• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #715091  autor: qasu
 04 maja 2014, 21:43
Czytam na necie (nawet na telepolis) że internet w 3 jest ok. podobno do skype sie nadaje. Czyli z 2mb musi być. w moim przypadku jest ok 0,2 -0,4mb. z neta prawie nie da sie korzystac. Karte mam w telefonie i udostepniam przez wifi. Mam wykupiona akiet 300min 3tys sms i no limit internet. zasieg pelny, i ikonka H.
Może trzeba coś ustawić?

natomiast upload jest ok. jest na poziomie ok 1-2mb

#715094  autor: user_delete34
 04 maja 2014, 21:53
qasu pisze:podobno do skype sie nadaje. Czyli z 2mb musi być.
To nie jest tożsame. Poza tym, w internecie mobilnym NIC nie MUSI być. Jeżeli u Ciebie działa to tak, jak działa to niestety wiele nie poradzisz. Możesz próbować z wystawieniem telefonu na parapet za okno na czas rozmowy (o ile nie pada i jest to bezpieczne).
Może być tak, że udostępnianie po WiFi jest dozwolone ale masz ograniczoną szybkość. Skoro masz H i taki upload to łączysz się co najmniej w HSPA i pingi mają szanse być sensowne (ok 60 ms).

#715299  autor: manyaky
 06 maja 2014, 02:56
Sprawdź zasięg. Możliwe, że trzeba będzie zmienić operatora - ja korzystałem najpierw z lycamobile'a i było tragicznie - połączenie się rwało, niskie transfery, słaby zasięg (mimo, że na poziomie parteru, a nie gdzieś w piwnicach). Zmieniłem na Three i ruszyło. Niestety - przynajmniej w Londynie - pokrycie i działanie sieci w niektórych rejonach "nieco" odstaje w porównaniu do polskiej stolicy. :wink:

#717695  autor: aster
 15 maja 2014, 21:18
Najlepszy zasięg i net jest w EE (połączenie sieci Orange oraz T-Mobile).

3 to zależy jak trafisz z zasięgiem, tam gdzie jest dobry to nie powinno być problemów ze Skypem. Ale były miejsca nawet w Londynie, gdzie nie łapałem zasięgu

O2 net też jest ok, zasięg może nie ten co EE, ale w tej sieci są inne plusy jak tanie rozmowy w świat.