu utrzymania. I owszem zadzwonił mówiąc, że takiej oferty nie ma, ale on sie postara. Tak sie postarał, że wyszło z tego 29,99 bez niczego więcej czy to samo co na stronie Playa bez wypowiedzenia. I teraz pytanie czy był niezbyt ogarnięty, czy próbował coś ugrać czy jakaś 3 opcja.
Swoją drogą fajna ta oferta od nich. Pocztę wysłali 2 maja, a w pierwszy dzień w który mogła dojść oferta jest już nieaktualna.
Warto sobie nimi głowę zawracać w ogóle czy lepiej zacząć szukać czegoś u konkurencji?
Swoją drogą fajna ta oferta od nich. Pocztę wysłali 2 maja, a w pierwszy dzień w który mogła dojść oferta jest już nieaktualna.
Warto sobie nimi głowę zawracać w ogóle czy lepiej zacząć szukać czegoś u konkurencji?
mik23, coś jest na rzeczy ponieważ znajomy podczas rozmowy telefonicznej 6 maja ustalił ofertę:
- nielimitowane połączenia na komórki
- nielimitowane SMSy do wszystkich
- pakiet 750MB
Wszystko za 35 pln. W dniu 7 maja dzwonili do niego i poinformowali, że niemożliwe jest otrzymanie tamtej oferty ponieważ nie jest już dostępna. Złożył reklamację z prośbą o odsłuchanie rozmowy. Jeżeli faktycznie nic z tego nie wyjdzie, to nju będzie mieć kolejnego abonenta ponieważ w nju to tylko 3 pln drożej za taki zestaw zapłaci.
edit
Przed chwilą inny znajomy otrzymał w odpowiedzi na zgłoszenie przez Play24 informację, że może przedłużyć umowę z ofertą no limit na komórki + no limit SMSy za 25 pln.
Zadzwonił celem przedłużenia a konsultantka poinformowała go, że nie ma takiej oferty
Też pisze reklamacje.
Widać, że panuje tam chaos informacyjny.
- nielimitowane połączenia na komórki
- nielimitowane SMSy do wszystkich
- pakiet 750MB
Wszystko za 35 pln. W dniu 7 maja dzwonili do niego i poinformowali, że niemożliwe jest otrzymanie tamtej oferty ponieważ nie jest już dostępna. Złożył reklamację z prośbą o odsłuchanie rozmowy. Jeżeli faktycznie nic z tego nie wyjdzie, to nju będzie mieć kolejnego abonenta ponieważ w nju to tylko 3 pln drożej za taki zestaw zapłaci.
edit
Przed chwilą inny znajomy otrzymał w odpowiedzi na zgłoszenie przez Play24 informację, że może przedłużyć umowę z ofertą no limit na komórki + no limit SMSy za 25 pln.
Zadzwonił celem przedłużenia a konsultantka poinformowała go, że nie ma takiej oferty

Też pisze reklamacje.
Widać, że panuje tam chaos informacyjny.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2014, 09:48 przez Ruben, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam,
A ja w dniu dzisiejszym dostałem przy wypowiedzeniu taką ofertę:
Szanowny Panie,
potwierdzamy wpłynięcie Pana pisma z 8 maja 2014 roku dotyczącego rezygnacji z usług świadczonych przez P4 Sp. z o.o z końcem okresu na jaki została zawarta promocja. Pragniemy przekonać Pana do pozostania w naszej sieci.
Specjalnie dla Pana przygotowaliśmy poniższą ofertę. W ramach Abonamentu Formuła 4.0 UNLIMITED oferujemy nielimitowane połączenia do Play i innych sieci komórkowych za jedyne 24,99 złotych. Umowa, którą polecamy trwałaby 15 miesięcy. Dodatkowo jeden z dwóch pakietów do wyboru:
-nielimitowane SMS-y, MMS-y do wszystkich sieci lub
-nielimitowane połączenia na numery stacjonarne.
Zawiadamiamy, że powyższa Oferta dostępna jest na dzień jej przedstawienia i może ulec zmianie.
Zapraszamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta pod numerem *500 (z telefonu Play) w celu poznania szczegółów oferty oraz złożenia zamówienia.
