Mixiorek pisze:UMTS 900 ma najczęściej niższe prędkości niż UMTS 2100. Z testów forumowych wynika, że tak przynajmniej o połowę?
No bo i teoria mówi, że dual carrier (czyli to co na U2100 ma Orange i TMobile) daje dwa razy większe prędkości niż jedna nośna (czyli to co jest na U900 w Orange i TMobile).
[ Dodano: 2014-05-07, 18:59 ]
playwlkp pisze:Pewnie gdyby mapka była powiększona to by się jakiś "szary kolor z Majem" pokazał .
Raczej by się mnie pokazał bo teraz chyba jest przerwa.
playwlkp pisze:Te mapki to tak dosłownie brać nie można,u mnie modernizacja miała się zacząć w Marcu / w Marcu słali SMS / i miały utrudnienia potrwać do 20 Kwietnia .A co zrobili ? W moim rejonie zmodernizowali jedną stację w Dobrzycy bo działa UMTS a nie było ,tyle że u mnie na zewnątrz budynku tylko łapie ( żeby było śmieszniej to jedyny nadajnik z jakiego łapie w miarę stabilny sygnał GSM ORANGE,jak ten padł ze 2 razy w tym roku w domu zasięgu "0" ,masakra !! ) ,reszta nadajników nie ruszona póki co z modernizacją.
Na jakiej podstawie twierdzisz, że w Twoim rejonie tylko jedną stację zmodernizowali? Przecież modernizacja idzie tzw. klastrami w skład których wchodzi kilkanaście stacji więc nie opowiadaj głupot, że na pozostałych nic nie ruszono. Wystarczy, że sprawdzisz RNC ID albo LAC i już będziesz wiedział, że okoliczne stacje też są już zmodernizowane.