• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 42 z 136
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 136

#713701  autor: ciekawy
 27 kwie 2014, 14:56
tomulus,
bo to duży kolos, na reklamacje odpowiadają szablonem pewnie w ogóle nie czytają co napisałeś albo co zgłaszałeś,jak ci się uda pi którymś razie z kolei rozwiązać problem to jest dobrze, jakoś nie mają szacunkh do kienta dzięki któremu pracują,zła jakość połączeń, nju jeet trochę lepsze

#713703  autor: Halset
 27 kwie 2014, 14:59
kamilkowalski pisze:
Halset pisze: Ale jeżeli przechodzisz do nich, pamiętaj, że masz prawo dostać kod na złamanie simlocka za darmo.
Jest to w regulaminie przenoszenia nru do sieci Orange.
Czyli w skrócie kontaktując się z Orange mają oni obowiązek zdjąć simlocka z telefonu, a to zwiększy cenę rynkową telefonu i będę mógł drożej go sprzedać?
Czy w praktyce zdejmują bez problemu simlocka, czy wolą się wymigiwać ?
Każdy komis, każda sprzedaż telefonu z Orange nawet przez Allegro z simlockiem powoduje, że telefon nie ma takiej wartości jak telefon bez simlocka. Ściągnięcie simlocka to ok 77zł.
Nie wiem jak oni to robią bo nie jestem w Orange. Z tego co słyszałem (powtarzam słyszałem) masz prawo się domagać na maila kod do złamania simlocka z instrukcją albo iść do salonu i prosić o jego złamanie - za darmo.
Jak to jest w praktyce nie wiem. Niech się wypowiedzą Ci co z tego korzystali.

@ciekawy. Przestań pisać bzdury wyssane z palca. Obsługa u każdego Opa jest taka sama. To zależy tylko na jaką osobę trafisz. A Play też taki super nie jest. Wystarczy wejść na FB.

#713721  autor: tomulus
 27 kwie 2014, 15:40
@CIEKAWY nie tak dawno miałem dwie reklamacje. Wyobraź sobie ze jedną w Play a drugą w TM. Szkoda słów i pisania, ręce opadają na to jak w obu firmach podeszli do sprawy. Jak widzisz twoja teoria co do Orange nie trzyma się.... tak podchodzą do do reklamacji. Natomiast zastanawiam jak możesz oceniać nju skoro próbowałeś u nich tylko kartę i to przez chwilę. W dodatku dwa tygodnie temu jechales po nju że są problemy, wspominałeś o osobach,które narzekają etc. ( pytanie skąd to wiesz) - a teraz piszesz ze nju jest trochę lepsze od Orange. Na jakiej podstawie możesz pisać o czymś o czym nie wiesz, wygląda to wten sposób jakbyś wysuwał wnioski...na podstawie ile to Indianie zebrali chrustu lub co dzisiaj powiedział "Baca".

#713796  autor: ciekawy
 27 kwie 2014, 19:56
tomulus,
ja robiłem reklamacje w Orange i póki nie przytrzymałem konsultanta dobre 30 minut na lini żeby zaczął myśleć,może się z kimś skonsultować to dopiero wtedy się udało,wcześniej póki sygnalizowałem problem to kończyli reklamacje i wszystko zostawało źle,
nju tak,były problemy, potem mieli modernizacje systemu czy coś i po tym się poprawiło w nju

#713818  autor: monika87
 27 kwie 2014, 21:05
Jakby to kogoś interesowało to Lumie w Orange simlocka nie mają, tzn. na pewno nie ma go Lumia925, brałam pod koniec stycznia i mogę z własnego doświadczenia potwierdzić :)

#713975  autor: perdos1
 28 kwie 2014, 13:05
Lumie nie mają simlocka, a brand ogranicza się do pierdół typu kolor kafelków i logo Orange.