W przypadku podtrzymania decyzji informujemy, iż Umowa dla numeru *********** zostanie rozwiązana z dniem 19 października 2014 roku, zgodnie z postanowieniem Regulaminu Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych przez P4 Sp. z o.o. dla Abonentów §16 pkt. 1.
Wraz z rozwiązaniem Umowy nastąpi przeniesienie dotychczasowego numeru telefonu do oferty Play na Kartę. Na Pana koncie przez 30 dni dostępne będzie 10 złotych na połączenia głosowe, SMS oraz MMS do krajowych sieci komórkowych oraz połączenia głosowe do sieci stacjonarnych. Dodatkowo darmowe rozmowy i SMS-y do wszystkich w Play. Jednocześnie informujemy, że jeżeli w dniu rozwiązania Umowy usługa będzie nieaktywna z powodu braku płatności, to numer zostanie odłączony, zgodnie z informacją zawartą w pkt 2. „Regulaminu migracji numeru telefonu (Numeru MSISDN) z usługi abonamentowej (postpaid) lub usługi typu Mix do usługi przedpłaconej (pre-paid)”. Po przeniesieniu numeru telefonu do oferty Play na Kartę zostanie wystawiona korekta faktury za nadpłacony abonament.
Z poważaniem
P4 SP. Z O. O., UL. TAŚMOWA 7, 02-677 WARSZAWA KRS 0000217207 NIP 951-21-20-077, REGON 015808609 KAPITAŁ ZAKŁADOWY 48 456 500,00 ZŁ.Katarzyna Zysk
Obsługa Klienta Play
Jak widać oferta nadal jest przedstawiana.
Jednak ona jest nie dla mnie. Mnie interesuje dobra cena na LG G2. Wstepinie ustaliłem w alo 89 cenę 119 - wylko musze poczekać aż ta opcja bedzie aktywna bo abo kończy mi się dopiero w październiku.
A ja w dniu dzisiejszym dostałem przy wypowiedzeniu taką ofertę:
Szanowny Panie,
potwierdzamy wpłynięcie Pana pisma z 8 maja 2014 roku dotyczącego rezygnacji z usług świadczonych przez P4 Sp. z o.o z końcem okresu na jaki została zawarta promocja. Pragniemy przekonać Pana do pozostania w naszej sieci.
Specjalnie dla Pana przygotowaliśmy poniższą ofertę. W ramach Abonamentu Formuła 4.0 UNLIMITED oferujemy nielimitowane połączenia do Play i innych sieci komórkowych za jedyne 24,99 złotych. Umowa, którą polecamy trwałaby 15 miesięcy. Dodatkowo jeden z dwóch pakietów do wyboru:
-nielimitowane SMS-y, MMS-y do wszystkich sieci lub
-nielimitowane połączenia na numery stacjonarne.
Zawiadamiamy, że powyższa Oferta dostępna jest na dzień jej przedstawienia i może ulec zmianie.
Zapraszamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta pod numerem *500 (z telefonu Play) w celu poznania szczegółów oferty oraz złożenia zamówienia.
W przypadku podtrzymania decyzji informujemy, iż Umowa dla numeru *********** zostanie rozwiązana z dniem 19 października 2014 roku, zgodnie z postanowieniem Regulaminu Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych przez P4 Sp. z o.o. dla Abonentów §16 pkt. 1.
Wraz z rozwiązaniem Umowy nastąpi przeniesienie dotychczasowego numeru telefonu do oferty Play na Kartę. Na Pana koncie przez 30 dni dostępne będzie 10 złotych na połączenia głosowe, SMS oraz MMS do krajowych sieci komórkowych oraz połączenia głosowe do sieci stacjonarnych. Dodatkowo darmowe rozmowy i SMS-y do wszystkich w Play. Jednocześnie informujemy, że jeżeli w dniu rozwiązania Umowy usługa będzie nieaktywna z powodu braku płatności, to numer zostanie odłączony, zgodnie z informacją zawartą w pkt 2. „Regulaminu migracji numeru telefonu (Numeru MSISDN) z usługi abonamentowej (postpaid) lub usługi typu Mix do usługi przedpłaconej (pre-paid)”. Po przeniesieniu numeru telefonu do oferty Play na Kartę zostanie wystawiona korekta faktury za nadpłacony abonament.
