Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
Nie widzę w Orange połączeń przychodzących - jedynie są nielimitowane wychodzące na Europę.Ruben pisze:manyaky, czy ofert firmowych też to dotyczy?
Widać przeliczyli się mocno. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale Orange chyba w ofertach biznesowych ma no limit na odbieranie w roamingu? Jednak ten segment jest nadal deficytowy.
Plus w wyższych abonamentach (ok 70zł brutto dla Firm) ma nielimitowane odbieranie polaczen w UERuben pisze:manyaky, czy ofert firmowych też to dotyczy?
Widać przeliczyli się mocno. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale Orange chyba w ofertach biznesowych ma no limit na odbieranie w roamingu? Jednak ten segment jest nadal deficytowy.
Jak by play to była twoja firma i słupek tego segmentu by spadał oczywiście byś był wyluzowany i dołożył z kieszeni tym klientom?wojciech pisze:bawi jedynie podejście play 'ależ my lepiej wiemy że ludzie potrzebują wszechobecnego nolimit i wciskamy im go na siłę*' (no chyba, że jednak nam się to nie opłaca i to nie my dymamy ludzi tylko oni mas, wtedy nam się to nie podoba), żenujące, jak większość ostatnich poczynań play...
Nie, nie byłbym hipokrytą wmawiającym że nolimit to jest zbawienie i wszyscy tego potrzebują w nadzieji, że ludzie i tak nie będą tego używać aby później nie robić durnych zagrywek ze zmianą regulaminu i reklamowaniem przekomicznej taryfy limited unlimited. Jakoś tylko play i jego pijarowcy peroruje (v. niedawny wpis na blogu), że nolimit musi być i basta. No to niech się nie kompromitują i niech dadzą to nolimit...solidburn pisze:Jak by play to była twoja firma i słupek tego segmentu by spadał oczywiście byś był wyluzowany i dołożył z kieszeni tym klientom?
Nolimit jest najlepszy dla opertora i wszyscy operatorzy już o tym wiedzą i wpychają na silę wszystkim oferty których ludzie nie wykorzystując ale płacić więcej musząwojciech pisze:
Nie, nie byłbym hipokrytą wmawiającym że nolimit to jest zbawienie i wszyscy tego potrzebują w nadzieji, że ludzie i tak nie będą tego używać aby później nie robić durnych zagrywek ze zmianą regulaminu i reklamowaniem przekomicznej taryfy limited unlimited. Jakoś tylko play i jego pijarowcy peroruje (v. niedawny wpis na blogu), że nolimit musi być i basta. No to niech się nie kompromitują i niech dadzą to nolimit...
Nie znam banku który ma stałą ofertę, pomijam nawet ciągła zmianę stóp procentowych która przekłada się na zmiany kredytów/depozytów a rożne oferty kont, kart, cacheback promocja zniżki pakiety oferty łączone z innymi podmiotami ,dodatki itp itdwojciech pisze:
A co do banków - nie wiem o jakich mówisz, ale raczej gro banków ma stałe oferty. Co najwyżej podpisując umowę dostajesz na x miesięcy jakąś zniżkę, ale to jest oferta promocyjna a nie ciągłe zmienianie TOiP jak sugerujesz
Ale ja tu mówię o ofercie *podstawowej*.solidburn pisze:Nie znam banku który ma stałą ofertę
opłata za kartę 0zl wypłaty ze wszystkich bankomatów 0zl zwrot 5% cacheback kk to są dla mnie podstawowe warunki bo nigdzie w TOiP nie mam napisane że to promocja jak mi przysyłają papier ze za 2 miesiące opłata za używanie karty będzie 5zł zamiast 0zl albo zabierają mi darmowe bankomaty to jest dla mnie zmiana podstaw oferty a nie żadnej promocjiwojciech pisze:
Ale ja tu mówię o ofercie *podstawowej*.
No i tak jest dają coś za 0zł zmieniają się realia rynkowe zmieniają się ceny na 5zł itdwojciech pisze:
To przez analogię z kredytami - podpisujesz z bankiem pewną ofertę a nagle w połowie kredytu bank się budzi z letargu i widzi, że ojoj, ma kiepskich analityków i daje kredyt poniżej stawek rynkowych czyli defacto dopłaca do interesu. Czy uważasz że to jest poważna instytucja?
No właśnie tu jest główny problem - realia rynkowe jako takie się nie zmieniły - koszty w roamingu są plus-minus takie same. Jedyna zmiana to taka, że klienci kupili u nich ofertę i zaczęli z niej korzystać, totalne zaskoczenie i szok!solidburn pisze:Play nie zrobił tu nic nadzwyczajnego czego nie robią inni operatorzy , zmieniły się dla nich realia rynkowe i postanowili zmienić zasady
wojciech pisze: Cashback dla KK? A to nie była *promocja*?
No właśnie tu jest główny problem - realia rynkowe jako takie się nie zmieniły - koszty w roamingu są plus-minus takie same. Jedyna zmiana to taka, że klienci kupili u nich ofertę i zaczęli z niej korzystać, totalne zaskoczenie i szok!