#714085  autor: Wiksa11
 28 kwie 2014, 21:03
Sig pisze:NTak, stawki nominalnie pozostają bez zmian, ale dzięki bonusowi ty wydajesz ze swojej kieszeni efektywnie mniej. Jak doładujesz za np. 10 zł to dostaniesz 5 zł od Virgin na konto główne. Zrobi się na koncie 15 zł.
Masz rację, aczkolwiek wolę liczyć w kwocie jakiej dostaje, nie w kwocie efektywnej, bo np. to utrudnia liczenie przy bonusach 15%. Aktualnie w Plusie mam jeszcze trochę środków na koncie, więc mam trochę czasu do namysłu. Może mi ktoś powiedzieć, czy często zmieniają się oferty prepaidowców?
No i trochę żal mi jest opuszczać Plusa, ale prepaida mają skierowanego do osób zasilających konto co miesiąc za 30 zł, a to bez sensu wydawać 180 zł na pół roku jak można zejść nawet poniżej 100 zł.

#714095  autor: eagon3
 28 kwie 2014, 22:15
Nie wiedziałam, że można samemu złamać kod do simlocka i to za darmo. Są jakieś przepisy to regulujące czy jest wyszczególnione w umowie z klientem?

holter szczecin

#714101  autor: perdos1
 28 kwie 2014, 22:35
Wiksa11 pisze:Może mi ktoś powiedzieć, czy często zmieniają się oferty prepaidowców?
Różnie, ale raczej rzadko, co pół roku minimum. Ale jakie to ma znaczenie, skoro teraz bez problemów przenosisz numer w jeden dzień jeżeli u jakiegoś opa wyjdzie dogodna oferta?
Wiksa11 pisze:No i trochę żal mi jest opuszczać Plusa
Dlaczego? Ofertę prepaid mają akurat bardzo słabą.
 #714143  autor: b77
 29 kwie 2014, 09:16
Witam,
Doradzcie mi prosze jakis najtanszy sposob smsowania i polaczen do Plusa.
Chcialbym zeby w pakiecie byl jeszcze internet ok.2 GB.

Jaka taryfa?
A moze cos na karte?

#714147  autor: Wiksa11
 29 kwie 2014, 09:51
Aktualnie jestem w 36i6 (archiwalna oferta Plusa), za 3 zł nielimitowane smsy w sieci, za 7 zł 100 mb neta, za 2 sekundy odebranego połączenia spoza sieci mam 1 s do wykorzystania w Plusie. W praktyce wygląda to tak że mam darmowe w Plusie. Dodatkowo za zasilenie 100 zł 15 zł bonusu, plus 10 zł miesięcznie do uzyskania za wysłuchanie reklam, co daje łącznie:
10 zł na nielimitowane rozmowy, smsy w plusie oraz pakiet 100 mb, reszta czyli: 215 - 60 = 155 zł do wykorzystania na rozmowy, smsy z innymi, aczkolwiek wysłuchiwanie tych reklam bywa męczące a stawka do Play jaką posiadam to 75 gr.

Wie ktoś może, czy istnieje możliwość obniżenia stawki do play? Wiem, że w orange trzeba wpisać jaki kod, jak to wygląda w Plusie?

[ Dodano: 2014-04-29, 09:52 ]
perdos1 pisze:
Wiksa11 pisze:No i trochę żal mi jest opuszczać Plusa
Dlaczego? Ofertę prepaid mają akurat bardzo słabą.
Od zawsze jestem w Plusie :(

#714162  autor: perdos1
 29 kwie 2014, 10:50
Wiksa11 pisze:Od zawsze jestem w Plusie :(
I co z tego, skoro nie masz z tego powodu żadnych profitów? Po co ci tyle $ na rozmowy, skoro napisałeś, że sporadycznie dzwonisz do Plusa i Play (gdzie stawka to 75gr/min!). Do twoich potrzeb idealnie nadaje się Virgin Mobile. Daj sobie spokój z 36i6, teraz no limit smsy i rozmowy w sieci to jest standard za darmo, a ty jeszcze za to płacisz. 100MB za 7 zł też się nie opłaca. W Virgin dostajesz 50% bonusu za doładowanie, a nie 15%, do tego masz dużo niższą stawkę za rozmowy i smsy. Zasilasz za 100 zł, które daje ci 180 dni ważności konta, wychodzi 0,56 gr dziennie. W Virgin doładowanie za 10 zł przedłuża ci ważność konta o rok, a starczy ci spokojne na miesiąc. Żeby zmniejszyć stawkę musisz zmienić taryfę.