Z poważaniem
P4 SP. Z O. O., UL. TAŚMOWA 7, 02-677 WARSZAWA KRS 0000217207 NIP 951-21-20-077, REGON 015808609 KAPITAŁ ZAKŁADOWY 48 456 500,00 ZŁ.Katarzyna Zysk
Obsługa Klienta Play
Jak widać oferta nadal jest przedstawiana.
Jednak ona jest nie dla mnie. Mnie interesuje dobra cena na LG G2. Wstepinie ustaliłem w alo 89 cenę 119 - wylko musze poczekać aż ta opcja bedzie aktywna bo abo kończy mi się dopiero w październiku.
marcinza, zadzwoń na *500 i dowiesz się, że nie ma takiej oferty czyli za pakiety trzeba zapłacić po 5 pln. Właśnie pisaliśmy o tym wyżej.
Jakiś rabat otrzymałeś czy standard 29,90 pln?krissis13 pisze:Przedluzylem. Umowa na 6 miesiecy,bez tel nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci komorkowych, internet 2Gb.
Drodzy, czy ofertę no-limit rozmów na komórkowe + do wyboru np. SMS/MMS bez limitu z e-fakturą za 24,99 zł na 15 miesięcy, można otrzymać składając wypowiedzenie po spłaconej kwocie zobowiązania w PLAY MIXtura?

Hej 
Dzisiaj dzwoniono do mnie w sprawie przedłużenia umowy na play online (wysłałam wypowiedzenie) oferta:
12mc umowa z czego 3 miesiące za darmo
6gb transfer
bez urządzenia
mc opłata 19,90
Sądzicie, że ta oferta jest dobra?

Dzisiaj dzwoniono do mnie w sprawie przedłużenia umowy na play online (wysłałam wypowiedzenie) oferta:
12mc umowa z czego 3 miesiące za darmo
6gb transfer
bez urządzenia
mc opłata 19,90
Sądzicie, że ta oferta jest dobra?
Żeby otrzymać najlepsze warunki proponuję złożyć wypowiedzenie. Jeśli ktoś byłby zainteresowany ofertą grupy utrzymaniowej może do mnie wysłać wiadomość na priv z numerem na który jest usługa, numerem kontaktowym i z opisem co by go interesowało, a któryś z moich kolegów lub koleżanek (pracowałem jeszcze niedawno w grupie utrzymaniowej
) na pewno jeszcze tego samego dnia lub na następny dzień przedzwoni. Warunkiem jest złożone wypowiedzenie
Oferty na prawdę są fajne
, np. za Formuła 4.0 Unlimited z telefonem zamiast za 49.99 jest za 37.99 albo Formuła 4.0 bez telefonu 24,99 + smsy/mmsy lub stacjonarne do wyboru (jeśli z internetem 750 mb to 34,99). Poprzednicy widze ze przytoczyli sporo ofert 

Witam,
Prośba o pomoc w przedłużeniu umowy. Niestety złożyłem wypowiedzenie 3,5 miesiąca przed koncem umowy i nie dostalem standardowej proozycjii przedłużenia umowy.
Odpowiedź od Play wyglądała tak:
Szanowny Panie,
potwierdzamy wpłynięcie Pana pisma z 23 marca 2014 roku dotyczącego rezygnacji z usług świadczonych przez P4 Sp. z o.o z końcem okresu na jaki została zawarta promocja. Pragniemy przekonać Pana do pozostania w naszej sieci.
Zapraszamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta pod numerem *500 (z telefonu Play).
W przypadku podtrzymania decyzji informujemy, iż Umowa dla numeru.............. zostanie rozwiązana z dniem 9 lipca 2014 roku, zgodnie z postanowieniem Regulaminu Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych przez P4 Sp. z o.o. dla Abonentów §16 pkt. 1."
Umowa kończy się 9 lipca do tej pory nie otrzymałem nawet jednego telefonu z Play. Osobiście zadzwoniłem w zeszłym tygodniu i dostalem informacje że dla mojego numeru nie ma żadnych ofert oprócz tych standardowych ze strony wsystemie. Pani Stwierdziła, że byc może w czerwcu pojawia się jakieś nowe oferty dla mojego numeru.