#714169  autor: Wiksa11
 29 kwie 2014, 11:27
Masz rację. Choć oferta Play 3w1 jest dość podobna. Zakładając, że wyślę nieco ponad 200 smsów w Virgin- zapłacę też ok. 14 zł miesięcznie, lecz w 3w1 dochodzą darmowe w Play, a połowa moich znajomych jest właśnie w PLAY.
W Virgin 50 % bonusu, ale w PLAY 15% lub 30% w bonusowych na FB + 60 zł za przeniesienie numeru.
Więc generalnie atutuem virgin jest to, że mogę zasilić za 10 zł i szybko zrezygnować, a atutem Play że przez 3 miesiące mógłbym korzystać praktycznie za darmo z telefonu ;)

#714256  autor: buba1234
 29 kwie 2014, 21:04
Masz może dual sima, albo dopuszczasz opcje na 2 telefony?

#714291  autor: b77
 29 kwie 2014, 23:23
tak, mam 2 telefony bez blokady sim

#714324  autor: Wiksa11
 30 kwie 2014, 10:18
W sumie aktualnie masz w play za 29,99 zł no limit rozmowy + 2 Gb netu + LTE 200 Gb i za 10 zł dokupujesz nielimitowane smsy, mmsy do wszystkich. Więc łącznie wychodzi Ci to 40 zł ;)

#714476  autor: spik3r
 01 maja 2014, 12:41
To ja jednak Panowie i Panie wybiore oferte w NJU :) W lipcu mi sie konczy umowa w orange wiec po 13 czerwca zloze zamowienie na NJU , mam nadzieje ze nie bedzie zadnego problemu i 13(tak?) bede mial juz numer NJU :) Na rynku nie ma lepszej oferty w takiej cenie -38zl (przypominam, bez internetu wszystko nolimit). Orange to co teraz ma w ofercie to jest smieszne, albo a 29,90 200+minut, albo za 59,99 ok. 500min, albo za 68,99 nolimit ... smieszne, a wiec przechodzic czas zaczac . Mam nadzieje ze nie sparze sie na NJU, tak jak na Orange, w ktorym bylem ponad 12 lat i zero jakiejkolwiek korzysci, bo nie byla ciaglosc abonamentowa.
Pozdrawiam

#714481  autor: perdos1
 01 maja 2014, 14:01
spik3r pisze:Na rynku nie ma lepszej oferty w takiej cenie -38zl (przypominam, bez internetu wszystko nolimit).
Jest lepsza, Play minimax na kartę. Bez umowy, doładowujesz za 34 zł i dostajesz bonus 15%, dodatkowo można zejść z kosztami nawet do 19 zł/miesiąc korzystając z comiesięcznych promocji doładowań, tak czy inaczej jest taniej. NJU ma przewagę jeśli nie potrzebujesz stacjonarnych (promocja 19 zł do komórkowych), albo potrzebujesz internet (Play ma słabe pakiety internetu).
Wiksa11 pisze:Więc generalnie atutuem virgin jest to, że mogę zasilić za 10 zł i szybko zrezygnować, a atutem Play że przez 3 miesiące mógłbym korzystać praktycznie za darmo z telefonu ;)
Niestety to 60 zł za przeniesienie numery wędruje na konto promocyjne, a 14 zł miesięcznie za formułę pobierane jest z konta głównego.
  • Strona 42 z 136
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 136
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42