Interesowałby mnie abonament z nielimitowanymi rozmowami do wszystkich + stacjonarne, nielimitowane sms oraz pakiet 2 GB a do tego telefon w atrakcyjnej cenie np G2. Idealna ofertą byłoby około 80 zł miesięcznie + LG G2 w cenie 100-300 zł.
Obecnie mam starą taryfę Longplay II 49 w cenie 39 zł miesięcznie bez telefonu.
Jak ugryźć temat biorąc pod uwage, że Play twierdzi że w systemie nie ma dla mnie żadnej propozycjii poza standardowymi taryfamii?
Prośba o pomoc w przedłużeniu umowy. Niestety złożyłem wypowiedzenie 3,5 miesiąca przed koncem umowy i nie dostalem standardowej proozycjii przedłużenia umowy.
Odpowiedź od Play wyglądała tak:
Szanowny Panie,
potwierdzamy wpłynięcie Pana pisma z 23 marca 2014 roku dotyczącego rezygnacji z usług świadczonych przez P4 Sp. z o.o z końcem okresu na jaki została zawarta promocja. Pragniemy przekonać Pana do pozostania w naszej sieci.
Zapraszamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta pod numerem *500 (z telefonu Play).
W przypadku podtrzymania decyzji informujemy, iż Umowa dla numeru.............. zostanie rozwiązana z dniem 9 lipca 2014 roku, zgodnie z postanowieniem Regulaminu Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych przez P4 Sp. z o.o. dla Abonentów §16 pkt. 1."
Umowa kończy się 9 lipca do tej pory nie otrzymałem nawet jednego telefonu z Play. Osobiście zadzwoniłem w zeszłym tygodniu i dostalem informacje że dla mojego numeru nie ma żadnych ofert oprócz tych standardowych ze strony wsystemie. Pani Stwierdziła, że byc może w czerwcu pojawia się jakieś nowe oferty dla mojego numeru.
Interesowałby mnie abonament z nielimitowanymi rozmowami do wszystkich + stacjonarne, nielimitowane sms oraz pakiet 2 GB a do tego telefon w atrakcyjnej cenie np G2. Idealna ofertą byłoby około 80 zł miesięcznie + LG G2 w cenie 100-300 zł.
Obecnie mam starą taryfę Longplay II 49 w cenie 39 zł miesięcznie bez telefonu.
Jak ugryźć temat biorąc pod uwage, że Play twierdzi że w systemie nie ma dla mnie żadnej propozycjii poza standardowymi taryfamii?
29,90Ruben pisze:marcinza, zadzwoń na *500 i dowiesz się, że nie ma takiej oferty czyli za pakiety trzeba zapłacić po 5 pln. Właśnie pisaliśmy o tym wyżej.Jakiś rabat otrzymałeś czy standard 29,90 pln?krissis13 pisze:Przedluzylem. Umowa na 6 miesiecy,bez tel nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci komorkowych, internet 2Gb.
Dzisiaj przedłużyłem umowę na abo 89 zł wszystko bez limitu, net 750 i LG G2 za 119 złarturo777 pisze:
?
Witam.
Za równy miesiąc kończy mi się umowa z play i właśnie chciałem złożyć wypowiedzenie. Moja dotychczasowa oferta to Longplay II 49.99 zł i pakiet Internet 1gb za 16 zł miesięcznie. Na abonament mogę przeznaczyć maksymalnie 80 zł, ważny jest dla mnie internet, myślę, że nawet 500mb spokojnie starczy i przede wszystkim telefon. Jakiej oferty mogę się spodziewać? Czy jest opcja dostać HTC One w rozsądnej cenie?
Za równy miesiąc kończy mi się umowa z play i właśnie chciałem złożyć wypowiedzenie. Moja dotychczasowa oferta to Longplay II 49.99 zł i pakiet Internet 1gb za 16 zł miesięcznie. Na abonament mogę przeznaczyć maksymalnie 80 zł, ważny jest dla mnie internet, myślę, że nawet 500mb spokojnie starczy i przede wszystkim telefon. Jakiej oferty mogę się spodziewać? Czy jest opcja dostać HTC One w rozsądnej cenie?